Nightwalker Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 witam mam 2 partycje fat32 i pod linuxem sobie je montuje (dopisałem je w pliku fstab) tylko nie wiem jak właczyć tryb DMA bo partycje strasznie się mulą... Pozdro ps. jak to ewentualnie zrobić żeby przy starcie się właczało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 hdparm -d1 <device> man hdparm. www.google.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 dzięki... ale wywalil jakis błąd :( [root@localhost etc]# hdparm -d1 /dev/hda1/dev/hda1: setting using_dma to 1 (on) HDIO_SET_DMA failed: Invalid argument using_dma = 1 (on) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Przecież dma się ustawia na dyski a nie partycje. I znów do manuala nie zajrzałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...