mars Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam Jestem kompletnie zielony jesli chodzi o sieci. Zalozylem DSL z Dialogu i chce rozprowadzic sygnal na kilka kompow w mieszkaniu. Oczywiscie mam modem z wyjsciem na skretke. Czy router D-Link DI-624+ jest dobrym do tego wyborem? A moze lepszy bedzie jakis inny w podobnej cenie (335 zeta)? Na poczatku polaczenie bedzie na skretce, ale w przyszlosci planuje karte WiFi. Nie bedzie problemu z sygnalem WiFi w mieszkaniu (przez jedna sciane)? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ja jakbym mial wybierac to wolalbym przewiercic sciane niz stawiac WiFi dla niej. Kazdy router do tych 300-400PLN ma prawie takie same mozliwosci, takze do wyboru do koloru, zalezy ktory interface konfigurowania Ci sie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Odradzam ten produkt. Mm i nie jestem do konca zadowolony. Tzn do momentu kiedy nie jest bardzo obciazony (www, eamil itp) nie mam problemu, ale kiedy uruchomje np. emula i wlacze siec kad to nie wytrzymuje ilosci polaczen i sie ciagle zawiesza. Moim zdaniem lepszy bedzie linksys. Np.: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46985201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Ja mialem tak z Planetem ze sie zawieszal, zmienilem firmware i przestal sie zawieszac, ale fakt faktem, ze pod obciazeniem najlepiej sie sprawuja produkty np firmy Orinoco, ktore sa mercedesem wsrod sprzetu WiFi, ale jak to bywa duzo kosztuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Ja mialem tak z Planetem ze sie zawieszal, zmienilem firmware i przestal sie zawieszac, ale fakt faktem, ze pod obciazeniem najlepiej sie sprawuja produkty np firmy Orinoco, ktore sa mercedesem wsrod sprzetu WiFi, ale jak to bywa duzo kosztuja. 1392449[/snapback] U mnie niestety nic to nie daje. Radze wpisać w google d-link dl624 i hasło lockup. Dużo osób ma problemy z tym sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no to sprawa jasna, d-linkow nie polecamy (tak przy okazji ja caly swoj sprzet mam na Planetach) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) no to sprawa jasna, d-linkow nie polecamy (tak przy okazji ja caly swoj sprzet mam na Planetach) ;) 1392607[/snapback] Źle zinterpretowane - nie dlinków tylko kokretnie ten model ;-) (z innymi nie mialem doczynienia) Moj model to rev.c Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez dragongc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Za pozno. Juz kupilem i chodzi calkiem dobrze. Jeszcze sie ani razu nie zawiesil a chodzi bez zmiany firmware'a! Za to mam pytanko. Jak zrobic zeby sie kompy widzialy? Stworzylem grupy na kompach, ale jak proboje wejsc na nie to wyswietla ze nie mam uprawnien i zeby sie skontaktowac z adminem. Czy trzeba cos w routerze przelaczyc czy chodzi np. o firewalla w systemie? Albo cos innego w XP'ku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...