Skocz do zawartości
Argennto

Asus A7v600-x I Fsb 200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem kupiłem płytkę A7V700-X z myślą że puszczę mojego Durona 1600 <procek ma odblokowane cache> na FSB 200 MHZ ( 11x200 ) . Ustawiam w biosie 200 MHZ restartuje i nic nie załącza monitora , ciemność ale gdy wyłącze kompa i włącze to startuje 11x200 . Przy każdym restarcie systemu musze wyłączać i włączać kompa żeby zaskoczył . Pamięci

mam Kingston 256/400 MHZ . Procek przechodzi pomyślnie test torture w Prime 95 żadnych zwiech System chodzi stabilnie kilka godzin więc to chyba nie jest wina procka który mógłby się słabo kręcić . Napięcie na procu mam podwyższone do 1.60 V . Ale gdy ustawie 133 x 16 =2130 MHZ .. komp normalnie sie zachowuje ...a częstotliwość mniej więcej taka sama 2.2 GHZ . Co jest ?? czy ta płyta ma jakieś problemy z obsługą magistrali 200 MHZ ?? Może mam wadliwą płytę ?? Czy to może wina zasilacza mam Codegena 300 :( <ale na poprzedniej K7S5A nie było żadnych problemów z działaniem kompa i podkręcaniem proca> Zmiana biosu nic nie pomaga ..Jeżeli dalej takk będzie będe musiał sprzedać tę płytę .. Acha i jeszcze jedno gdy już zaskoczy 11x200=2200 MHZ z odblokowanym cache ... Czy proc w windowsie i CPU_Z nie powinien być wykrywany jako Athlon XP 3200+ Czy ktoś mi jest w stanie pomóc ?? Z góry dzięki za jakieś odpowiedzi i pomysły

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...