fipa Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 :?: :?: :?: Tak jak w temacie. Mam 27 stopni bez żadnych wiatraków i innych wymyślnych sposobów chłodzenia, a ten dysk to Seagate ATA IV 7200 obr/min. A na procku mam 38 stopni bez obciążenia i 47 w stresie. Jest podkręcony z 1100 na 1360 (10x136) na D5TB(3). Czy to dobrze? :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 IMHO jest ok. przy obciazeniu tez bym taka chcial miec :( Jak widzisz w podpisie mam WC, jescze nie dokonca dorobione - 8metrow rurki :( i brak chlodnicy robi swoje. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Chyba temperatura trochę za niska, jeśli już... Jak podaje prawidłowo to możesz martwić się najwyżej o to, żeby nie zamarzł w zimie ;) Mój grat wyciągał niekiedy 40C... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Dla dyku to super temperatura, ja swojej barakudzie mam 50 tak normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 hipo zrób coś z tą temp bo dysk ci długo nie pociągnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 28 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2002 Temperatury jak najbardziej odpowiednie. U mnie na HDD są 33stopnie, a na procu gdy pracuje jako 1800+ jest 50st. w stresie przy takim coolerku jak twój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 hipo zrób coś z tą temp bo dysk ci długo nie pociągnie Spójrz może na stronę ww.benchmark.pl , jest tam test dysków twardych i Barracuda grzała im się do 55*C. Co powiesz na to? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Mój IBM 60 GB 7200 ma średnio 36 - 37 - czyli jest zupełnie zdrowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Temperatury są OK i prawie każdy chciałby mieć takie u siebie (o ile nie ma lub ma niższe :?: ) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 hipo zrób coś z tą temp bo dysk ci długo nie pociągnie Spójrz może na stronę ww.benchmark.pl , jest tam test dysków twardych i Barracuda grzała im się do 55*C. Co powiesz na to? :) Jak ja lubie takie posty , koles jak chcesz uzywac dysku prez 5 lat to lepiej zamontuj wiatraka i nie pytaj sie dlaczego , bo chyba jest to jasne !!! . BTW czy wam tez tak kiepsko dziala Forum ?? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenpunkt Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Spójrz może na stronę ww.benchmark.pl , jest tam test dysków twardych i Barracuda grzała im się do 55*C. Co powiesz na to? Ja mam Barracude IV 60 GB i wczasie normalnej pracy rozgrzewa się do 38 C, a po kilkugodzinnej męczarni do 41-42 C (dane podawane przez system S.M.A.R.T. do układu monitorującego ITE8712F) i można ją normalnie dotykać - 55 C to już poparzyć się można :) Coś Wojo tam namieszał. Barracudy II i 3 to się naprawdę grzały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 ja mam na procu min - 29 max - 45 dysk min - 28 max - 34 mobo min - 27 max - 35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 :?: :?: :?: Tak jak w temacie. Mam 27 stopni bez żadnych wiatraków i innych wymyślnych sposobów chłodzenia, a ten dysk to Seagate ATA IV 7200 obr/min. A na procku mam 38 stopni bez obciążenia i 47 w stresie. Jest podkręcony z 1100 na 1360 (10x136) na D5TB(3). Czy to dobrze? :?: :?: :?: to ci powiem że masz extra temp. ale zrób sobie jakies lepsze chłodzienie i bierz sie do kręcenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...