Skocz do zawartości
KOala

Odwieczne pytanie: jaka siedemnastka?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do 19- to wolę chyba porządny model 17 niż kiepską 19, poza tym mam małe biurko i już z tą 17 będzie kłopot!!!!

Ostatecznie na polu boju pozostały NEC FE791SE i Iiyama Vision Master HM704UTC. Wygląda na to, że oba są na identycznych kineskopach, czy ktoś może to potwierdzić lub zdementować?Oglądałem dziś tego Nec-a z bliska i rzeczywiście obraz żyleta- miał lekko zwajchowaną geometrię, ale myślę, że to jest do wyciągnięcia za pomocą regulacji! Jeżeli Iiyama jest na tym samym kineskopie to chyba wybór padnie na ten monitorek!!! Wygląda naprawdę kosmicznie!

nec: Maksymalne pasmo przenoszenia 210 MHz

Maksymalna rozdzielczość pracy 1600 x 1200 @ 50-76 Hz

TCO 99

SuperBright Diamondton NF

iiyama: Szerokość pasma wizyjnego 160 MHz

Maks. rozdzielczość / Hz 1600 x 1280 / max. 72 Hz

TCO 95

Diamondtron MM

czyli

iiyama ma chyba(?) starszy (przynajmniej inny) kineskop, ale kategoria: Professional Range

a nec Flat Enterprise (FE) ( profejonalne to Flat Professional (FP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam MAGA pracowałam na nim nie raz Oczywiście MAG 796PF:). Poza tym LG robiło dobre monitory i nie dało się im nic zarzucić dopóki nie zaczęli produkować ich taśmowo. Przestali wtedy zwracać uwagę na jakość. Jeśli mogę ci coś zasugerować popatrz na Mitsubishi Diamod Pro 740SB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozglądałem się trochę i znalazłem:

[ciach]

No, gratulacje stary :) Ja ostatnio też się troche porozglądałem i znalazłem całkiem fajną siedemnastkę. Ładna figura, twarz też fajniutka i charakter zajebisty. Nie psuje oczu, nie kosztuje tyle (przynajmniej na razie :)) i ogólnie jestem zadowolonym użytkownikiem tej siedemnastki. Szczerze Ci ją polecam, tylko inny model rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam MAGA pracowałam na nim nie raz Oczywiście MAG 796PF:). Poza tym LG robiło dobre monitory i nie dało się im nic zarzucić dopóki nie zaczęli produkować ich taśmowo. Przestali wtedy zwracać uwagę na jakość. Jeśli mogę ci coś zasugerować popatrz na Mitsubishi Diamod Pro 740SB.

mam maga 796PF i neca FE791sb i nec jest dużo lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bede wymienial  monka i tak sie zastanawiam czy tansza 19 kupic tak do 1200-1300 max czy wyjeb@........ą 17 ..........teraz mam lg f 700b (17) od kumpla porzyczony ino fajny moniek ale jak ktos juz zauwazyl ze po okolo 2 h oczy naparzaja :(((((((((

Na jakiem odswiezaniu jechales ze cie galy napie 8O ly :?:

Jakis siedze przed Flatronem , czasem i 12h i oczka OK 8) a tylko na 85Hz

85 hz przy 1024x7..........

jakis taki nie wiem ten moniek niby zaje@@@@sty ale nie wyrazisty mniejsza o to podpowiedzcie mi ktory z tych wybrac PLISS (potrzebuje do zabawy z grafika)

tego szajsunga sam nie wiem duzo kasy :((( ale jezeli jest tego wart to ..... chyba ze nie ma takiej duzej roznicy miedzy 19 a 17

19'' Samsung SyncMaster 959 NF 1369

0.24 mm , 110 kHz, 50-160 Hz, Mitsubishi Diamondtron NF, 1600x1200@85Hz, maks. 1920 x 1440, TCO '99

jest GP36

1669

ewentualnie ktoras z tych 17 CTX bdb for SONY jak widac dobre parametry

17'' CTX Futura PR-711FL

96 kHz, 50-160 Hz, plamka 0.24 kineskop FD Trinitron, 1600x1200@75 Hz, odpowiednik Sony G-220 GP36

1209

nec-a zachwalaja za obraz bdb kinol

17'' NEC FE791 SuperBright 1039 ß 30.10 GP36

krótki kineskop SuperBright Diamondtron NF, plamka 0.25 mm, 31-96 kHz, maks. 1600 x 1200 @ 76 Hz, TCO'99, rozbudowane OSD

plis podpowiedzcie bo musze sie zdecydowac na ktorys chyba ze inne propozycje :roll: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozglądałem się trochę i znalazłem:

[ciach]

No, gratulacje stary :) Ja ostatnio też się troche porozglądałem i znalazłem całkiem fajną siedemnastkę. Ładna figura, twarz też fajniutka i charakter zajebisty. Nie psuje oczu, nie kosztuje tyle (przynajmniej na razie :)) i ogólnie jestem zadowolonym użytkownikiem tej siedemnastki. Szczerze Ci ją polecam, tylko inny model rzecz jasna.
Pytanie celowo postawiłem trochę przewrotnie licząc na podobny komentarz, ale tak na serio to swoje lata już mam i gwarantuję ci, że koszt utrzymania mojej siedemnastki będzie zdecydowanie niższy niż twojej i jeszcze jedno, jak mi się znudzi to ją sprzedam albo wyrzucę, a ty możesz alimenty płacić do USA (Usranej Śmierci Amen) czego wcale ci nie życzę :). Wybór należy do ciebie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...