the_noname Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam! Mam bardzo duży problem :S Mam monitor AOC 9k+ i zaraz za ścianą telweizor Palladium, gdy telewizor jest włączony pokazują mi się na monitorze linie, kiedy telewizor jest wyłączony wszystko jesz ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ani jak mągę usunąć ten problem nie kupując nowego telewizora. Czy ktoś może spodkał się już z takim przypadkiem i wie może jag go rozwiązać ? Dane monitora: 19 AOC 9K+ 95 KHz 0.25 TCO03 98kHz Horizontal Frequenc 85 Hz Preset Refresh Rate Monitor Dane Telewizora: Palladium 230V-50Hz max 25,5 kv 90w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 podobno jest jakaś farba na ściane co blokuje fale magnetyczne :D możesz też spróbować postawic jakis ekran zatrzymujacy falem ale ja niewiem gdzie tego szukać więc ci nie powiem. A próbowałeś przestawiać telewizor albo kompa w inne miejsce ? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam podobny problem. Tak sie sklada, ze po remoncie w pokoju komp zostal przestawiony w inne miejsce i monitor stoi teraz tuz pod telewizorem. W efekcie po wlaczeniu telewizora widze wlasnie takie paski. Kiedys, jak TV oddalony byl o jakies 1.5 metra problemu nie bylo. Telewizor do najnowszych juz nie nalezy i ma jakies 15 lat. Czule te urzadzonka na wszystko ;) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_noname Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 farba by mi najlepiej odpowiadała :) tylko gdzie takie cosik dostać albo jak to się nazywa ? Co do przestawienia monitora/telewizora to nie ma gdzie :( Kiedyś miałem monitor 17 i było te same ustawienie monitora/telewizora jednak takich problemów nie było. Czy istnieje jakiś inny sposób odbicia/zatrzymania/stłumienia fal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 pytanie czy to napewno fale EM czy zakłócenia wywołane w sieci przez TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 TOMAHAWK ma racje to zalerzy od zakłóceń. Jeśli to jest magnetyczne :>? no to blacha stalowa powinna zekranować :). A jeśli to z sieci elektrycznej (miałem też tak) wystarczy przepiąć monitor pod inne gniazdko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...