Skocz do zawartości
/// Kaszpir ///

CO wybrać ... część 2 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Z mojej listy "zakupowej" skreslony został ECS na KT333.

Pojawił się za to nowy "zawodnik" - płyta główna na KT400 DFI AD77 za cenę hurtową 362zł.

Lub Shuttle AK36GT2 na KT333 za 366zł.

Jeśli chodzi o możliwości podkręcania to płyty oferują podobne możliowści jeśli chodzi o podkręcanie ale chyba te włąsnie DFI ma chyba większe mozliwości ...

Tutaj teścik ten płyty w wersj bardziej wypasionej ...

http://www.3dvelocity.com/reviews/ad77inf/ad77inf.htm

Co sądzicie o tej DFI ? cena prawie taka sama jak ten Shuttle ale za to na Kt400 ...

I jeszcze o pamieciach DDR.

Pamięci DDR z tego co widzę (ceny z hurtowni) mocno podskoczyły i 256Mb PC333 kosztuje około 360zł (Samsung). Kumpel może mi opchnac 1 układ Kingstona 256MB PC266 na pamieciach Samsunga PC266.

Tylko pytanie czy te Samungi są dobzre podkręcane i czy jest szansa aby poszły one na 333MHz ? Czy jednak dać sposobie spokój i zamówić jednak pamieci 333Mhz ...

Pytam się bo nie wiem czy warto płącić dodatkowe 40-50zł za to aby dostać naklepjkę PC333 , czy może za niższą cenę dostanę to samo ale bez naklejki :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To coś bardzo drogo te pamięci. Szczególnei żez z tego co mówisz nie zależy ci na ekstremalnym overclockingu. Za ok. 320-340 brutto (w detalu)powinieneś mieć np. Nanye ddr333 i już masz przynajmniej 20 pln taniej. A z tymi kingstonami na samsungach to chyba najprościej jest sprawdzić czy pójdą na 166. Bierzesz odblokowanego durona do tego płyta na kt333 (ewentulanie kt266a ale to już trochę ryzyko) lub kt400 i po kłopocie wiesz czy pójdą czy nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...