enem Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Mam dość dziwny problem z karta GF 5200FX. Na początku wszystko działało ok. Karta pracowała normalnie przy pewnym niewielkim podkręceniu. Oczywiście jak to czasem bywa, chciałem zmienić dobre na lepsze. Zainstalowałem nowsze sterowniki. Jednak wydajność karty nie uległa poprawie. Postanowiłem wrócić do starych sterowników. W tym momencie pojawił się niewielki, ale denerwujący problem. Po niewielkim przetaktowaniu rdzenia (już na starym sprawdzonym sterowniku) i pamięci ( 288/576) karta pracuje stabilnie, ale po restarcie komputera taktowanie pamięci wraca czasem do ustawień fabrycznych. Rdzeń zostaje taki jaki ustawiłem, problem dotyczy wyłącznie pamięci. Dodatkowo dziwne jest ze nie zawsze tak się dzieje, czasem wszystko jest ok. Oczywiście w ustawieniach karty mam zaznaczona opcje uruchamiania z ustawieniami zmienionego taktowania! Nie zaobserwowałem jakiś szczególnych okoliczności, w jakich to się dzieje, po prostu raz jest dobrze a innym razem nie. Może ktoś miał podobny problem! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Ja mam taki sam problem na fx 5900xt... Zawsze po zmianie sterow (nowsze niz 71.84) i podkreceniu grafy po restarcie ustawiaja mi sie samoczynnie defaultowe taktowania grafy... Gdy po tym incydencie znowu podkrece grafe to po kolejnym restarcie taktowania sie juz nie zmieniaja =D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Próbowaliscie zastosować zegary w RivaTuner ? Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez N2O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 trza zaznaczyc opcje "zostosuj te ustawienie przy uruchamianiu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...