ciemek89 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Witam wszystkich. Miałbym pytanie do wszystkich posiadaczy okien. Mianowicie czym najlepiej wycinać dziure na duzy wentyl w akrylu ( nie wiem jak akryl ma sie do plexi jesli chodzi o wytrzymalość), tak by go nie "uszkodzić". Pytam się ponieważ nie chciałbym experymentowac na kupionym oknie :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 DREMEL ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Wiertarka i wiertełko 5mm, (większe wiertło odpada bo może szarpać) Delikatnie dookoła obwodu, Potem tym wiertłem wycinasz (szlifujesz) odstępy między otworami (myślę, że mnie rozumiesz o co chodzi) Na koniec pilnik, i jedziesz do uzyskania okręgu. Cierpliwość jest najważniejsza :) Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemek89 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Dzięki Dziuby :) Myslałem nad wiertarą ale nie wiedzialem czy nie poszarpie tegóż delikatnego materiału :wink: Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez ciemek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Dzięki Dziuby :) Myslałem nad wiertarą ale nie wiedzialem czy nie poszarpie tegóż delikatnego materiału :wink: 1385376[/snapback] A jaką grubość ma ten akryl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Na www.mod-works.com masz artykuł o obróbce plexy która nie rózni się znacząco od akrylu. Mam nadzieje że Ci pomoże Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemek89 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Akryl ten ma a raczej bedzie mial wymiary 30x30x0,3 cm. Podobno grubość 3 mm jest wystarczajaca... Moze sie myle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Jest ok 3mm tylko ostrożnie, żeby nie pękła Jak zrobisz daj znać jak poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemek89 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie ma sprawy dziuby :wink: Najpierw jednak musze poczekac na przesylke z angeli :) P.S Wielkie dzięki Grzechu :D :D Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez ciemek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Nie ma sprawy dziuby :wink: Najpierw jednak musze poczekac na przesylke z angeli :) 1385558[/snapback] To ten akryl będziei angielski :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemek89 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Chodzilo mi o sklep www.angela.pl :) I jeszcze pytanie z innej beczki, nie wiecie może jak szybko angela uwija się z wysyłką ?? Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez ciemek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To nie zrozumiałem to imię czy kraj "angeli" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To nie zrozumiałem to imię czy kraj "angeli" 1385633[/snapback] Dziuby to odmiana imienia agela ;] wiesz kto co itd ;] a z tym akrylem uważaj bo jeśli to nie nie rózni wiele od plexi to jest dosyć kruche wiec wszytko rob delikatnie ps. nic na śiłe wejź wieskzy młotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Niedawno pisalem podobny temat... ogolnie to zaczeli niektórzy mówic o jakiejs wyszukiwarce na forum itd... :) Mi sie udalo wywiercic utwornicą. Pryszcz.. bałem się a poszło jeszcze łatwiej niz z bokiem w blachówce. NA początek przed przylozeniem wiertła od otwornicy zrób sobie nozem lub czyms ostrym ppunkt by wiertło nie zaczelo tanczyc na obudowie. Tnij najlepiej na styropcu, takim do docieplen . Zniweluje wszystkie drgania, dzieki temu pleksa nie peknie. Nie wierc szybko, bo sie moze przetopic. NAjwazniejsze to zeby otwornica miala jednostajną prędkosc. NA samym koncu lekko nawet unies wiertarkę, zeby pod wpływem za duzej masy otwornica nie wyrwała z drugiej strony krawędzi. Bardziej klopotliwe jest wywiercanie 4 otworków na srubki.. pleksa jejst juz osłabiona, tutaj trzeba wiercic bardzo delikatnie, lekkie skrzywienie wierła i pomiedzy otworkiem na wentyl a na srubkę masz piękne pękniecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...