Outlander Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Cóż możesz spróbować zrobić ... takie sprężynki są stosowane w wielu miejscach a reszta to blacha/plastik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 na allegro chodza nakladki takie jak te tylko plastikowe i biale po 3zl jest jakis koles ktory je sprzedaje. nazywalo sie to chyba "zaslepki aktywne" albo jakos tak. kupujesz takie, malujesz na takie kolory jak potrzebujesz i masz :) koszt praktycznie groszowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Bardzo ładnie, masz talent :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 nie wiem czemu sporo osób boi sie malować cd romy.. przesz nowe nagrywarki są po 80 pln.. a cdrom zwykły.. to nawet mozna uzywany za 20 pln kupić i będzi smigał jeszcze z rok... to się nie psuje po miesiącu użytkowania.. a jesli nawet to sa nieliczne przypadki... a jeśli juz naprawdę nie chcesz psuć.. to może kupisz w szrocie jakimś taki sam panel od innego cdroma i wymienisz... często w sklepach z serwisem mają do sprzedania to jako złom... może ze 2 złote dasz za taką. :lol: nagrywarki LITEON - przegrywamy szybciej niż gołota :lol: hehe.. ja takowa mam od ponad roku i sprawuje się póki co całkiem nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ja już mam 3 takie panele od cd-rom któryś musi mi wyjść ładnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 a jeśli juz naprawdę nie chcesz psuć.. to może kupisz w szrocie jakimś taki sam panel od innego cdroma i wymienisz... często w sklepach z serwisem mają do sprzedania to jako złom... może ze 2 złote dasz za taką. 1468409[/snapback] zeby wymienic panel trzeba rozkrecic naped, zeby go rozkrecic musisz zerwac plomby, jak je zerwiesz to tracisz gwarancje. :-| uwazam ze jak ktos ma naped na gwarancji to dobrze ze kombinuje jak by go do reszty budy dopadowac a nie czeka 2 lata zeby go po gwarancji przerobic. a jeszcze nie daj boze ma hwarancje dozywotnia B) ja jak bym mial zrywac plomby zeby zmodowac naped to bym go nie modowal bo szkoda mi poznad 2 lat gwarancji. a znajac prawa murphy'ego to nagrywara by mi sie rozpadla tydzien po zerwaniu gwarancji :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 prawa murphyego działają w odwrotny sposób... one nie sa przyczyną ino skutkiem... :lol: A fakty sa takie że ja nie ruszałbym spawarki przez może miesiac.. no 2... a potem poszła by do lakierni :).. i wcale nie tarzam się w złocie.. jestem ubogim prawda studentem :D (powtarzam się.. ubogi to przecież synonim studenta :lol: ) Jak modować to modować.. może nalezało by zrobić podział na zwykłych moderów i niedzielnych moderów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 bardzo fajny panelik... pokretla tez sa ok chcialem tylko zapytac, czy do tych wszystkich swiecidelek zrobiles wylaczniki - jakos nie wiem, czy mogl bym zasnac w jasnym pokoju :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 bardzo fajny panelik... pokretla tez sa ok chcialem tylko zapytac, czy do tych wszystkich swiecidelek zrobiles wylaczniki - jakos nie wiem, czy mogl bym zasnac w jasnym pokoju :P 1469875[/snapback] Oczywiscie ze jest wylacznik! Na panelu oprocz pokretel sa tez dwa przelaczniki, gorny sluzy do wlaczania/wylaczania podswietlenia w panelu, kieszeni i katody, a dolny na razie jest nie uzywany ale bedzie sluzyl do wlaczania wentyla na gorze obudowy (jak wywierce otwor :) ) Ogolnie tylko tego podswietlenia wentyla z tylu budy nie moge wylaczyc bo ma diody polaczone na stale z kablem od zasilania! Moze kiedys sie pobawie i pozmieniam go tak zeby oswietlenie szlo na osobnym kablu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 very nice! great job! fajnie sie komponuja kolory! POZYCIE MI KASE TEZ ZROBIE CACKO :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 very nice! great job! fajnie sie komponuja kolory! POZYCIE MI KASE TEZ ZROBIE CACKO :wink: 1472377[/snapback] Przeciez to wcale nie jest takie drogie :) Ja zamknalem sie mniej wiecej w ok. 30-35zl! Dokladnie nie pamietam :-| ALe na pewno jest to bardziej oplacalne niz jakikolwiek "firmowy" regulator. W koncu mozna wsadzic w ten wlasny co tylko dusza zapragnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ::UPDATE:: No i stalo sie... dobylem kilka narzedzi i wyciolem otwory w obudowie :) Pozbylem sie kratek w miejscach na wentyle z przodu i z tylu budy a na gorze wyciolem calkiem nowy :) No a do tego zakupilem 3 wentyle Arctic Fan 3 TC i dwa z nich pozbylem termometru aby podpiac pod panel! Jednego wentyla zalozylem na radiator od procka! Musialem tego AC Fana 3 lekko zmodowac aby pasowal na miejsce poprzedniego wentyla 60x60mm. Na szczescie Arctic na duzo wolnego miejsca w podstawce (ramce) gdzie wywciercilem odpowiednie otwory! Dla ozdoby i bezpieczenstwa (juz mnie lekko zacielo) kupilem grille na wentyle :) Oto fotki z wycinania: FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3 FOTO 4 i juz z zamontowanymi turbinkami AC: FOTO 1 FOTO 2 Co jest najwazniejsze to temperatura procka! Wczesniej przy zamknietej budzie w windzie mialem srednio 57*C a w stresie 65*C! Teraz po wycieciu dzior, zamontowaniu nowych wentyli i rozkreceniu ich na maksa mam w windzie 48*C a w stresie 53*C!!! A jak skrece wentyle na minimum tak ze ich nie slychac to mam na CPU 56*C wiec w nocy jak zostawie kompa wlaczonego zeby sie cos sciagalo juz nie bede sie bal o przegrzanie i bede sie upajal cisza :D PS zastanawia mnie jedno! Szukalem tych wentyli w roznych sklepach i srednio byly po 16-17zl! W ProLine'ie dalem za sztuke 7,99zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 no i ladnie, kolejny krok zrobiony. szkoda tylko ze nie utrzymales calego podswietlenia w kolorze pomaranczowym. masz juz jakies plany co do malowania napedow i kieszeni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 szkoda tylko ze nie utrzymales calego podswietlenia w kolorze pomaranczowym. masz juz jakies plany co do malowania napedow i kieszeni? 1476975[/snapback] Ale chyba dokupie czerwona katode i wsadze u gory zeby bylo tak niebiesko-czerwono (no i przejsciowy fiolet - pycha)! A co do napedow to chyba ichnie bede malowal, tzn w ogole frontu budy nie bede malowal bo go zdejme a zamiast niego wsadze plekse (albo lepiej szklo akrylowe bo sztywniejsze) na takich wysiegnikach (dlugich srubach! Pleksa bedzie odstawac od budy ale odlegloscia mniejwiecej bedzie na wysokosci frontu napedow :) No i pod spod jakas ladna blache dam (ewentualnie tasme , np imitujaca blache ryflową), albo malna tak jak jest! No a co do malowania calej budy to myslalem nad Hammeraitem ale malowanym wałkiem i farba z efektem młotkowym! Mam tylko pytanie czy na np. farbe z efektem mlotkowym mozna dac spray jakis? Bo chcialem dac jakis pasek przez cala bude! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) hehehe efekt mlotkowy :rolleyes: tez mam zamiar uzyc farby z tym efektem na nowej budzie :-P co do paska to mysle ze tak dokladnie obkleisz tasma malarska, delikatnie zmatowisz i odtluscisz to powinno sie trzymac B) Edytowane 2 Czerwca 2005 przez wafer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...