Gribojedow Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czy ktoś z Was nie podzieliłby się ze mną informacją jak zainstalować system na starym laptopie, który niestety nie posiada CD-ROMu. Słyszałem coś o podłaczaniu laptopa do drugiego komputera z CD-ROMem przy pomocy kabla na LPT. Ale czy w zwiazku z tym trzeba zmieniac jakies ustawienia w BIOSIe? Pytanie jest glupie, bo nie mam jeszcze tego laptopa i nie moge tego sprawdzic, ale chcialbym z gory wiedziec, co musze do niego dokupic, zeby moc go połaczyć z moim stacjonarnym komputerem. Laptop ma tylko LPT i ewentualnie gniazdo rozszerzeń do stacji dokującej/replikatora portów (moge zdobyc kabelek do tego gniazda a z drugiej strony ma LPT). Ma tez 2xPCIMCIe. Reszta portów (np. USB) sa na replikatorze albo stacji dokującej( razem z CD-romem), ktrórej niestety nie mam. Jakies propozycje? Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) ja bym zrobił tak: zainstalował jakiegos systema z dyskietki (jakies tam linuxy są małe albo starego windowsa 95-wiadomo ze tych dyskietek by było sporo ale z tego co pamietam to byla jakas edycja windy na dyskietkach. A juz napewno 3,11 jest :)) i przez sieć juz porządany system na dysk i potem zainstalowac :) Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czy ktoś z Was nie podzieliłby się ze mną informacją jak zainstalować system na starym laptopie, który niestety nie posiada CD-ROMu. Słyszałem coś o podłaczaniu laptopa do drugiego komputera z CD-ROMem przy pomocy kabla na LPT. Ale czy w zwiazku z tym trzeba zmieniac jakies ustawienia w BIOSIe? Pytanie jest glupie, bo nie mam jeszcze tego laptopa i nie moge tego sprawdzic, ale chcialbym z gory wiedziec, co musze do niego dokupic, zeby moc go połaczyć z moim stacjonarnym komputerem. Laptop ma tylko LPT i ewentualnie gniazdo rozszerzeń do stacji dokującej/replikatora portów (moge zdobyc kabelek do tego gniazda a z drugiej strony ma LPT). Ma tez 2xPCIMCIe. Reszta portów (np. USB) sa na replikatorze albo stacji dokującej( razem z CD-romem), ktrórej niestety nie mam. Jakies propozycje? Bede bardzo wdzieczny za pomoc. 1386437[/snapback] ja robie tak: wrzucam na dysk laptopa spakowanego starego poczciwego Nortona Commandera(miesci sie na 2 dyskietkach) no i pliczek rar.exe zeby rozpakowac to samo robie na stacjonarnym. Nastepnie lacze laptopa ze stacjonarnym przy pomocy przewodu z LPT(mozna go np. kupic w Media Markt) odpalam nortonka na obydwu sprzetach, z paska polecen wybieram polaczenie i laptopa ustawiam jako ,,bierny" a stacjonarny jako ,,aktywny" Thats all ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 jak masz miejsce i brak czasu polecam , wykrecic dysk z laptopa , podpiac pod cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47192665 podpiac do kompa ( stacjonarnego ) przegrac pliki instalacyjne zarzucic spowrotem dysk do laptopa i modzic dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...