Sasquach Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 W jaki sposób zdjąć obudowę z monitora Samsung SyncMaster 755DF? Na razie udało mi się odblokować dolne zaczepy ale nie udało mi się znaleźć sposobu na górę. Domyślam się, że trzeba coś zrobić z tymi dziurkami na górze. Pytanie co? Wsadzić śrubokręt i wcisnąć? Podważyć? HELP! :) Z górzy uprzedzam, że żadnych ukrytych śrubek nie ma, albo są tak przemyślnie ukryte, że to ponad moje zdolności detektywistyczne. Dla zainteresowanych oto powod dla ktorego potrzebuje to zrobic (cytat z pl.rec.gry.komputerowe.sprzet): "Coś ostatnio zaczyna mi siadać ostrość w moim Samsungu SyncMaster 755df. Przyczym najgorzej jest na obrzeżach, a najostrzej na środku ekranu. Monitor ma już kilka lat, więc może to objaw starości. Da się coś z tym zrobić? Gdzieś podkręcić, przestawić? Sprawdzałem czy to nie karta graficzna (MSI GF4 Ti4200), ale zmiana na starego Matroxa Mistique nie pomogła. Zmiana rozdzielczości na niższą (normalnie mam 1280x1024) pomaga, ale chyba bardziej przez to, ze elementy są większe, a nie ostrzejsze. Zjechanie z odświeżaniem z 75MHz do 60MHz nie pomaga, ew. pomaga baaardzo mało." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasquach Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 No i sie udalo :D Nalezy wlozyc srubokret w te dziurki, dokladnie pionowo i mocno przycisnac, tak, zeby wydalo dzwiek, ze puscilo. Tylko bez przesady bo można tam coś złamać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...