rzuf-ik Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 witam mam bardzo nietypowy problem. chodzi o to ze nie poruszam myszka a kursor sam sie rusza. ale tylko w lewo i w gore. potrafi tak czasem przejechac przez pol monitora :blink: nie bardzo wiem czym jest to spowodowane. przeinstalowywalem z tego powodu sterowniki do myszy ale nic nie pomoglo. moze ktos zna przyczyne tego dziwnego zachowania sterownika? posiadam winXP z sp2, kaspersky antivirius i u kumpla na 2 kompie robi sie to samo... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 I pewnie do tego masz myszke A4techa? Sp2 + a4tech = myszka zyjaca wlasnym zyciem ;-) Sciagnij ze strony A4techa najnowsze poprawione sterowniki do swojej myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzuf-ik Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 co do a4tech-a to strzal w 10 :wink: zapomnialem dodac. mam wlasnie swieze stery ze stronki producenta i niestety kursor gania po ekranie bez mojej zgody. jakies inne pomysly? moze po prostu sp2->kosz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 1) mysz radiowa ? bo ja mialem taki patent ze ja i kumpel mielismy mychy a4techa radiowe, ja mieszkam na 1 pietrze a on na 9 i jak ja ruszalem myszka to jemu latala po ekranie a jak on to mi ... mielismy nielzy ubaw 2) moze ktos Ci przesylal niedanow jakies pliki ? i sie teraz bawi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zobacz moze to: http://www.pcworld.pl/forum/thread.asp?For...8&TopicID=13103 Musisz wszystko usunac przed instalacja nowych, zreszta poczytaj sam. Jak to nie pomoze to poszukaj tutaj: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=xp+sp2+a4tech&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzuf-ik Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 no niestety nic nie pomaga... bardzo denerwuje mnie ten kursor bo on mi jezdzi tak co chwile! mysz mam przewodowa a4techa pod ps/2. googla juz przegladalem zanim zalozylem temat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 to idź do sklepu po nową bo ta już zepewne wydaje ostatnie tchnienie i niedługo zdechnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 e tam nowa ;-) jak jest to gryzon na smyczy ( kablu ) to na 95% kabel sie przetarl obcinasz kawalek kabla lutujesz i mysz jak nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) e tam nowa ;-) jak jest to gryzon na smyczy ( kablu ) to na 95% kabel sie przetarl obcinasz kawalek kabla lutujesz i mysz jak nowa 1394653[/snapback] A4-Tech SWW-35 wszystkie te mysze i podobne maja takie cos i nie jest to wina ani sterownikow ani nadłamanych żył w kablu, mam taka myszke i od 1minuty kiedy ja podlaczylem do kompa czasem potrafi tak robic, kupilem znajomemu taka sama i jest tosamo, kazdy kto ja ma ma taki "problem" niezaleznie od platformy i konfiguracji. przetestuje jeszce te najnowsze stery :D Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laza_lukasz Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Bylo już o tym: Tweak Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez laza_lukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Bylo już o tym: 1394774[/snapback] taaa ?? gdzie ?? bo nam chodzi o inny problem a nie lamerski problem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ha ale jaja, a myslałem, że to ja mam tylko taki problem, nie przejmuj się, też mam A4-tech tylko model sww-23 i co też ona potrafi sama zrobić. Ostatnio przez minutę jeżdziła góra-dół prawdopodobnie chcąc wyskoczyć z monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ja też mam ten sam problem. :-| Też mam Win XP Pro SP2 i mysz kulkową SOLO 316 A4Tech`a. Jak piszę ten tekst, to sobie właśnie jeździ do góry i trochę w lewo. I tak odkąd wyszedł SP2. Do dziś nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Jest on nawet opisany w Microsoft Knowledge Base, ale tam zalecają wymianę sterów na nowsze i kontakt z A4Techem. A te stery z a4tech.com są chyba z sierpnia 2004. Nie jest to też wina przetartego kabla bo nowe myszki też tak mają, a Windowsie 2000 SP4 myszka ani drgnie. Sprawdzałem. Niestety trzeba nauczy się żyć z tą myszką, lub zainstalować Windows 2000, jak za jaki czas uczynię, nie tylko ze względu na myszkę, ale na większą wydajność. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 przesiadlem sie na win 2003 server system ladniej chodzi od xpka i myszka mi jzu nie ucieka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 1) mysz radiowa ? bo ja mialem taki patent ze ja i kumpel mielismy mychy a4techa radiowe, ja mieszkam na 1 pietrze a on na 9 i jak ja ruszalem myszka to jemu latala po ekranie a jak on to mi ... mielismy nielzy ubaw 2) moze ktos Ci przesylal niedanow jakies pliki ? i sie teraz bawi ... 1385408[/snapback] a swistak siedzi i zawija je w te papierki p.s. co do tematu... napisz jaka masz myszke.. ja mialem taki sam problem z myszka kulkowa www-11 ktora tez sobie robila co chciala... myszke zmineilem na a4tech swop80 i problem zniknal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ja mialem taki patent ze ja i kumpel mielismy mychy a4techa radiowe, ja mieszkam na 1 pietrze a on na 9 i jak ja ruszalem myszka to jemu latala po ekranie a jak on to mi ... mielismy nielzy ubaw co jeszcze nam powiesz?:) to niemozliwe ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzuf-ik Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 problemem jest sp2. od momentu kiedy przeinstalowalem wina i nie zainstalowalem sp2 problem znikl. tak samo bylo na 2 kompie z myszka a4techa i sp2. problem byl baaardzo uciazliwy i denerwowalo mnie to okropnie. z tego co wyczytalem o ten problem ma wiekszosc posiadaczy myszy a4techa. wielkie dzieki za wszystkie pomysly. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...