Hellboy 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Szukałem czegoś o tej tematyce ale nic nie znalazłem. Który cooler jest najwydajniejszy pod Socket A i żeby chodził też z Socket 939. Cena nie gra roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ament_76 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Jak nie gra roli to najlepszy, najladniejszy i najwydajnieszy bedzie Zalman Reserator :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellboy 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wiem że Reserator będzie najwydajniejszy ale mi chodzi chłodzenie powietrzem a nie wodą, azotem czy freonem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Nie był bym pewny co do tego zalamana . Sam ma ten komplet z dodatkowym blokiem na GPU . Wydaje mi się , że jest dość mocno przeplacony. Z krótkiego rachunku: Cena resa z blokami na gpu ok 1200 zł a wiec : -190 za blok na CPU -120 za blok na GPU -50 (tyle kosztuje pompka ta sama w ogrodniczym) -20 zł (noo dajmy na to , że tyle węze kosztują -50 zł (all zapinki) = 770 zł - TYLE SIE PLACI TUTAJ ZA CHLODNICE. Grubo przeplacone , bo chlodnica jest malo wydajna . Woda ciagle zwieksza swoja temperature , co doprowadza do tego , że po jakis 8-12 godzinach masz temp na procu jak na boxowym coolerze. Ja do niej dodalem papsta 17 cm i jest o niebo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 I co Twoj post wnosi Kamikaze? Temat o coolerach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zalman 6000.. wogole go nie slychac.. ma regulacje obrotow ( qpowalem go 2 lata wstecz za 80zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 jak nie chcesz wodnego, azotowego i freonowego to polecam pod Socket A FREEZONE QC-80 Cu Jest on cichy: w trybie Silent - 20dB a w trybie Normal - 27dB kompatybilnosc z Intel Pentium 4 (Socket 478), AMD Athlon XP/Athlon i Duron(Socket A) i AMD Athlon 64 (Socket 754) w zestawie jest: CPU cooler, Fan Speed Controller(Kontroler predkosci z mozliwoscia zmiany trybow itd., zestaw montazowy Socket 478, Socket A i Socket 754. Dolaczona jest takze pasta termoprzewodzaca i instrukcja obslugi. Wentylator jest w prawie calosci z miedzia Aha i jeszcze jedno Cena 115 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellboy 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) A jaki Pentagram Freezone jest najwydajniejszy ??????? Może jakiś Thermaltake ?????? Czy Zalman 7000B Cu jest wydajniejszy od 6000Cu ????? <_< Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Hellboy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Si-97 albo thermalrighty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) Aha i jeszcze jedno Cena 115 zl 1386740[/snapback] Cena zdecydowanie nizsza Pentagram Freezone QC-80 Cuza 86zl, a za 128zl masz najdrozsza wersje Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ No ale fakt on nie jest krolem wydajnosci ale nie jest znowu taki zly jak na ta cene :] Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Szala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Osobiście polecam Tt Volcano 11 lub 12... Bardzoo głośne wentyle na maks obrotach, ale przy tym bardzo wydajne! