BremkinsCorp. Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 żeberka .. nie płatki... bez przsady. zaraz procesor bedziemy nazywac "płytką".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 napisałem listki to raz, a jak w pentagramie to są żeberka to ciekawe jak nazwiesz te w boxowym coolerze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Ja mysle ze Sonic + 3 wentyle :razz: bylby mistrzem swiata (oczywiscie trzeci po srodku). Wyobrazcie sobie trzy takie same wentylki (zeby jednakowo je bylo slychac) podpiete do jednego regulatorka, i na 5v spokojny szmerek a na 12v miazga B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 cavarr napisal płatki, ty listki.... sorry, ale robi sie troche chaotycznie... boxowy cooler jak i pentagram maja żeberka... nie wiem o co ci chodzi mówiąc "jak w pentagramie to są żeberka to ciekawe jak nazwiesz te w boxowym coolerze...." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 jak zle zalozyc ??? -krzywo docisnac (box duzo wygodniej jest chwycic i latwiej (pewniej docisnac) -zapinka felerna (wprawdzie niepamietam jak wyglada, ale jesli lapie tylko na jeden zabek to b.latwo cooler moze sie przekrzywic) - jw. spod radiatorka moze niebyc dobrze wykonczony (nierowna powierzchnia) ja stawiam na to ze pod wplywem ciezaru cooler lekko sie odgina (ok 0,1 mm) i to powoduje ze jest wystarczajacy przeplyw ciepla z cpu do coolera w idle, ale przy obciazeniu juz nie i :mur: wszystko jasne ale teoria teoria a w praktyce to sam musisz wybadac o co biega pzd OFFTOPIC: listki, zeberka.....a moze raczej finy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellboy 1 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Sorry że się wtrące ale mi najbardziej odpowiadają żeberka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 żeberka .. nie płatki... bez przsady. zaraz procesor bedziemy nazywac "płytką".... 1389526[/snapback] cavarr napisal płatki, ty listki.... sorry, ale robi sie troche chaotycznie... boxowy cooler jak i pentagram maja żeberka... nie wiem o co ci chodzi mówiąc "jak w pentagramie to są żeberka to ciekawe jak nazwiesz te w boxowym coolerze...." 1390685[/snapback] Sorry że się wtrące ale mi najbardziej odpowiadają żeberka :lol: 1392984[/snapback] Witam, co nudzi się wam, jak tak to wyjdźcie na dwór. Napiszcie coś wartościowego, a nie tylko, że nie pasuje wam nazwa płatki, listki itp. Ja dalej jestem za Thermaltake Combo Cool Tower 112, bartezjusz miałeś podać wydajniejszy cooler thermalrighta i coś chyba zapomniałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witam, co nudzi się wam, jak tak to wyjdźcie na dwór. Napiszcie coś wartościowego, a nie tylko, że nie pasuje wam nazwa płatki, listki itp. Ja dalej jestem za Thermaltake Combo Cool Tower 112, bartezjusz miałeś podać wydajniejszy cooler thermalrighta i coś chyba zapomniałeś. 1393026[/snapback] Czytałem recenzję tego Combo Cool Tower 112 i przyznam że jest to niesamowicie wypasiony sprzęt ma (chyba) ponad 50 żeberek płatków listków czy jak chcecie jest bardzo wydajny a po zainstalowaniu wentyla lub dwóch RULLEZZZZZZZZZ B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 tylko XP120 z tego co pamietam byl lepszy a z uniwersalnych dalej obstaje za soniciem... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Możliwe ze za słabo go dokręciłeś albo nierówno (przekręcasz lewą srubę o 1 obrót i drugą o tyle samo!!, inaczej bedzie krzywo) po prostu zle sie styka z blaszką cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saracen Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Wszystkie radiatory o podobnej masie/cenie będą porównywalne. Trudno powiedzieć, który jest "naj" bo ciężkich, miedzianych z rurkami cieplnymi jest trochę do wyboru... Warto raczej się kierować wygodą, poziomem hałasu i gustem, jeśli cena nie ma znaczenia. Sam używam Thermaltake Pipe101 i nie narzekam. Jego zaletą był łatwy montaż i fakt, że nie zajmuje zbyt wiele miejsca. Jest również uniwersalny (duża zaleta) i można samemu dobrać wentylator. Więc... ...jak wezmę ze trzy wiatraki 12cm, połącze je i skorzystam z przejściówki 12->8cm to pewnie okazałoby się, że mam "najwydajniesze ac". Tylko, że będzie głośne przez pracujące na 12v wentyle i zupełnie zbyteczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 no niech mi ktoś z łaski swojej odpowie czy XP-120 czy Thermaltake Sonic Tower na AMD 64? porównywał ktoś na dobrze podkręconych prockach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ja na SocketA mialem TT BigTyphoon. Temp. spadla mi o 10 stopni, a na s939 tez pasuje... Juz pisalem o tym coolerze w temacie o BT i Scytche Ninja Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...