cyganos king Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 widzę że doszliście do jakiejś ugody :D więc może teraz doradzilibyście mi jaki zasilacz wybrać z tych dwóch które przedstawiłem lub ewentualnie inny ale do 300 zł max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ENERMAX TAGAN TOPOWER AEROCOOL Mama nadzieję, że wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 pewnie że wystarczy, dla zainteresowanych klik chyba skusze się na tego cena bardzo atrakcyjna i moc też nie do pogardzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 No i mów tak dalej. Brak mi słów. Ja rozumiem, że bardziej wierzysz w testy sprzedawców. Polska być piękny kraj: mnóstwo naiwna człowiek 1411875[/snapback] pffff...no mi tez chlopie brak juz na ciebie slow ale przeca z hardłer mentorem sie wadzic nie bede :]]]]]]] duzo gadasz o sprawach o ktorych nie masz zielonego pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 pewnie że wystarczy, dla zainteresowanych 1412192[/snapback] ja się już skusiłem :) powinna przyjść jutro/pojutrzę, to mogę pomierzyć jak trzyma napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 o dobry pomysł sam jestem ciekaw jak sięspisuje ta zasiłka pod obciążeniem, daj wyniki jak już będziesz miał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 miałem - z ciszą nie ma nic wspolnego - napiecia skacza jak na BeQuiet'ie - w sumie niepolecam (no ale moze musi sie wygrzać) dodatkowa atrakcją jest słyszalny pisk przetwornicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 fit - ale o czym ty piszesz? o enermaxie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 piszę o tym enermaxie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47381071 w obciazeniu napiecia frywolnie spadały do 11,5V przetwornica piszczała a większy wiatrak nerwowo terkotał ten BeQ chociaż był cichy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44818532 chociaz jak dzikus zobaczyl ze 12V leci do 11,7V to zwątpił... (mój konfig trochę żre - AXP@1,95V i X800pe@1,65V) mierzone zwykłym Metexem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 @Iwo i jak zasiłka się sprawuje mierzyłeś napięcie? Jestem ciekaw czy jest tak jak pisał fit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 kurka przecie to bardzo mocne zasilacze - ażtak by wymiękały... moze coś więcej o nich? - szczególnie nowi właściciele jeszcze takie moje pytanko - w wielu zasilaczach dobrych firm takich jak tagan, również u innych, w modelach o duużych mocach często na 3,3v jest tylko 28A... u niektórych również markowych również 5v mają mało amperów, wszytstkie firmy jakby pchają dużo amperów a 12v. czy znaczenie tych 3,3v i 5v maleje? po ile amperów powinna mieć na tych liniach dobra zasiłka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 pewnie że wystarczy, dla zainteresowanych 1412192[/snapback] za te kase zasiłka byc moze niezla ale pamietaj ze to model sprzed 4-5 lat (sciagaja teraz wersje atx 1.2 z dojczlandu czyszczac frycom przy okazji magazyny) z passiv PFC wiec imo nie warta zakupu , zdecydowanie lepiej odzałowac kilka zł wiecej i kupic nowe z Active PFC no i z atx 1.3; 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 nie wiem fit, może trafiłeś na jakąś lipną... dzisiaj doszła i pomierzyłem napięcia i porównałem do chiefa 360df, którego miałem przed. wygląda to tak: IDLE (proc@def, gpu@def, włączony pusty windows i pare procesów w tle) zasilacz _ +3.3 _ +5 _ +12 chief - 3.45 5.22 12.39 enermax 3.37 5.1 12.42 LOAD (proc@2507mhz, gpu@459/375, 3dmark01) zasilacz _ +3.3 _ +5 _ +12 chief 3.44 5.21 12.45 enermax 3.36 5.07 12.31 dodatkowo w chieftecu napięcia skakały nieznacznie. +5 o około 0.01-0.02, a +12 o 0.04, linia 3.3 stabilna, natomiast w enermaxie napięcia nie drgnęły. co do piszczenia, to faktycznie, jak przyłożyłem ucho do zasilacza, to coś tak czasem popiskuje, ale bardziej to pomka wodna zagłusza...