sirpsycho Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Hej. CZego to moze byc wina?! CO jakiś czas, srednio kilka razy w miesiącu, znika mi ekran (znaczy, robi się czarny na sekunde, albo pół sekundy). Wszystko jest czarne na sekundke, dosłownie. TAk kilka razy i nagle wszystk o w porządku. Takie zjawisko, góra kilka razy na miesiąc. W windowsie jak i w grach , ale nie w DOSIE( CZEMU?????????) I nie wiem czego to wina? MONITOR 15 CAL CTX(KILKA LAT) czy RADEON 9600XT(nie kręcony)???? P.s> CZEMU W DOSIE TEGO ZNIKANIA NIE MAM? JAK nagle występuje, daje z ciekawosci restart i wchodze do dosa , ale w dosie tego nie ma? TO i tak moze byc wina monitora? CZY odpada monit? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzirba Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 mi działo się coś podobnego. znikał mi obraz w windowsie, a w grach nie. zmieniłem zasilacz i przestało... a kumplowi, któremu sprzedałem swój stary zasilacz zaczęło znikać :). zasiłka była "colors it" 480W - linia +12 była cholendarnie wysoka - 13.80 coś w tych okolicach, więc zgaduję, że to było to - aha, jeszcze jedno, obaj mamy radki 9550 (ja gigabyte'a, kumpel His'a). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SxxxK Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 U mnie w strym LG działo sie podobnie (szczerze mówiąc nie sprawdzałemw DOSie). Na całe szczęście jeszcze wtedy był na gwarze. Po jakims miesiącu serwis sie z tym uporał - wymienili mu całe bebechy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lefty Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) To raczej wina monitora. Tez ostatnio zachodzilem w glowe dlaczego u klienta na kompie z Asrockiem (zintegrowana grafika) obraz znikal co chwile na ulamek sekundy (zarowno pod dosem jak i windowsem), wlozylem karte GF4 i bylo to samo, plyte tez zmienialem bo myslalem, ze grafika byla uszkodzona ale to tez nie pomoglo. Do kompa byl podlaczony monitor LG Studioworks 563N, zmienilem go na inny 563N i bylo to samo. Dobrze, ze wlasciciel mial jeszcze LG Studioworks 560, dopiero na nim obraz przestal znikac :) Jaka mogla byc tego przyczyna? Nie wiem. Szukalem czegos na grupach dyskusyjnych to wiekszosc pisala, ze to moze byc wina kabla od monitora (jakas peknieta zyla w srodku) albo zimne luty w srodku monitora. Zasilacza tj. napiec nie sprawdzalem. Czy ten konkretny model monitora byl winien, nie wiem, byc moze akurat sprawdzane dwie grafiki (zintegrowana i zewnetrzna) to byl zwykly zbieg okolicznosci, ze na obydwu obraz znikal (te 3 monitory wczesniej dzialaly ok tyle, ze na innych komputerach, z innymi plytami glownymi i grafikami). Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez Lefty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zmień sterowniki grafy na te zgodne z WHQL powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lefty Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Watpie, ze zmiana sterownikow pomoze, ja tez probowalem i nic to nie dalo ;) (tak w ogole to caly czas mowie o win98se, moze pod xp byloby inaczej ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 U mnie pomogło, więc u ciebie też powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NoToKlops Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 zastanówcie sięczy wam siępoprostu nie wyłącza monitor - funkcja oszczędzania energii ustawiana w panelu sterowania :) ja mam ustawione na po 1 minucie (jak idę spać i cośsięsciąga) lub po 5 minutach (przy normalnym użytkowaniu) ... ale, że nie podejrzewam was o taką aż ignorancję to powiem jeszcze, ze moze to być coś z zarządzaniem energią nie tak ... bo mnie np. tak sie zdarza, ze jak mi się monitor wyłączy to nie zawsze chce sie wybudzići trzeba go CTRL+ALT+DEL albo nawet RESET (WIN98SE) .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Ostatnio podobnie jak u was zaczal mi znikac obraz z monitora :blink: :o Obecnie nie mam swojej grafy . Pozyczylem od kumpla GF 2MX'a i obraz zaczal mi znikac i co wiecej zaczal mi sie wieszac komp ... nawet bios (co pierwszy raz w zyciu widzialem) i nic nie pomagalo . Zresetowalem bios za ktoryms razem zaskoczylo, pogralo chwile i znowu zwis ... Juz myslalem ze jakis podzespol mi padl .. kumpel pozyczyl mi S3Virge na PCI i juz sie komp nie zawiesza . ale ... od wczoraj zaczal mi wlasnie tak migac (tzn wczoraj raz mi zniknal obraz) a dzis 2 razy juz <_< Nie wiem ocb :/ Co prawda wymienilem niedawno monitor na LCD Benq ale watpie zeby to byla jego wina ... grafy tez nie bo one dzialaja u kolegi normalnie . Ja bym stawial na zasilke chociaz mam chiefteca 360Watt (dobrze ze go nie tuningowalem bo by mi go na gware nieprzyjeli :P a hccialem sie za niego w ten weekend zabierac :blink: ) .. tak BTW to mi sie zawsze cos kopnie w tym kompie <_< az odechciewa sie przy nim majstrowac bo zawsz jakies badziewie sie roz..... zepsuje :D jak ktos znajdzie przyczyne tych anomali niech da znac :wink: .. moze jakis wirus ?? .. bo az dziwne ze zaczelo sie nam to dziac wlasnie teraz :/ (biore pod uwage kazda mozliwosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Mi podobnie sie dzieje, ale tylko pod Windows - najczesciej, gdy przwewijam liste w Winampie, przewijam stronke, ogladam animacje flash - w filmach divx na pelnym ekranie jest ok. Nie pomaga zmiana grafiki (na inny egzemplarz tego samego modelu) oraz zasilacza (z ModeCom 300GT na Feel 300W) i monitora. Dzieje sie tak na kazdym Windowsie na kazdych sterach (nawet standardowa karta VGA). Mysle, ze chodzi o polaczenie Epoxa 8k3ae+GF3Ti200+jakies ustawienia w bios, bo zdazylo sie ze na kilka miesiecy efekt zniknal, ale potem wrocil... Nie mam jednak czasu, aby sie bawic i szukac winnego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Mialem podobny problem. Sprobujcie odrobine zwiekszyc napiecie procka lub odkrecic procka (zmniejszyc fsb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 u mnie to nie jest przyczyna ... smigam teraz dla testu na 266fsb .. nic nie podkrecone .. defaultowe napiecie i to samo .. tzn od tamtych 3 razy jeszcze mi sie nie zdazylo ale jak juz jeden z forumowiczow napisal ze ma kilka razy na miesiąc .. ciekawe czego to moze byc przyczyna ? dostane po jutrze nowa grafe to skrece kompa i bede testowal bo na grafie na PCI to nie testowanie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...