Skocz do zawartości
mongothealien

qupiłem EIZO :D

Rekomendowane odpowiedzi

od dwuch lat męczyłem oczy przy daewoo 529B ( to był najwyższy model daewoo na tamte czasy ), nie narzekałem zbytnio na rozdzielczość i odświerzanie, bo nie jestem wymagający.... ale nadarzyła się okazja i qpiłem za śmieszną kase używany EIZO FlexScan F56 :D

qrde , przez poprzednie lata musiałem byc ślepy 8)

od dziś cieszę się PRAWDZIWYMI kolorami !

na standardowych sterach przy 1024/768 spokojnie śmiga na 100 Hz ale myślę, że zniesie troszkę ponad 110, może 120.

ciekawe jak by świecił na radku :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niech mi tu ktoś powie że to nie jest śmiecenie na forum są ludzie co maja problemy nie potrafią wybrać płyty głównej a dla nich jest to poważna inwestycja to moderatorzy biorą i wywalają tematy i odyłają do szukaj a czemu służy to że pan mongothealien kupił sobie Eizo? prawdę mówiąc mam to gdzieś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem w zeszlym roku uzywany monitor EIZO T57S (17") na trynitronie za śmieszną kase. kolory sa niesamowite, odświezanie do 117 Hz przy rozdzielczosci 1024x768 (niestety moja karta pozwala na odswiezanie "tylko" do 100Hz). ale mialem ubaw jak kumpel z pokoju (w akademiku mieszkam) kupił nowego soniacza za 1300 no i teraz jego monitor wylądował w serwisie, bo sie obraz kaszani. a mojego nic nie rusza. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niech mi tu ktoś powie że to nie jest śmiecenie na forum są ludzie co maja problemy nie potrafią wybrać płyty głównej a dla nich jest to poważna inwestycja to moderatorzy biorą i wywalają tematy i odyłają do szukaj a czemu służy to że pan mongothealien kupił sobie Eizo? prawdę mówiąc mam to gdzieś.

Tak rozumując twoja odpowiedź jest również zaśmiecaniem forum :lol:

A wracając do tematu, to Eizo rulez, ale z odświerzaniem to bym nie przedobrzał. 100hz to już naprawdę nieźle (mój SynCMaster też tak może), a uszkodzić kineskop ->czytaj szybciej zużyć nie jest opłacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten model eizo i jestem naprawde zadowolony

sper jest przycisk auto ustawiajacy geometrie i centrujcy obraz - wystarczy juz tylko go rozszezyc i jest ql

a maxymalna sprawdzon (powerstripem) wartosc odswiezania to 108 hz na 1024/768

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...