/// Kaszpir /// Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Witam ! Z mojej listy "zakupowej" skreslony został ECS na KT333. Pojawił się za to nowy "zawodnik" - płyta główna na KT400 DFI AD77 za cenę hurtową 362zł. Lub Shuttle AK36GT2 na KT333 za 366zł. Jeśli chodzi o możliwości podkręcania to płyty oferują podobne możliowści jeśli chodzi o podkręcanie ale chyba te włąsnie DFI ma chyba większe mozliwości ... Tutaj teścik ten płyty w wersj bardziej wypasionej ... http://www.3dvelocity.com/reviews/ad77inf/ad77inf.htm Co sądzicie o tej DFI ? cena prawie taka sama jak ten Shuttle ale za to na Kt400 ... I jeszcze o pamieciach DDR. Pamięci DDR z tego co widzę (ceny z hurtowni) mocno podskoczyły i 256Mb PC333 kosztuje około 360zł (Samsung). Kumpel może mi opchnac 1 układ Kingstona 256MB PC266 na pamieciach Samsunga PC266. Tylko pytanie czy te Samungi są dobzre podkręcane i czy jest szansa aby poszły one na 333MHz ? Czy jednak dać sposobie spokój i zamówić jednak pamieci 333Mhz ... Pytam się bo nie wiem czy warto płącić dodatkowe 40-50zł za to aby dostać naklepjkę PC333 , czy może za niższą cenę dostanę to samo ale bez naklejki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 To coś bardzo drogo te pamięci. Szczególnei żez z tego co mówisz nie zależy ci na ekstremalnym overclockingu. Za ok. 320-340 brutto (w detalu)powinieneś mieć np. Nanye ddr333 i już masz przynajmniej 20 pln taniej. A z tymi kingstonami na samsungach to chyba najprościej jest sprawdzić czy pójdą na 166. Bierzesz odblokowanego durona do tego płyta na kt333 (ewentulanie kt266a ale to już trochę ryzyko) lub kt400 i po kłopocie wiesz czy pójdą czy nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...