raf33 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Mam dwa systemy win xp i linux na 1 (2 partycje, c: win, d: linux) dysku. I teraz mam pytanie jak zrobic reinstalacje win ( chodzi mi o swiezy system (format partycji c)) tak zebym nie mosial instaowac linuxa od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 d: linux? A to ciekawe, od kiedy w linux'ie są litery? Instalujesz windows i tyle. Nie ma ma potrzeby instalowania ponownie linuxa, wystarczy zainstalowac ponwnie lilo/grub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf33 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 chodzi mi o to ze na partycji d w win mam linuxa :) jak zainstalowac pownie lilo? aha jak zaczynam instalowac xp to na poczatku mam komunkat ze mam za malo pamiec typu extended! Wymagane jest 7 MB a mi mowi ze ja tyle nie mam i ze powniinienem komp rozbudowac!! ( mam 512 ramu) co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzeyeq Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 co do ponownej instlacji bootmanagera(lilo/grub)- zerknij na fora swojej dystrybucji- każda ma troszkę inaczej- w suse np bootujesz z płyty instalacyjnej i w opcjach naprawy zaawansowanej wybierasz ponowną instalację bootmanagera- w fedorze core musisz się po botowaniu z płyty wybrać rescuecd, wpisać chroot/mnt/sysimage i piszesz grub-install /dev/hda1- ale piszę z pamięci- ODWIEDŹ FORA i upewnij się. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf33 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Pomozcie nie moge sformatowac dysku!!! Wsykakuje caly czas to co wyzej napisalem! Wczesniej bawilem sie partcjon magickiem zrobilem sobie patycje na linuxa. Czy to mogo cos posuc! Dodam ze nie moge sformatowac ani z plytki instalacyjnej, dyskietki startowej nic! doradzie cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ranish patriotion manager usuniesz partycje. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...