kez Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czy pliki video typu avi, mpeg itd. zawierają w sobie sumy kontrolne (podobne jak np. w plikach audio: flac, ape) do sprawdzenia poprawności, bezbłędności danych. Jeśli tak to jakim programem można je odczytać i sprawdzić poprawność danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 bardzo prsto , osobnik od ktorego zasysasz film robi sume kontrolna ( mozna to zrobic w total comanderze ) ty po zassaniu obu plikow ( sume i avi ) sprawdzasz sume kontrolna zreszta tak mozna zrobic z kazdym plikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kez Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 bardzo prsto , osobnik od ktorego zasysasz film robi sume kontrolna ( mozna to zrobic w total comanderze ) ty po zassaniu obu plikow ( sume i avi ) sprawdzasz sume kontrolna zreszta tak mozna zrobic z kazdym plikiem 1385915[/snapback] Nie o to mi chodzi ! To ja też wiem, że sobie mogę sumke kontrolną zrobić w osobnym pliku (zawsze tak robie jak wypalam itp.). Chodzi mi o sumę kontrolną wewnątrz samego pliku filmowego podobnie jak jest w plikach typu ape i flac. Czyli, gdy nie ma żadnych dodatkowych plików tylko sam plik zawiera info czy dane są ok. Tak więc pytam się czy w plikach filmowych jest coś podobnego jak w ape i flac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...