Skocz do zawartości
YANAS

Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie włąśnie jaką karte graficzną wybrąć,

Mam dfi lanparty nf4 sli-dr i zastanawaim sie czy podlaczyć dwie karty czy jedna a porządną... jak bedzie wydajnniej, lepiej. co to wpgole daje jak mam dwie karrty podlaczone i ile wydajnosc sie zwieksza itp itd.

i jak mam nf4 to lepiej chyba bedzie jak wczepie karte/karty nvidi czy niekoniecznie?

zastanawaim sie nad

6800le ale niewiem czy jest taka na pcie, moge na karte lub karty wydac 1000zł

a moze lepiej bedzie jak kupie 2 karty jakies z ok 500zł

oczywscie 2karty wymagają bdb zasilacza, mam narazie [ciach!]ianego colorsita 450watt i chcem go koniecznie zmienic i tu dylemat! na jaki

?? :) myslalem o taganie 420watt, ale czy 420 watt wystarczy oczywiscie chcem miec w zapasie moc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YANAS napisał(a):

Mam dfi lanparty nf4 sli-dr i zastanawaim sie czy podlaczyć dwie karty czy jedna a porządną... jak bedzie wydajnniej, lepiej. co to wpgole daje jak mam dwie karrty podlaczone i ile wydajnosc sie zwieksza itp itd. 

i jak mam nf4 to lepiej chyba bedzie jak wczepie karte/karty nvidi czy niekoniecznie?

zastanawaim sie nad

oczywscie 2karty wymagają bdb zasilacza, mam narazie [ciach!]ianego colorsita 450watt i chcem go koniecznie zmienic i tu dylemat! na jaki

?? :) myslalem o taganie 420watt, ale czy 420 watt wystarczy oczywiscie chcem miec w zapasie moc :)

1386544[/snapback]

A więc pierw zaznajom się z samą technologią SLI, bo inaczej to nawet nie wiesz o co chodzi. Było to wiele razy powtarzane więc nie ma sensu powtarzać a więc SZUKAJ Co do zasilacza to Tagan jak najbardziej spoko, bo 2 karty to także podwójne zapotrzebowanie na prąd. Co do 6800LE to nie ma na PCI-E tylko versje AGP są. Dużo bardziej będzie Ci korzystniej zakupić 1x6800 niż 2x6600.

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YANAS napisał(a):

zastanawaim sie nad

1386544[/snapback]

Do SLI jezeli juz cos brac to tylko 2x 6800GT i bedziesz mial przyrost fps o 1/3 w stosunku do 1 x 6800GT. Aha - SLI wymaga mocnego procka wiec przydal by sie athlon na poziomie a64 3500+ minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...