(mam 2 wentyle na 5v i ten pisk sie nie przebija). więc wydaję mi się, że zasiłka całkiem niezła. jeszcze do czego mogę się przyczepić to cholernie długie kable (jak dla mnie ), bo mam midi i musiałem większość po drugiej stronie obudowy pochować. no i miałem zatrzask na 20pinowej wtyczce ułamany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Trudno się nie dziwić, że polscy przedsiębiorcy szukają tanszych alternatyw. Mnie natomiast zdziwiło jedno. W teście zasilaczy, które przeprowadza koleś z labu padł jak "szmata" modecom 350GTF do spółki z NeoTECem V4200(temu się nie dziwię). Z kolei model 450 PN Modecoma trzymał się baardzo dzielnie na naszej platformie testowej. Natomiast tak chwalone przez co niektórych Enermaxy wypadły mocno średnio, więc gdzie ta solidność napięć? Oczywiście najlepiej wypadły zasiłki Anteca. Jeśli mam coś polecić ,żeby zniosło wszystko, to właśnie Antec. Drogi jak cholera, ale wart swojej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 tak naprawdę to zabezpieczenia czynią zasilacz a co do zasilacza to bardzo ale to bardzo ciężko znaleść dobrą konstrukcje, dobry to musiałby mieć każdą linię oddzielnie sterowaną, a nie 5V i 12V sterowane razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Iwo rozumiem ze pomiar miernikiem? - popatrz na 12V od momentu właczenia kompa do wystartowania K7burn czy 3dmarka nie mowie ze zasilacz jest zły - ale nie był nic lepszy od chiefa/beQ Tomahawk - w nowoczesnych konstrukcjach rola 5V zanika... a 3,3V jest i tak stabilizowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 tak, miernikiem. no nie wiem, mi sie to 12v bardziej podoba niż w chiefie, jest stabilne w stresie, nie rozjezdza sie (tak jak chief o 0.04) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Iwo rozumiem ze pomiar miernikiem? - popatrz na 12V od momentu właczenia kompa do wystartowania K7burn czy 3dmarka nie mowie ze zasilacz jest zły - ale nie był nic lepszy od chiefa/beQ Tomahawk - w nowoczesnych konstrukcjach rola 5V zanika... a 3,3V jest i tak stabilizowane 1416935[/snapback] nic nie wspominałem o 3.3V (3.3V w każdym zasilaczu jest stabilizowane, w "el codegenos" i podobnych konstrukcyjnie prąd dla 3.3V jest pobierany z uzwojenia dla 5V, jak w tych lepszych konstrukcjach to nie wiem), a co do 5V, to o co Ci chodzi że znika jego rola ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 no nowe grafy i cpu biorą prąd z 12V a 5V zostaje do zasilania TTL i napędów - co jest zresztą słuszne bo 25-30A na kabelku 18AWG to lekko ryzykowne - o stykach np na Epoxie RDA+ czy R9800PRO nie mowiąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Używany antec tp 550w (qmpel ostatnio za 319zł sprzedał), cwt 550w (to samo co wcześniej tylko inna naklejka) lub fsp 550w (na allegro pare dni temu za ok 270zł poszedł). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 zmierzyłem dzisiaj napięcia w moim starym enermaxie i co ciekawe zasilacz, który ma 300W trzyma się całkiem nieźle :D wachania 12v sprzęt nie kręcony idle: 12.07-12.02 (czyli minimalne) stress 12.02-12.00 @ proc 2.5ghz 1.7v grafa @1.4v idle 12.02 stress 11.94 jak na półtora roczną zasiłkę całkiem nieźle :D jedno co zauważyłem to że jak wpiąłem miernik do dodatkowej wtyczki zasilającej proca to napięcia przy oc były gorsze i bardziej się wachały od 12.00-11.92 ciekawe dlaczego? w molexach napięcie w każdym takie samo :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) Prosze moja wypowiedz potraktowac raczej jako zart, ale oparty na faktach :) Zasilka, ktora wytrzyma wszystko to zasilacz Codegen 300W mojego kumpla. Jezu co on znia nie wyprawial, jakies mody, jakies cuda niewidy. Ile to razy ona mu sie wylaczyla z przegrzania to ja juz nawet nie liczylem :D Chcial wyciszyc, to wywalil wiatraczek w pizdu i zadowolony. Wylaczyla sie, cos zasmierdzialo, cos blysnelo, ale po kilku godzinach sprzet rusza :D Zdenerwowal sie to poscil go chociaz na 5V i efekt byl podobny :D Sprzecik to A2000+, 256Ramu, GF4MX... Zachcialo mu sie troszke pozniej podrasowac kompa. Dowalil wszystko tak, ze na pozadnej 300W bym tego nie wlaczal :D Komp pochodzil kilka minut i jeb, wylaczyly sie swiatla na calej chacie. Komp oczywiscie tez sie wylaczyl :D Pare godzinek przerwy, komp wstaje :D Chodzi na niej do dzis :D A capi z tej zasily, ze hej :D Edytowane 5 Maja 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...