Sebastian22 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Mój obecny zasilacz to produkcja roku 2002 - jest to chyba 350W:P Od pewnego czasu wiesza mi sie komp oraz pojawiają sie dzwne paski.Postanowiłem zmienić sobie zasilacz -ale: - nie chce drogiego nie bawie sie w tuningi - musi on uwzględnić przesiadke na nowy konfig Obecnie mam:A2400+;MSI-KT4AV;512MB DDR400;WinFast Gf FX5600Ultra;Hdd WD 160Gb/7200ATA;DVD lite on x16;DVD-RW Lite on Chce zmienić wkrótce na (maxymalna konfiguracja) A64 3200+(s.939);MB ASUS;Gf 6600GT(pci-e) reszta z kompa wyżej Jaki zasilacz musze kupić (ile W)?? Myślałem o Modecomie. Podkreślam iż nie podkręcam nic ale oczekuje stabilnej pracy kompa! Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 350 W taki jak mój Ci styknie możesz wziąć też szefa 360 jak nie podkręcasz to nie potrzebujesz szczególnej mocy a pytanko należało zadać w przylepionym temacie o zasilaczach :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Do tego przyszłego konfigu wystarczy ci DOBRY zasilacz miedzy 350W a 420W. Mogą być np: Modecom GTF lub FSP, Chieftec, Forton, Huntkey. Z trochę droższych Toppower lub Tagan. Jeśli masz jakąś wiedze o kompie i trochę zdolności manualnych to możesz zainteresować się zasilaczem Delta Electronics 465w - jest o nim cały temat, dostępny na alegro za 99zł, jeśli cie interesuje to koniecznie przeczytaj temat o nim. A w ogóle to poczytaj trochę ten dział, dużo się dowiesz .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksa Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Polecam chiefteci sa tanie i dobre cena to ok.180zl. Mialam 420W i napiecia trzymalo bardzo dobrze a sprzet byl taki jaki mam teraz :P wiec podobny to tego co chcesz sobie sprawic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=47431924 Co sądzicie o tym?? Trochę tani ale jestem z tego miasta wiec koszty wysylki odpadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Co sądzicie o tym??ROPLA? Nie dotykać! Grozi wybuchem! Czy wiesz że ten wiatraczek z tyłu (widoczny na fotce) jest po prostu przykręcony do obudowy bez wycinania otworu. To chyba wystarczy do oceny "jakości wykonania" tego pseudozasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Dzieki za info . Chyba jednak kupie Modecoma ale nie wiem czy 350 starczy? Nie chce pakować kasy w zasilacz:D Proszę uzwględnić konfiguracje przyszłościową (patrz 1 post) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie marudź tylko spójrz na mój podpis :D Jeśli nie będziesz kręcić proca do 3GHz to spokojnie będzie trzymać :) Sądze że młodszy braciszek mojej zasiłki (czyli 350GTF) też będzie sobie dobrze radził. EDYT: Polecam chiefteci sa tanie i dobre cena to ok.180zl. Mialam 420W i napiecia trzymalo bardzo dobrze a sprzet byl taki jaki mam teraz :P wiec podobny to tego co chcesz sobie sprawic :P 1385101[/snapback] Może i tanie ale chief 420W potrafią przegrywać z FPS 350W ... Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Outlander-> 350GTF jest też robiony przez FSP, więc bzdur nie wypisuj. I spokojnie poradzi sobie z konfigiem Sebastiana22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 dobrze benito ze go uswiadomiles bo spadalem z krzesla jak widzialem jakie bzdury wypisuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A czy ja gdzieś napisałem że nie ? Napisałem jakie modele Modecoma powinien brać. Widziałeś gdzieś oznaczenie FPS-350GTF ??? NIE, są FSP350-60PN(PF) i ATX-350GTF(PFC). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A czy ja gdzieś napisałem że nie ? Napisałem jakie modele Modecoma powinien brać. Widziałeś gdzieś oznaczenie FPS-350GTF ??? NIE, są FSP350-60PN(PF) i ATX-350GTF(PFC). 1386041[/snapback] jemu chodziło że FSP 300-BT = 350GTF. Nazwy inne ale w rzeczywistości to prawie to samo. Nie porównyujemy czy nazwy sie zgadzają tylko czy w środku to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 nie myslalem ze gttf dla outlandera to marki gtf ;) hehe a spokie uwierz mi 350gtf od 300 sie rozni budowa mowie o 300 typu bt gtp itd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Hmmm napewno bedzie OK z przyszlosciowa konfiguracja? A może zdecydować się na FEEL-a 400W ?? W sumie to też Modecom....hmmm ostatnie wypowiedzi troszkę mnie skołowały :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) jemu chodziło że FSP 300-BT = 350GTF. Nazwy inne ale w rzeczywistości to prawie to samo. Nie porównyujemy czy nazwy sie zgadzają tylko czy w środku to to samo. 1386080[/snapback] nie myslalem ze gttf dla outlandera to marki gtf ;) hehe a spokie uwierz mi 350gtf od 300 sie rozni budowa mowie o 300 typu bt gtp itd . 1386165[/snapback] Zrozumcie wreszcie co się do was pisze! :mur: Wiem że GTFy są produkowane przez FSP! Sebastian22 zadając pytanie pokazał że ma niewielką wiedzę o zasilaczach dlatego poleciłem mu TE KONKRETNE MODELE Modecoma ponieważ są dobre i tanie. Gdybym napisał kup Modecoma mógłby kupić któryś z modeli produkowanych przez Channel Well które nie są już takie dobre. Napisanie mu "kup FSPa" też nie było by dobrą radą bo nie wiedział by czego szukać. Więc zamiast gadać głupoty ruszcie mózgownicą i pomóżcie człowiekowi! :evil: Hmmm napewno bedzie OK z przyszlosciowa konfiguracja? A może zdecydować się na FEEL-a 400W ?? W sumie to też Modecom....hmmm ostatnie wypowiedzi troszkę mnie skołowały :blink: 1387245[/snapback] FEEL nie są złe ale tamte są lepsze. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 chanel well = antec widac ze sie nie znasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A co powiecie o NeoTEC-u 380W?? Kosztuje ok.169 na allegro?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 chanel well = antec widac ze sie nie znasz ;) 1387360[/snapback] Tego niewiedziałem. Ciekawe że są tańsze niż FPSy (te lepsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 ceny porownywalne :) http://sklep.benchmark.pl/pelny_10657.html http://sklep.benchmark.pl/pelny_10658.html ale modecom juz ich prawie nie sprzedaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Kupiłem NeoTEC-a X3800 - jestem b.zadowolony napięcia ma znakomite!! Polecam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Od pewnego czasu wiesza mi sie komp oraz pojawiają sie dzwne paski.a ja mam takie glupie pytanko... jego komp nie jest tak pradozerny musi coo:> to dlaczego nikt nie zasugerowal aby sprawdzic ta grafike.. odrazu rzuciliscie sie do rozmowy o zasilaczach B) to chyba jeden z ulubionych tematow na tym forum... :mur: p.s. faaaajna ta ---> :mur: minka :lol: Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez XwA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a ja mam takie glupie pytanko... jego komp nie jest tak pradozerny musi coo:> to dlaczego nikt nie zasugerowal aby sprawdzic ta grafike.. odrazu rzuciliscie sie do rozmowy o zasilaczach B) 1406091[/snapback] Bo autor wątku nie pisał nic o podkręcaniu karty graficznej? Wbrew pozorom na normalnie używanym kompie dziwne "wężyki" na ekranie to częściej wina zasilacza niż karty graficznej (spadek filtracji napięć wyjściowych - normalne w "oszczędnościowych" zasilaczach po ~2 latach). Jeszcze te restarty ... chociaż przyznaję że wypadało by sprawdzić z innym zasilaczem przed zakupem nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A czy modecom350 wystarczy do konfigu P4 2Ghz, 1Gb ramu, GF6600GT, dvd, nagrywarka, sb 5.1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...