skonec Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam Zakupilem sprzet jak w temacie i nie moge zalozyc tego Silencera ;( przeszkadzaja mi dwa male walce(bodajze kondensatory) Bardzo prosze o pomoc co z tym fanetem zrobic :) Dzia za pomoc. Pozdrawiam Skonec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 A wiec, moge juz Wam powiedziec jak to zrobic :) trzeba spilowac troszke miedziana plytke i juz bedzie dobrze :) Pozdrawiam Skonec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Skonec podziel się sowimi spostrzeżeniami co do Silencera 5 na x800xl, jakie temperaturki masz teraz, a jakie sprzed instalacji. Napisz jeszcze czy jest głośny, czy cichy i jak masz aparat cyfrowy to zarzuć na forum jakieś fotki A tu masz link do tematu o kartach z serii X800xl tam napisz swoje spostrzeżenia:) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=101043&st=480 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonec Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Skonec podziel się sowimi spostrzeżeniami co do Silencera 5 na x800xl, jakie temperaturki masz teraz, a jakie sprzed instalacji. Napisz jeszcze czy jest głośny, czy cichy i jak masz aparat cyfrowy to zarzuć na forum jakieś fotki A tu masz link do tematu o kartach z serii X800xl tam napisz swoje spostrzeżenia:) 1391913[/snapback] No OK, ale napisze tutaj, gdyz w podanym linku ciezko sie polapac :) A wiec tak: 1- przede wszystkiem - moja karta Sapphire x800xl rozni sie od pokazanej w watku jak wyzej, a mianowicie http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_453.jpg chodzi o to za dwa kondensatorki (tak mi sie wydaje ze to tak sie nazywa- na zdjeciu przekreslone niebieska linia) mam w innym miejscu :mur: tam gdzie jest wejscie na noge od radiatorka Sil ATI5 !! 2- i aby mozna bylo zamotnowac to chlodzenie konieczne jest u mnie wypilowanie czesci miedzianej (kilka milimetrow- okolo dwoch) i wtedy mozna instalowac owe chlodzenie- miejsca na pamieci pasuja idealnie a co do temaperatur- idle- 43,44 a w stresie jeszcze nie wiem- bede testowal pozniej, ale przy taktowaniu 440/550 temp. wynosi srednio 51/53 - wiecej nie sprawdzalem- jak sprawdze dam znac Pozdrawiam Skonec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RDZA Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Czesc. Prosilbym Cie o podanie twoich max wynikow krecenia. Tez zastanawiam sie nad kupnem tego coolera. Slyszalem, ze wydaje specyficzne odglosy, jak to jest w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...