mono Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam w jaki sposób mogę sprawdzić prędkość kabla IDE w moim komputerze z poziomu Windowsa ? A jeśli nie w windowsie to gdzie ? Bo w BIOSIe nie mam (chyba) takiej informacji... Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam w jaki sposób mogę sprawdzić prędkość kabla IDE w moim komputerze z poziomu Windowsa ? A jeśli nie w windowsie to gdzie ? Bo w BIOSIe nie mam (chyba) takiej informacji... Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź :) 1387696[/snapback] Prędkość,czas dostepu, --- napędu, możesz sprawdzić, ale kabla :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 są 40 żyłowe Ata 33 bodajże(tego juz nikt z dyskami nie używa),i 80 żyłowe ata 133.I to by było na tyle w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ale to dobre pytanie. Powszechnie znana jest prędkość światła, dźwieku, ................ no i prądu ( tylko nie wiem ile km/h) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mono Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Dobrze inaczej zadam to pytanie bo chyba nie zrozumieliście... Nie pytam się ile kb/s mam przez ten kabel itd. tylko próbuje się dowiedzieć gdzie można sprawdzić że kabel w komputerze to nie jest ATA33 tylko powiedzmy ATA 100/133 ... Mam w domu obydwa kable (33 i 100) i wyglądaja identycznie więc na wzrok też tego nie sprawdze. Teraz ktoś mi odpowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Dobrze inaczej zadam to pytanie bo chyba nie zrozumieliście... Nie pytam się ile kb/s mam przez ten kabel itd. tylko próbuje się dowiedzieć gdzie można sprawdzić że kabel w komputerze to nie jest ATA33 tylko powiedzmy ATA 100/133 ... Mam w domu obydwa kable (33 i 100) i wyglądaja identycznie więc na wzrok też tego nie sprawdze. Teraz ktoś mi odpowie ? 1388029[/snapback] ciekawe ... bo 33 ma 40 żył ... a 100 ma 80 żył ... i to nawet po ciemku łapą można wymacać ... lub jęzorem ... a co dopiero oczentami przy świetle ... MIchał Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Vegan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mono Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 No ale ja mam okrągły. Cholera, ja wiem że to ATA100 ale mam pytanie CZY DA SIĘ TO SPRAWDZIĆ W SYSTEMIE BEZ otwierania obudowy ? Naprawde nikt nie wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Bez otwierania to ciężko. Chyba, że masz akurat dysk przynajjmniej ata-100 i płyta ma odpowiednie kontrolery i akurat tam jest dysk podpięty - to wtedy, jeśli ci pokazuje bios, że masz udma-5 (chyba, proszę innych o weryfikację), znaczy, że jest 80-żyłowy, bo na 40 by nie poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mono Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Wreszcie ktoś sensowny ;) Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 sterowniki intela wyswietlają typ kabla,a sandra też wyświetla typ transferu-zatem typ kabla sam przez sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...