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Gosc chce najwydajnieszy coolerek a ludzi Wy mu oferujecie Freezony albo chlodzenie wodne.. Podobno nowy Sonic Tt ma bardzo ladne osiagi szczegolnie z nawiewem zainteresowalbym sie takze Hyper'em Cooler Mastera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Si-97 albo thermalrighty 1386756[/snapback] Po pierwsze Si-97 jest firmy thermalright a po drugie nie pasuje pod Socket 939... Myśle że pod oba cockety najlepszy bedzie Zalman 7000B... Chyba że chcesz od razu pod 939 to XP-120 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 TT sonic tower z dwoma wentylatorami. cena zachecajaca, ale za malo recek ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 TT sonic tower z dwoma wentylatorami. cena zachecajaca, ale za malo recek ;/ 1387781[/snapback] Niemiec a ty co tutaj robisz... Wspominaleś niedawno,ze do kibelka chyba wrócisz :D Te wszystkie głośne wiatraki i inne dziwne konstrukcje (choć taki frezerek to fajna zabawka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Hellboy 1 ściemniasz, że nie było podobnego tematu, jak nie wierzysz to znajdziesz go tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=123527&st=0 Połowa osób co wypowiada się do tej pory w tym topicu nie wie co pisze :mur: , chłopak chce najwydajniejszy coolerek, a nie te co wy macie :blink: . Bierz Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe nic lepszego nie znajdziesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 tomcat => caly czas mam watpliwosci i rozterki.... cavarr => jakos nie przemawia on do mnie. za wielki, za ciezki. a sonic daje sobie rane na passive z a64 3500+ lepiej niz box a jak doda mu sie dwie 120 to bedzie nie do zatrzymania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Co do sonica to wczoraj mialem go w rekach , i TT cos ostatnio sie nie przyklada , sposob zlutowania podstawy i HP jest tragiczny (w sensie wizualnym) Natomiast ogolnie sam wyglad budzi respekt , no i leciutkie to jak piorko , wiec jesli jakis Tower to tylko sonic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Bierz Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe nic lepszego nie znajdziesz :D 1387894[/snapback] daj spokój :mur: chyba sobie robisz jakies zarty kolezko to stanąc obok np thermalrighta nie moze z wyborem pod sA i 939 jednoczesnie nie jest łatwo - jesli ma byc jeden obsługujacy oba sockety to najlepszy bedzie zalman 7000B Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 daj spokój :mur: chyba sobie robisz jakies zarty kolezko to stanąc obok np thermalrighta nie moze z wyborem pod sA i 939 jednoczesnie nie jest łatwo - jesli ma byc jeden obsługujacy oba sockety to najlepszy bedzie zalman 7000B 1388061[/snapback] Dobra jak jest jakiś wydajniejszy cooler thermalrighta <_< to napisz jaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryłow Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Dobra jak jest jakiś wydajniejszy cooler thermalrighta <_< to napisz jaki 1388090[/snapback] Z thermalrightami jest pewien problem, o którym już tu wcześniej wspominano - specjalizacja - jeżeli Socket A to SI-97, dla s.939 najlepiej XP-120 lub Xp-90c ( ten ostatni najwydajniejszy, ale różnice raczej niewielkie). Dla obu platform najlepiej brać coś Zalmana -7000B Cu lub 7700AlCu. Jeżeli chcesz, żeby było jeszcze cicho, to w tym ostatnim można wymienić " wirnik" na Nexusa 120 mm . Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Kiryłow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Po pierwsze Si-97 jest firmy thermalright a po drugie nie pasuje pod Socket 939... Myśle że pod oba cockety najlepszy bedzie Zalman 7000B... Chyba że chcesz od razu pod 939 to XP-120 :wink: 1386841[/snapback] a czy ja powiedziałem że nie jest thermalrighta? poprostu wydawało mi się, że o tym wie każdy :) podałem więc: Si-97 (pod Socket A) i Thermalrighty (powinienem dodać inne) jako radiatory uniwersalne .... poza Socket A Z thermalrightami jest pewien problem, o którym już tu wcześniej wspominano - specjalizacja - jeżeli Socket A to SI-97, dla s.939 najlepiej XP-120 lub Xp-90c ( ten ostatni najwydajniejszy, ale różnice raczej niewielkie). Dla obu platform najlepiej brać coś Zalmana -7000B Cu lub 7700AlCu. Jeżeli chcesz, żeby było jeszcze cicho, to w tym ostatnim można wymienić " wirnik" na Nexusa 120 mm . 1388145[/snapback] do Si-97 też można dorobić zapinkę na inne Sockety :) tak samo jak pod inne Thermalrighty XP-90, XP-120 i XP-90C: są pod wszystkie platformy nowsze, nawet LGA - jak się kupuje to można sobie zażyczyć z odpowiednią zapinką albo nawet z wszystkimi możliwymi - ale trzeba dopłacić .... jeśli sklep wciska sciemę, że może dostarczyć Thermalrighta tylko z jednym rodzajem zapinki to znaczy, ze wciska KIT - ponieważ firma Thermalright jest przygotowana na takie zamówienia (radiator + wszystkie możliwe zapinki) .... za odpowiednia dopłata :) a co do zalmana - też nie jest do końca uniwersalny bo nie na wszystkie płyty wejdzie, szczególnie wersje 7700 ... Dobra jak jest jakiś wydajniejszy cooler thermalrighta <_< to napisz jaki 1388090[/snapback] Thermalrighty maja jedną przewagę nad tym czymś - WAGA :) jeśli komus chodzi o zupełnie uniwersalny cooler - obsługujący wg producenta absolutnie wszystkie podstawki łącznie z Socket A to jest costakiego: http://www.thermaltake.com/coolers/4in1hea...er/cl-p0071.htm tylko, że waży 692 g, ale moze działać pasywnie lub z wentylatorem :) do 12 cm :) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Mr_Gizmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellboy 1 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Czy to znaczy że jak poproszę sklep to mogą dorobić do np. XP120 zapinkę pod Socket A ???????? Bo jak tak to byłoby fajnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Czy to znaczy że jak poproszę sklep to mogą dorobić do np. XP120 zapinkę pod Socket A ???????? Bo jak tak to byłoby fajnie :lol: 1388740[/snapback] Ten Xp-120 schłodziłby mojego Durnia na pasywnym i nie przekroczyłby 40*C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Czy to znaczy że jak poproszę sklep to mogą dorobić do np. XP120 zapinkę pod Socket A ???????? Bo jak tak to byłoby fajnie :lol: 1388740[/snapback] nie wiem czy ty jesteś upośledzony czy tylko udajesz? napisałem wyrażnie, że: "Thermalrighty (powinienem dodać inne) jako radiatory uniwersalne .... poza Socket A" dalej: "do Si-97 też można dorobić zapinkę na inne Sockety icon_smile3.gif tak samo jak pod inne Thermalrighty" można dorobić a nie sklep ci dorobi ... samodzielnie dorobić :) dalej: "XP-90, XP-120 i XP-90C: są pod wszystkie platformy nowsze, nawet LGA" wyraźnie napisane - "nowsze platformy" dalej: "jak się kupuje to można sobie zażyczyć z odpowiednią zapinką albo nawet z wszystkimi możliwymi - ale trzeba dopłacić .... " jak kupujesz XP-120 albo XP-90 czy 90C to w standardzie dostajesz zapinkę pasujacą pod Intela: socket 478, pod AMD: socket 754/939/940 ... w sklepie możesz sobie zamówić zapinkę pod LGA i wtedy będziesz miał obsługiwane absoplutnie wszystkie nowe podstawki na ryku ... do XP-90C w standardzie jest juz też zapinka dostosowana do LGA a Socket A dorób sobie sam bo to nie filozofia :) skoro ludzie sam isobie robiązapinki do bloków to będą umieli takze zrobić zapinkę do radiatora :) dalej: "jeśli sklep wciska sciemę, że może dostarczyć Thermalrighta tylko z jednym rodzajem zapinki to znaczy, ze wciska KIT - ponieważ firma Thermalright jest przygotowana na takie zamówienia (radiator + wszystkie możliwe zapinki) .... za odpowiednia dopłata" jak napisałem wcześniej, sklep ma obowiązek dostarczyć ci radiator z zapinką standardową dostosowaną do: pod Intela: socket 478, pod AMD: socket 754/939/940 ... do LGA musisz sobie dokupić zapinkę - i do tego własnie przygotowana jest firma thermalright - zebyś mógł dostać dwie zapinki jak sobie zażyczysz - jedną do starszej wersji Intela i AMD a drugą do nowego LGA intela - razem 2 zapinki - niestandardowa (bo nie ma jej w komplecie) za dopłatą :) chyba, że kyupujesz jak powiedziałem XP-90C - tam zapinka pasuje do każdej nowej podstawki - nawet LGA ... nigdzie nie napisałem, że sklep ma ci obowiązek dostarczyć zapinkę do Socket A - czytaj cały post a nie wyrwane kawałki: "Thermalrighty (...) jako radiatory uniwersalne .... poza Socket A" sklepy poprostu czasem robią takie przekręty, ze jak zamawiasz XP-120 lub XP-90 i zaznaczysz w zamówieniu, że chcesz zeby pasowały do LGA to dostajesz tylko taką zapinke za dopłatą a standardowej ci nie przysyłają zakładając, że nie będziesz się domagał swego :) a mają obowiązek jeśli dodatkowo płacisz za LGA - dosłać ci komplet: radiator + standardowa zapinka z zestawu + zapinka na LGA Ten Xp-120 schłodziłby mojego Durnia na pasywnym i nie przekroczyłby 40*C :wink: 1388782[/snapback] dorób sobie zapinke to będziesz miał :) sklep ma obowiązek dostarczyćci tylko takie zapinki za jakie płacisz, standardowa do: Intela: socket 478, pod AMD: socket 754/939/940 ... i jeśli sobie zażyczysz pod LGA (około 40 PLN chyba kosztuje) ... tyle ci gwarantuje fabryka bo za to płacisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Witam, zakupiłem dzisiaj sobie 120cu+ i do tego arctic silver cream czy jakos tak. Posmarowałem procka, załozyłem pentagrama i uchachany odpalam kompa. Wchodze do biosy by ujrzeć jakąś niską temp a tu o 2 stopnie mniej niż na boxowym:( no ale myśle może coś przekłamuje, odpalam winde według everesta, speedfana i cpucool 35 stopni czyli mniej o 5, myśle sobie moze nie to co miało być ale i tak lepiej niż wcale, właczam sobie Riddicka i po chwili dostaje komunikat game crashed:( odpalam jeszcze raz i komp się wyłaczył, próbowałem jeszcze dwa razy i to samo:( zdjałem pentagrama i wsadziłem boxówke wszystko ok ridick chodzi a temp w winzdie 37-39 stopni, wsadziłem znowy pentagrama i to samo, crash riddicka a nawet raz systemu przy odpalaniu speedfana:( poszedł do sklepu i wymieniłem na 100cu, ta sama bajka, a jak wsadze boxowy to chodzi ok. Co może być nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellboy 1 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Może twój procek woli BOX'owego coolerka ????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 heh no na to wygląda bo na tych samych ustawieniach jedynie po zdjęciu boxa bez smarowania ponownie arcticiem jak dam cos innego to sie wysypuje:( i na 120cu+ i na 100cu:( a na boxie miodzio:( tzn no 38-40 stopni to nie miodzio ale all chodzi... wogóle coś mi tu nie gra bo jak dotykam radiatora na procku to jest zimny jak winda i bios podają 40 stopni, a czasami lekko ciepły jak podaje 50-53... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 heh no na to wygląda bo na tych samych ustawieniach jedynie po zdjęciu boxa bez smarowania ponownie arcticiem jak dam cos innego to sie wysypuje:( i na 120cu+ i na 100cu:( a na boxie miodzio:( tzn no 38-40 stopni to nie miodzio ale all chodzi... wogóle coś mi tu nie gra bo jak dotykam radiatora na procku to jest zimny jak winda i bios podają 40 stopni, a czasami lekko ciepły jak podaje 50-53... 1389472[/snapback] A może źle zakładałeś te pentaszmelce, bo dziwne że tak się system sypał.. A płatki radiatora ciepłe były jak grałeś w riddica??. Mogłeś jeszcze podszlifować spód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 listki zimne, a w riddicka włansie nie grałem bo nawet do menu nie dochodził jak się sypał:( a jak można tego pentagrama źle załorzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...