slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witka mam problem :) mianowicie mam dwa kompy i na nich zaistalowane Win98 a na drugim XP i na 2 kompach jest tez zainstalowany taki progz jak InsertGT dokładnie to Rewior ale to nie ma znaczenia... program ten działa na serwerku SQL i na jednym kompie na tym z 98 na serwerku są dane... teraz chce by te dane były tez widoczne w kompie z XP tylko ze jak wpisuje sciezke serwera na kompie z XP to niestety wyskakuje mi komunikat sciezka sieciowa nie odnaleziona :lol: nie wiem czy serwery sie jakos udostepna czy co... sieć mam skonfigurowaną poprawnie bo kompy sie w otoczeniu sieciowym widzą i to samo jest z udostepnianiem plików wszytko ok ale te serwery... hmm ?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zaraz... jaki serwer sql i niby jak udostępnia? Zwykle udostępnianie odbywa się po tcp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 MySQL Bazay Danych ... co zrobić by jeden komp widział bazed SQL na drugim ... trochu zamotałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 No na kompie odpalić mysql'a, i poprzez tcp/ip korzystać. Nie rozumiem w czym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) w tym że jak wpisuje na 2 kompie adres bazy MySql to mi wywala komunikat że ścieszka niepoprawna a jest poprawna... Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 A jaki adres podajesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 w tym przypadku drugi komp ma adres dajmy na to 12123 a bazaSQL to INSERTGT więc podaje \\12123\INSERTGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Ke? Nigdy czegoś takiego nie widziałem ;) zwykle do mysql'a daje się x.x.x.x:3306 po ip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 poatym pomoc techniczna firmy insert ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 taaa pomoc techniczna... ten kto raz zakosztował insertowskich programów z serii insertGT... wie co to "profesionalna" pomac techniczna :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vego16 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 witam mam maly problem, jak bylem w wawie kupilem SQL server 2000 pod windows 98, wrocilem do siebie i prubowałem zainstalować go, podczas instalacji wyskoczył mi błąd ze program niejest pod moj system, i podczas dalszej instalacji niemoge wybrac opcji server and tools zeby zrobic wlasny server, co mam zrobic zeby to u mnie działało?? u kumpla który ma windowsa 98 dziala normalnie, pomużcie, mój kontakt e-mail max342@tlen.pl i gg 2195772 z góry thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...