Skocz do zawartości
raven246

Karta Do 1600zł Pci-express

Rekomendowane odpowiedzi

z tymi 2x6600GT ale wyjechałeś <_< jesli mobo SLi i jakoś sianko w przyszlosci niedalekiej bedziesz mieć to 6800GT, potem następny. Osoboscie nie ubustwiam SLi dlatego dla mnie bramka numer jeden - X800XL, ale innej firmy, szafirki maja badziewne chlodzenie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi 2x6600GT ale wyjechałeś  <_< jesli mobo SLi i jakoś sianko w przyszlosci niedalekiej bedziesz mieć to 6800GT, potem następny. Osoboscie nie ubustwiam SLi dlatego dla mnie bramka numer jeden - X800XL, ale innej firmy, szafirki maja badziewne chlodzenie :>

1385197[/snapback]

Temu tak wyjechałem bo te GF są jakby miał płyte z SLI, a jak nie to X800XL :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przyjęło się zasade, ze SLi ma tylko sens przy 2x6800GT i wzwyż...

Będziesz miał w niedalekiej przyszlości siano i mobo z sli ? Bierz 6800GT. Nie masz SLi bierz X800XL. Dla mnie bezsens pchać się w 2x6600GT <_<

Sytuacja: pada jedna karta...zostajesz przy jednej badziewnej 6600GT (teraz moze nie tak badziewne, ale za jakiś czas szynka 128 nie starczy...)

2 Sytuacja: gra nie obsluguje SLi to powodzenia w jakiegoś STALKERA (stalker too tylko przykład, pewnie sli obsluzy, ale roznie to bywa) przy jednej 6600GT (nie mowie ze niegrywalnie :>, ale na all max sobie chyba nie pozwolisz, a nie tego sie chyba oczekuje po kartach w SLi)

Dlatego też SLi przy słabszych kartach uważam za bezsens (wprowadzenie Sli do 6600 boże jaki badziew...)

Moze sie autor topicu odezwie? Zapewne zadał pytanie poszedł w długą, a my sie produkujemy ;-/ ;) ;) ;)

Pozdro

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myśle - odradzam z wzg. na 12 potoków. Co z tego ze nabija sobie zegarkami, jak i tak wpadnie gorzej niż wiele tańszy X800XL...Łykaj XL-a, ale chlodzenie i firme zostawiam Tobie, tak jak mowilem sappirek moze i jest ciutke wydajniejszy ale chlodzenie odrazu do wymiany. Nie wiem czy są gdzieś GeCube, raczej są - polecam. Jeśli nie to możesz chłodzonko u tego Sapphira zmienić na ATI5 i po krzyku. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi