czarnablondi Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 co jest lepsze radiówka czy kablówka, i jaka jest kablówka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ja mam kablowke: za 128 płace 55 zł nie duzo =] ping w grach przy full servie max 50 :D :D :D Ściąganie z torrenta ~25 :o A radiowka shit: czasem dobry ping, ale rzadko drogei załozenie SHIT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 ehh... zależy od providera... podaj oferty jakie masz to coś ci doradzimy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Padzio Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Decydując się na radiówkę zdajesz się na łaskę/niełaskę dostawcy. Jeśli dowali zbyt wielu użytkowników, to będziesz miał problemy ze stabinością transferu. Z graniem też może być kiepsko- nawet jeśli pingi będą dobre, to mogą pojawiać się lagi. Choć z drugiej strony pisało tu wiele osób, które nie miały kłopotów z radiem IMHO, bierz kabel, mniej ewentualnych powikłań B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Padzio napisał(a): Decydując się na radiówkę zdajesz się na łaskę/niełaskę dostawcy. Jeśli dowali zbyt wielu użytkowników, to będziesz miał problemy ze stabinością transferu. Z graniem też może być kiepsko- nawet jeśli pingi będą dobre, to mogą pojawiać się lagi. Choć z drugiej strony pisało tu wiele osób, które nie miały kłopotów z radiem IMHO, bierz kabel, mniej ewentualnych powikłań B) 1386028[/snapback] Mimo wszystko lepsza kablówka, wieksza pewnosc stabilnosci łącza, a z radiowkami to roznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnablondi Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 J mam radiówke i jestem niestety bardzo niezadowolona. I słycszałam ze tam gdzie mieszkam ma wejść kablówka wiec sie zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qkocz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) czarnablondi napisał(a): co jest lepsze radiówka czy kablówka, i jaka jest kablówka??? 1385455[/snapback] Popytaj się ludzi którzy mają kabel w okolicy. Ja w zeszłym roku miałem w Poznaniu z tamtejszego ICP i było super (może dlatego, że mieszkałem 2 osiedla od nich, więc niedaleko od urządzeń...). Od niecałego roku mieszkam pod Poznaniem, gdzie nie ma ani kabla, ani Neo i mam radio, a opinię o tym napisałem w wątku pt. "Internet radiowo". Same połączenie radiowe nie ma tu większego znaczenia, ale takowi usługodawcy to najczęściej małe firmy, które pchają jak największą liczbę ludzi na łącza od 2-10Mb/s i dzielą na 128/256/512. Nie polecam. Najlepiej Neostradę, jeśli masz możliwość i modem Sagem f@st net 800 (mniej wrażliwy na większe odległości od central niż Thomson). Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Qkocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedron Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Padzio napisał(a): Decydując się na radiówkę zdajesz się na łaskę/niełaskę dostawcy. Jeśli dowali zbyt wielu użytkowników, to będziesz miał problemy ze stabinością transferu. Z graniem też może być kiepsko- nawet jeśli pingi będą dobre, to mogą pojawiać się lagi. Choć z drugiej strony pisało tu wiele osób, które nie miały kłopotów z radiem IMHO, bierz kabel, mniej ewentualnych powikłań B) 1386028[/snapback] Ja pisalem ze nie narzekam ale to sie zmienilo. Nie bierz radia - radio to shit ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawerys Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Nauczony nieco doświadczeniami z radiem raczej bym Ci nie proponował tego typu łącza. Mimo wszystko popytaj znajomych i sasiadów może radio u pobliskiego providera działa bardzo dobrze i stabilnie. Często wysokie transfery na radiu są za stosunkowo niskie pieniądze. Jeśli jednak radio spisuje się marnie weź internet z kablówki lub Neostradę. Zdecydowanie będziesz mial mniej problemów i będziesz bardziej zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiNS.pl Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 czarnablondi napisał(a): co jest lepsze radiówka czy kablówka, i jaka jest kablówka??? 1385455[/snapback] zbyt ogólne pytanie ale jeśli generalnie ma być to odpuść sobie radiówki na 2,4 GHz bo to shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Generalnie dość czesto jest tak ze na duzych skupiskach osiedlowych lokalni providerzy dosylaja swoj sygnal droga radiowa a pozniej jest on rozprowadzany na bloki kabelkami. Tak wiec radio nie jest az tak szkodliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...