Kinool Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) zanim dojde do tego ze komp mi padl to napisze co sie dzialo 15 minut przed padem uruchamiam wszystko ok procedura standardowa zadnych anomali wyswietlimy sie aktualizacje, ok trzba latac M$ odznaczylem rzeczy kotrych mi nie potrzeba i start w tle mp3 siadam na luzeczko i zaczynam czytac ksiazeczke 10 minut mija, podchoze zeby sprawdzic co jest, widze wszystko zaciagniete, nie pluje o restart hmm ale sobie zrobie bo i tak nic konkretnego nie robie wiec uruchomiego na nowo Start->zamknij system->uruchom ponownie POSZLO! standardowa procedura, czarny ekran zglasza sie plyta, procek pamiec, wyskakuje tabelka i ciach!!! komp wylaczony!!! co jest k.... proba uruchomienia, zasialnie zalapuje pami sie dioda jeden krotki pisk byczka i znowu zgon! powtarzam czynnosc ilka razy bez zadnych efektow! mysle sobie moze cos sie poluzowalo w puszce, dociskam sprawwdzam, proba odpalenia i NIC!! jeden pisk i pad! no to sie wnerwilem rozkrecilem wszystko lacznie z wyciagnieciem proca zdjeciem wszystkich adiatorow (z grafiki tez) przesmarowanie zalozenie na nowo i co?? jak myslicie?? [gluteus maximus] nic kuzwa nie dziala!!! tylko jeden cholerny pik!! ok pewnie cos pierdzielnelo ale co?? wyciagam kosci pamieci (2x512) nic czy jes jedna czy nie ma zadnej nic nie zmienia, tyko jeden pik i nic wiecej wyciagam grafe (9500@9700 softowo) nic to samo "pik" i zgon! wiec albo plyta poszla albo porc gorszy scenariusz to walnela plyta i proc :[ koszmarny scenariusz = plyta odeszla na tamten swiat i zabrazla se soba kumpli :( czyli wszystko do wymiany!!! moze ktos sie spotkal z czyms takim??? plyta to Soltek SL-75DRV5 proc Athlon XP 1700+ (seria JUHAB) niezle sie kreci ale ze nie jestem sadysta i moja plyta nie pozwala na jakies magiczne sztuczki to puszczony byl tylko jako XP 1900 wczesniej (jakies 3 lata) nie bylo najmnijszych porblemow Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Kinool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 plyta ci nie padla stad ten pik! czyli najprawdopodobnije padla ci zasilka!!dla penosci popatrz na kondensatory na plytce bo one lubia puchanc i palic sie!!!cya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wlasnie. Sprawdz kondzioly bo czesto na soltekach puchly i strzelaly. Odlacz dyski i napedy i odpal sama plyte z procem i pamieciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...