Skocz do zawartości
Hellboy 1

Który Najwydajniejszy Cooler ?

Rekomendowane odpowiedzi

cavarr napisal płatki, ty listki.... sorry, ale robi sie troche chaotycznie...

boxowy cooler jak i pentagram maja żeberka... nie wiem o co ci chodzi mówiąc "jak w pentagramie to są żeberka to ciekawe jak nazwiesz te w boxowym coolerze...."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zle zalozyc ???

-krzywo docisnac (box duzo wygodniej jest chwycic i latwiej (pewniej docisnac)

-zapinka felerna (wprawdzie niepamietam jak wyglada, ale jesli lapie tylko na jeden zabek to b.latwo cooler moze sie przekrzywic)

- jw. spod radiatorka moze niebyc dobrze wykonczony (nierowna powierzchnia)

ja stawiam na to ze pod wplywem ciezaru cooler lekko sie odgina (ok 0,1 mm) i to powoduje ze jest wystarczajacy przeplyw ciepla z cpu do coolera w idle, ale przy obciazeniu juz nie i :mur: wszystko jasne

ale teoria teoria a w praktyce to sam musisz wybadac o co biega

pzd

OFFTOPIC: listki, zeberka.....a moze raczej finy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeberka .. nie płatki... bez przsady. zaraz procesor bedziemy nazywac "płytką"....

1389526[/snapback]

cavarr napisal płatki, ty listki....  sorry, ale robi sie troche chaotycznie...

boxowy cooler jak i pentagram maja żeberka... nie wiem o co ci chodzi mówiąc "jak w pentagramie to są żeberka to ciekawe jak nazwiesz te w boxowym coolerze...."

1390685[/snapback]

Sorry że się wtrące ale mi najbardziej odpowiadają żeberka  :lol:

1392984[/snapback]

Witam, co nudzi się wam, jak tak to wyjdźcie na dwór. Napiszcie coś wartościowego, a nie tylko, że nie pasuje wam nazwa płatki, listki itp.

Ja dalej jestem za Thermaltake Combo Cool Tower 112, bartezjusz miałeś podać wydajniejszy cooler thermalrighta i coś chyba zapomniałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, co nudzi się wam, jak tak to wyjdźcie na dwór. Napiszcie coś wartościowego, a nie tylko, że nie pasuje wam nazwa płatki, listki itp.

Ja dalej jestem za Thermaltake Combo Cool Tower 112, bartezjusz miałeś podać wydajniejszy cooler thermalrighta i coś chyba zapomniałeś.

1393026[/snapback]

Czytałem recenzję tego Combo Cool Tower 112 i przyznam że jest to niesamowicie wypasiony sprzęt ma (chyba) ponad 50 żeberek płatków listków czy jak chcecie jest bardzo wydajny a po zainstalowaniu wentyla lub dwóch RULLEZZZZZZZZZ B) B) B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie radiatory o podobnej masie/cenie będą porównywalne. Trudno powiedzieć, który jest "naj" bo ciężkich, miedzianych z rurkami cieplnymi jest trochę do wyboru... Warto raczej się kierować wygodą, poziomem hałasu i gustem, jeśli cena nie ma znaczenia. Sam używam Thermaltake Pipe101 i nie narzekam. Jego zaletą był łatwy montaż i fakt, że nie zajmuje zbyt wiele miejsca. Jest również uniwersalny (duża zaleta) i można samemu dobrać wentylator.

Więc...

...jak wezmę ze trzy wiatraki 12cm, połącze je i skorzystam z przejściówki 12->8cm to pewnie okazałoby się, że mam "najwydajniesze ac". Tylko, że będzie głośne przez pracujące na 12v wentyle i zupełnie zbyteczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi