raven246 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam wszystkich, jaka karta na pci-express jest najwydajniejsza bez podkręcania i ma przyzwoite chłodzenie? Prosze o modele i producentów, a także linki do najtańszych sklepów z nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To już było chyba z 4379408 razy... POSZUKAJ! A jakby się uprzeć to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17065 Lub http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17388 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 z tymi 2x6600GT ale wyjechałeś <_< jesli mobo SLi i jakoś sianko w przyszlosci niedalekiej bedziesz mieć to 6800GT, potem następny. Osoboscie nie ubustwiam SLi dlatego dla mnie bramka numer jeden - X800XL, ale innej firmy, szafirki maja badziewne chlodzenie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ale twoję "szafirki" mają dobrą wydajność, a chłodzenie mozna zmienić... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 prawda, a Twoje chlodzenie tez kosztuje...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 No też troche... (150zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 z tymi 2x6600GT ale wyjechałeś <_< jesli mobo SLi i jakoś sianko w przyszlosci niedalekiej bedziesz mieć to 6800GT, potem następny. Osoboscie nie ubustwiam SLi dlatego dla mnie bramka numer jeden - X800XL, ale innej firmy, szafirki maja badziewne chlodzenie :> 1385197[/snapback] Temu tak wyjechałem bo te GF są jakby miał płyte z SLI, a jak nie to X800XL :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Ale przyjęło się zasade, ze SLi ma tylko sens przy 2x6800GT i wzwyż... Będziesz miał w niedalekiej przyszlości siano i mobo z sli ? Bierz 6800GT. Nie masz SLi bierz X800XL. Dla mnie bezsens pchać się w 2x6600GT <_< Sytuacja: pada jedna karta...zostajesz przy jednej badziewnej 6600GT (teraz moze nie tak badziewne, ale za jakiś czas szynka 128 nie starczy...) 2 Sytuacja: gra nie obsluguje SLi to powodzenia w jakiegoś STALKERA (stalker too tylko przykład, pewnie sli obsluzy, ale roznie to bywa) przy jednej 6600GT (nie mowie ze niegrywalnie :>, ale na all max sobie chyba nie pozwolisz, a nie tego sie chyba oczekuje po kartach w SLi) Dlatego też SLi przy słabszych kartach uważam za bezsens (wprowadzenie Sli do 6600 boże jaki badziew...) Moze sie autor topicu odezwie? Zapewne zadał pytanie poszedł w długą, a my sie produkujemy ;-/ ;) ;) ;) Pozdro Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Chyba kupię jakiegoś x800xl z dobrym fabrycznym chłodzeniem, ale ostanio widziałem też x850pro za 1650. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Nie myśle - odradzam z wzg. na 12 potoków. Co z tego ze nabija sobie zegarkami, jak i tak wpadnie gorzej niż wiele tańszy X800XL...Łykaj XL-a, ale chlodzenie i firme zostawiam Tobie, tak jak mowilem sappirek moze i jest ciutke wydajniejszy ale chlodzenie odrazu do wymiany. Nie wiem czy są gdzieś GeCube, raczej są - polecam. Jeśli nie to możesz chłodzonko u tego Sapphira zmienić na ATI5 i po krzyku. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...