Skocz do zawartości
czarnablondi

Radiówka A Kablówka

Rekomendowane odpowiedzi

Decydując się na radiówkę zdajesz się na łaskę/niełaskę dostawcy. Jeśli dowali zbyt wielu użytkowników, to będziesz miał problemy ze stabinością transferu. Z graniem też może być kiepsko- nawet jeśli pingi będą dobre, to mogą pojawiać się lagi. Choć z drugiej strony pisało tu wiele osób, które nie miały kłopotów z radiem

IMHO, bierz kabel, mniej ewentualnych powikłań B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padzio napisał(a):

Decydując się na radiówkę zdajesz się na łaskę/niełaskę dostawcy. Jeśli dowali zbyt wielu użytkowników, to będziesz miał problemy ze stabinością transferu. Z graniem też może być kiepsko- nawet jeśli pingi będą dobre, to mogą pojawiać się lagi. Choć z drugiej strony pisało tu wiele osób, które nie miały kłopotów z radiem

1386028[/snapback]

Mimo wszystko lepsza kablówka, wieksza pewnosc stabilnosci łącza, a z radiowkami to roznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarnablondi napisał(a):

co jest lepsze radiówka czy kablówka, i jaka jest kablówka???

1385455[/snapback]

Popytaj się ludzi którzy mają kabel w okolicy. Ja w zeszłym roku miałem w Poznaniu z tamtejszego ICP i było super (może dlatego, że mieszkałem 2 osiedla od nich, więc niedaleko od urządzeń...). Od niecałego roku mieszkam pod Poznaniem, gdzie nie ma ani kabla, ani Neo i mam radio, a opinię o tym napisałem w wątku pt. "Internet radiowo". Same połączenie radiowe nie ma tu większego znaczenia, ale takowi usługodawcy to najczęściej małe firmy, które pchają jak największą liczbę ludzi na łącza od 2-10Mb/s i dzielą na 128/256/512. Nie polecam. Najlepiej Neostradę, jeśli masz możliwość i modem Sagem f@st net 800 (mniej wrażliwy na większe odległości od central niż Thomson). Edytowane przez Qkocz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padzio napisał(a):

1386028[/snapback]

Ja pisalem ze nie narzekam ale to sie zmienilo. Nie bierz radia - radio to shit !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nauczony nieco doświadczeniami z radiem raczej bym Ci nie proponował tego typu łącza. Mimo wszystko popytaj znajomych i sasiadów może radio u pobliskiego providera działa bardzo dobrze i stabilnie.

Często wysokie transfery na radiu są za stosunkowo niskie pieniądze.

Jeśli jednak radio spisuje się marnie weź internet z kablówki lub Neostradę. Zdecydowanie będziesz mial mniej problemów i będziesz bardziej zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi