Gość Amd_Powered Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Już wkrótce na rynku pojawi się nowa pasta termoprzewodząca, całkowicie opracowana i opatentowana w Polsce, o przewodności cieplnej - według producenta - lepszej niż w znanej wszystkim paście Arctic Silver 5. Twórca wspomnianego produktu, Krzysztof Kubiczek z Tarnowa, od ponad dwóch lat zajmuje się problemem odprowadzania ciepła z podzespołów elektronicznych komputerów pracujących w ekstremalnych warunkach temperaturowych. Obecnie pasta przechodzi testy na proces starzenia się, ale już wkrótce ruszy jej masowa produkcja. Cena nie powinna przekroczyć ceny wspomnianego wcześniej Arctic Silvera 5, czyli około 10 zł za gram pasty. zrodlo: CHIP Mam ta paste w domu;) wkrotce zrobie porownanie do Arctic Silver 5, Titana TT-S104, i moze Colermastera:) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 taaa skąd ją masz??? znasz tego gościa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Kiedy w sklepach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 mniej wiecej... dostalem na sprawdzenie;) w sklepach pewnie bedzie jak przejdzie wszystkie testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Więcej danych,cena... I jakoś mi sie nie chce wierzyć że nasi tez potrafią dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 lol to od dawna wiadomo ze polak potrafi :) fart o tyle tylko ze mial kase na patent... ogolnoswiatowy to wydatek ok 20k zł... co do samej pasty to nawe jesli wypadnie 1C gorzej to i tak bede kupowal produkt polski zamiast nabijac kase skosnookim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 zależy od ceny ale na moim procku przydałaby sie jakas pasta wreszcie, narazie jade na jakims silikonie z czasów PRL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Rozumiem , ze podstawowa roznica pomiedzy arctic silver 5 i ta nowa bedzie fakt , iz ta nowa nie przewodzi pradu ? Kiedy bedzie mozna ja kupic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 nie bo as5 jest ze srebra a ta polska z diamentów (podobno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 lal to kolo mieszka niedaleko mnie :D musze tam podbic i zagadac, zdaje mi sie, ze z diamentow to ona nie jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 heh, też mam tę pastę na testach:D Opracowałem nową pastę na bazie diamentów syntetycznych które wykazują kilkakrotnie większą przewodność od srebra. Zacytowałem tutaj Pana Krzysztofa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Kiedys widzialem paste oparta wlasnie na diamentach... syntetycznych. Z tego co pamietam kosztowala dosc sporo, ponad 40 zl... Wiec jestem ciekaw tej nowej pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 i jak jakies testy??:>....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 syntetyczne diamenty sa tanie wiec co za problem;) testy wkrotce musze znalesc chwilke wolnego czasu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Tylko nasuwa sie podstawowe pytanie... Dlaczego producent slynnego Arctic Silver 5 nie zajal sie zabawa z syntetycznymi diamentami ? zobaczymy co z tego wyjdzie i czekamy na testy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 testy beda na Thorton 2000@2700/166 1.6v i wiecej Soltek SL-75MRN-L / temp z socketa i diody w cpu Volcano 11 ze standardowym wiatrakiem albo jakims innym wolnoobrotowym badz wc northq 3600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Czekam z niecierpliwością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Ja testuję na a64 3000@2700 1,520v i jak na razie wyniki do d***, jeszcze sie dowiem czy jakos specjalnie się nakłąda tę pastę..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja testuję na a64 3000@2700 1,520v i jak na razie wyniki do d***, jeszcze sie dowiem czy jakos specjalnie się nakłąda tę pastę..... 1391528[/snapback] specjalnie?!;) czyli co zamiast cienkiej warstewki dorzucic ile wlezie:D innego wyjscia chyba niema:) Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 specjalnie?!;) czyli co zamiast cienkiej warstewki dorzucic ile wlezie:D innego wyjscia chyba niema:) 1391584[/snapback] Niby tak ale jak to jest takie wydajne to może nie trzeba tyle paściochy ładować co? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Teraz juz wiem że dostałem ( moze nie tylko ja ) złe próbki, ze zbyt małą iloscia 'oleju bazowego' przez co pasta jest strasznie żadka.... Amd_Powered jak tam Twoje testy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 No pochwalcie sie w końcu co z tych test ów wyniknęło bo normalnie juz mi ślinka cieknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ja juz obśliniłem klawiature więc testować ale już!!! :-P Dobre bo polskie!!! B) B) B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Moze pasta jest w żeczywiustosci do [gluteus maximus] i tyle. Jezłi by była taka dobra to by było o niej głośniej. ale czekam na testy. Amd_Powered-> długo ci się zejdzie z testami ?? już 3 dni robisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) wlasnie sie zabralem do roboty;) sorry ale niemialem teraz czasu:( wyciagam mobo z budy i robie testy zaczne od titana TTG-S104 zaloze nowy temat w ekstremalnym podkrecaniu jak bede mial 1 wyniki tu beda wyniki http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=128460 Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...