YANAS Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zastanawiam sie włąśnie jaką karte graficzną wybrąć, Mam dfi lanparty nf4 sli-dr i zastanawaim sie czy podlaczyć dwie karty czy jedna a porządną... jak bedzie wydajnniej, lepiej. co to wpgole daje jak mam dwie karrty podlaczone i ile wydajnosc sie zwieksza itp itd. i jak mam nf4 to lepiej chyba bedzie jak wczepie karte/karty nvidi czy niekoniecznie? zastanawaim sie nad 6800le ale niewiem czy jest taka na pcie, moge na karte lub karty wydac 1000zł a moze lepiej bedzie jak kupie 2 karty jakies z ok 500zł oczywscie 2karty wymagają bdb zasilacza, mam narazie [ciach!]ianego colorsita 450watt i chcem go koniecznie zmienic i tu dylemat! na jaki ?? :) myslalem o taganie 420watt, ale czy 420 watt wystarczy oczywiscie chcem miec w zapasie moc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 YANAS napisał(a): Zastanawiam sie włąśnie jaką karte graficzną wybrąć, Mam dfi lanparty nf4 sli-dr i zastanawaim sie czy podlaczyć dwie karty czy jedna a porządną... jak bedzie wydajnniej, lepiej. co to wpgole daje jak mam dwie karrty podlaczone i ile wydajnosc sie zwieksza itp itd. i jak mam nf4 to lepiej chyba bedzie jak wczepie karte/karty nvidi czy niekoniecznie? zastanawaim sie nad 6800le ale niewiem czy jest taka na pcie, moge na karte lub karty wydac 1000zł a moze lepiej bedzie jak kupie 2 karty jakies z ok 500zł oczywscie 2karty wymagają bdb zasilacza, mam narazie [ciach!]ianego colorsita 450watt i chcem go koniecznie zmienic i tu dylemat! na jaki ?? :) myslalem o taganie 420watt, ale czy 420 watt wystarczy oczywiscie chcem miec w zapasie moc :) 1386544[/snapback] A więc pierw zaznajom się z samą technologią SLI, bo inaczej to nawet nie wiesz o co chodzi. Było to wiele razy powtarzane więc nie ma sensu powtarzać a więc SZUKAJ Co do zasilacza to Tagan jak najbardziej spoko, bo 2 karty to także podwójne zapotrzebowanie na prąd. Co do 6800LE to nie ma na PCI-E tylko versje AGP są. Dużo bardziej będzie Ci korzystniej zakupić 1x6800 niż 2x6600. POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 YANAS napisał(a): Zastanawiam sie włąśnie jaką karte graficzną wybrąć, Mam dfi lanparty nf4 sli-dr i zastanawaim sie czy podlaczyć dwie karty czy jedna a porządną... jak bedzie wydajnniej, lepiej. co to wpgole daje jak mam dwie karrty podlaczone i ile wydajnosc sie zwieksza itp itd. i jak mam nf4 to lepiej chyba bedzie jak wczepie karte/karty nvidi czy niekoniecznie? zastanawaim sie nad 6800le ale niewiem czy jest taka na pcie, moge na karte lub karty wydac 1000zł a moze lepiej bedzie jak kupie 2 karty jakies z ok 500zł oczywscie 2karty wymagają bdb zasilacza, mam narazie [ciach!]ianego colorsita 450watt i chcem go koniecznie zmienic i tu dylemat! na jaki ?? :) myslalem o taganie 420watt, ale czy 420 watt wystarczy oczywiscie chcem miec w zapasie moc :) 1386544[/snapback] Do SLI jezeli juz cos brac to tylko 2x 6800GT i bedziesz mial przyrost fps o 1/3 w stosunku do 1 x 6800GT. Aha - SLI wymaga mocnego procka wiec przydal by sie athlon na poziomie a64 3500+ minimum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Narazie zainwestuj w 1x6800Gt to bedzie optymalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...