saigon Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam, Znacie moze jakas wtyczke go gadu-gadu, co by zatrzymywala spam? Najlepiej jakis plugin go powerGG. Juz mnie dobijaja te lancuszki wstretne. Tak sobie mysle, ze jesli nie ma takiej wtyczki (chociaz pewnie jest tylko nie moge sie do niej dokopac) to warto by ja zrobic, a poniewaz w zab nie znam sie na programowaniu, to moze opisze swoja wizje co bym w niej widzial. Wtyczka filtrowala by kazda wiadomosc i jesli natrafila by na jakas, ktora ma rozmiar wiekszy niz np. 200, 300, 500 znakow, lub jesli drugi raz zostalaby przeslana taka sama wiadomosc, to plugin odrzucal by ja wysylajac komunikat do nadawcy o tresci mniej wiecej. "Twoja wiadomosc o tresci: <tresc wiadomosci> zostala uznana za spam i zablokowana. Jesli nie jest to spam i dalej chcesz, aby ta wiadomosc dotarla do odbiorcy to napisz ja w formie %tresc wiadomosci%. Filtr antyspamowy uzna ja za dobra wiadomosc i przepusci dalej. Komunikat zostal wygenerowany przez filtr antyspamowy" Tak sobie to wyobrazam. Oczywiscie wszystko w pelni konfigutowalne. A mianowicie ilosc znakow uznawana za spam, tresc wiadomosci z automatu. Na razie tyle przychodzi mi do glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) GG/PowerGG nie używam, ale np.Miranda (też obsługuje gg) ma coś takiego: - Spam Returner, jest jeszcze jeden, podobny plugin, ale nie pamiętam nazwy - Stop Spam - Spam Block - Spam Filter Ja mam utworzoną specjalną grupę dla spamerów i "baranów" - wiadomości od nich są ignorowane. EDIT: Przetestowałem Stop Spam - jest świetny. :D Zostaje na stałe. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Tlen ma tez bardzo fajne wtyczki. Tu chwilowo jest temat(przy czyszczeniu testowego pewnie zniknie) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...2entry1386232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saigon Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 GG/PowerGG nie używam, ale np.Miranda (też obsługuje gg) ma coś takiego: - 1386221[/snapback] dzieki. Jeszcze troche pobuszuje po sieci i moze uda mi sie cos znalesc do gg. Jakos sie do niego przyzwyczailem. Strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 do GG sa m.in: ignore, textfilter / www.gg3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...