cadavre Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Mam mały problemik. Jakoże jestem podpięty do sieci LAN łączącej się do netu nie mogę odpalić serwerka FTP na własnym kompie ( :sad: ). W związku z tym mam pytanie: Jakiego providera (darmowego) polecacie do serwerków FTP. Chciałbym załóżyć swój FTP i tam pakować pliki dla kumpli itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffx Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 pierwsze slysze o darmowym providerze serwerkow FTP :D nie ma czegos/kogos takiego :P mozesz wykupic hosting ale skoro szukasz darmowego to ...nie mozesz :D masz problem, stary ;) jedyne co moge polecic - to wypalanie na cd/dvd i podrzucanie kolesiom stuffu :D poza tym - bedac w sieci LAN z gory musisz zalozyc i powinienes z reszta to wiedziec, ze twoj UP speed bedzie zalosnie niski ( jesli wycisniesz 12kb/s to bedzie dobrze ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Z darmowymi kontami bedzie bardzo ciezko bo nawet jesli uda ci sie cos znalezc to na pewno nie bedzie to ciekawa oferta. Zapytaj sie swojego admina czy nie mozesz dostac/wykupic zewnetrznego IP albo czy jest mozliwosc przekierowania portu. poza tym - bedac w sieci LAN z gory musisz zalozyc i powinienes z reszta to wiedziec, ze twoj UP speed bedzie zalosnie niski ( jesli wycisniesz 12kb/s to bedzie dobrze ) 1388330[/snapback] Jasnowidz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) To, że w sieci praktyczne nie ma providerów FTP to wiem sam... Ale może ktoś jakiegoś by znał - dlatego pytam! Muszę pogadać ze swoim adminem, a to spoko gościu to może nawet za friko przydzieli mi IP zewnętrzen... Zobaczy sie... pogadam z nim jak będzie na GG! ;) Jakby co to piszcie! Pozdrawiam! EDIT: @ffx O upload się nie martw... Mama rzeczywiste 160kbps (20KB/s) idze w 100% procentach. Większość kumpli i tak ma modemy albo ISDN czy radiówkę 64kbps więc nie martwię się o to! ;) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez cadavre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffx Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Jasnowidz ? 1388451[/snapback] kobieca intuicja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 popros admina o przekierowanie portow i postaw ftpka na swoim kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Przepraszam, że zapytam, ale w tej dziedzinie jestem jeszcze lamer. U siebie mam już FTPeka postawionego. A pytanie takie: na czym polego to przekierowanie portów u Admina? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 jest to przekierowanie jakiegos portu Tobie. Przypuscmy ze jest to port przekierowany 5656 ( liczby przypadkowe ) a wasz IP zewnetrzny to 213.222.222.222 a Twoj ip sieciowy ( za maskarada to ) 192.168.1.200 to pakiet wyslany do waszego serwera ( router....itp ) czyli adresu 213.222.222.222 na port 5656 to zostanie on automatycznie przez serwer przekierwowany do twojego ( tylko twojego ) adresu 192.168.1.200. wiec zakladasz FTP na porcie jaki ci admin przekierowal i masz tak jakby zewnetrzne IP na tym porcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Dzięki icemanhi! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomk4 Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Mam podobny problem mam NEO 640 i jestem w LAN nie mam przekierowanych portów bo ktos kiedyś raz przyszedł ustawił router i tak dziala do tej pory, a "administrator" nie potrafi tego zrobić, gdybym tylko wiedział jak przekierować sobie ten port (przypuśćmy że znam hasło) to moze w końcu postawił bym sobie ten server, chociaż z TYM tez mam troche problemy MOŻE ktoś mi w końcu udzieli fachowej rady jak i co zrobić. Bo płace kaske a nic nie moge zrobic, przez TE PORTY nic nie chodzi jak powinno gg, p2p no i teraz ten server POMOCY............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Jesli to cudo ma obsluge przez www (a na 99% ma), to jest to bardzo latwe i wymaga paru klikniec myszy. Jest ta opcja w menu glownym, ale nie pamietam nazwy, bo ponad rok juz sie tym nie bawilem. Zapodaj nazwy linkow z menu, to powiem Ci w ktorej sekcji to jest. Lub poczekaj na odpowiedz kogos, kto pamieta/wie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja mam router Cerberus od Pentagrama i porty zmienia sie w zakładce "virtual server" . Musisz mieć przyporządkowany na stałe numer wewn. ip (nie losowy-czyli za każdym razem inny) i dla tego numeru ustawiasz port jaki chcesz. Ten sam nr musi byc oczywiście ustawiony na twojej sieciówce. W sumie jest to bardzo proste :)Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Heh a zna ktoś jakiś dobry sposób aby przekonać admina, żeby udostępnił wirtualny port i przekierowanie? :wink: Bo mój mi cały czas wmawia, że "on sam załóży serwer FTP i będzi można uploadować"... Aha... jakaż mała różnica między uploadowaniem plików po 50MB i posiadaniem ich na dysku... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...