Skocz do zawartości
Kaminski99

Gdzie Kupić W Warszawie Hydora L20 Najtaniej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Szukam Gdzie najtaniej kupić tą pompkę HYDOR L20 !!

Najlepiej gdzieś w Warszawie. NOWĄ !! Może być też sklep Internetowy.

Także namiary na hurtownie mile widziane. Najwyżej złoże papiery do niej i bede tweak.pl zaopatrzał :-P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego ja jej tam nie widziałem mur.gif zamówiłem wczoraj w 4max i teraz próbuję anulować zamówienie icon_confused2.gif

Ja zamawiałem na angela.pl(89zł) ale wycofali tą pompkę i moje zamówienie nie zostało zrealizowane. Mają się ponownie pojawić z innego zródła tylko nie wiem w jakiej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamawiałem na angela.pl(89zł) ale wycofali tą pompkę i moje zamówienie nie zostało zrealizowane. Mają się ponownie pojawić z innego zródła tylko nie wiem w jakiej cenie.

1389400[/snapback]

Wiem, miałem to samo :(

PS Czy Twój bequiet też tak terkoce PFC? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie panowie - to co sprzedaja w pc-cool to model L20 bez II ... nie wiedzialem nawet ze taki jest, ale wlasnie wczoraj tez zamowilem, ale wolalem sie dopytac, bo jakos dziwnie wygladal na zdjeciu... to troche zmienia postac rzeczy, bo chce teraz anuloowac zamowienie w pc-cool... no chyba ze ktos powie, ze nie ma wielkiej roznicy miedzy pompka L20 a L20II to nie ma sprawy ; p

EDIT: o roznicach miedzy tymi pompkami zalozylem temacik, zeby byl bardziej widoczny, to moze w miare szybko sie dowiemy jak sie sprawa ma... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127960

AVE!!

Edytowane przez Freddie Chopin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Twój bequiet też tak terkoce PFC?

Ja nigdy nie oceniałem terkotania aż do tej pory. Tak to mi nic w nim nie przeszkadzało bo mam boxa od intela. Po twoim poście wyłączyłem wszystkie wentyle (nawet na procu) i co.... cichy to on nie jest. Słysze go z metra spokojnie(przy otwartej budzie). Właśnie takie terkotanie. Jak złoże wc to może mi przeszkadzać ale zobaczymy. Nie chciał bym zmieniać zasilacza z powodu terkotania. Co do ciszy to nie jestem wymagający-radyjko cały czas gra. Choć rozczarowanie drobne jest. Miał być taki cichy.

(test Benito)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci coś terkocze, znaczy masz uszkodzone łożysko w wiatraku. Powinni uznać na gwarancji.

Prawdopodobnie masz racje. Słychać jakby co jakiś czas takie zacieranie. Jeszcze wyciągne z kompa zasiłke i zdjagnozuje który to wiatrak i troche ją przdmucham.

Co do gwarancji w takich metropoliach jak Ostrołęka to się tak łatwo nie da załatwić ale spróbować można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie panowie - to co sprzedaja w pc-cool to model L20 bez II ... nie wiedzialem nawet ze taki jest, ale wlasnie wczoraj tez zamowilem, ale wolalem sie dopytac, bo jakos dziwnie wygladal na zdjeciu... to troche zmienia postac rzeczy, bo chce teraz anuloowac zamowienie w pc-cool... no chyba ze ktos powie, ze nie ma wielkiej roznicy miedzy pompka L20 a L20II to nie ma sprawy

No jeżeli anulowałeś to niepotrzebnie. Jak widać na zdjęciu jest to wersja II.Dołączona grafika

A kupiłem pompkę właśnie w pc-cool. Niestety w pudełku jest sama pompka. Nie ma żadnych dodatków tj. króćce ale za tą cene nie można niczego wjęcej wymagać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci coś terkocze, znaczy masz uszkodzone łożysko w wiatraku. Powinni uznać na gwarancji.

1390813[/snapback]

nie to nie wiatrak, zatrzymałem oba i terkotalo - bequiet potwierdza że PFC terkoce i tak jest "normalnie"...

polecili spryskać cewki plastikiem w sprayu :) i tak będę tunował BQT więc zdam relację czy pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pc-cool.pl mają rev 2 i sami o tym nie wiedzą - tzn już się dowiedzieli :) Dzisiaj zamówiłem, a do tego wszystkiego cena 80pln (10% rabat) + 6 przesyłka a nie jak w 4max 110+13 (chyba ich coś $#^%$#^$#) :D

stronka może nie zachęca ale już u nich kupowałem i są ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pc-cool.pl mają rev 2 i sami o tym nie wiedzą - tzn już się dowiedzieli :) Dzisiaj zamówiłem, a do tego wszystkiego cena 80pln (10% rabat) + 6 przesyłka a nie jak w 4max 110+13 (chyba ich coś $#^%$#^$#)  :D

stronka może nie zachęca ale już u nich kupowałem i są ok :)

1399458[/snapback]

pojade do nich sobie pociagiem, a jak sie okaze ze to nie jest l20 II to bedzie :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kupiłem pompkę właśnie w pc-cool. Niestety w pudełku jest sama pompka. Nie ma żadnych dodatków tj. króćce ale za tą cene nie można niczego wjęcej wymagać.

1392943[/snapback]

Wiesz moze jaka srednice gwintu musza miec krocce do tej pompki? Wlasnie ja zamowilem, moze od razu zamowie krocce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz moze jaka srednice gwintu musza miec krocce do tej pompki? Wlasnie ja zamowilem, moze od razu zamowie krocce.

1417646[/snapback]

Ja też dostałem samą pompkę nawet bez oryginalnego pudełka, szok że jest podstawka (bez gumek) ;)

Króćce są pod gwint 1/2 więc można poszaleć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się nie odzywałem bo miałem delikatną przerwę w internetowych bojach. Egzaminy trochę roboty w ogródku i tak jakoś się złożyło. Hydor tak jak napisałem jest goły bez niczego. Sama pompka. Ja kupiłem króćce choinkowe 1/2. Musiałem gwint uszczelnić pakułami i jakąś specjalną pastą. Mam nadziej że już będzie trzymać.

Miałem również małą historie z pc-cool. Wysłali mi dwie pompki za pobraniem. Niestety mój tata odebrał przesyłkę. Wysłałem meila o zaistniałej sytuacji kazali odesłać. No to odesłałem. Oczekiwałem pieniędzy na kącie. Ale nie mogłem się doczekać bo to awaria internetu a to bank coś nawala. No i otrzymałem. Ile 6zł. Dzwonie z zapytaniem co to ma znaczyć i pani odpowiada że ona myślała że ona nie była za pobraniem. No i czekam dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałem  gwint uszczelnić pakułami i jakąś specjalną pastą. Mam nadziej że już będzie trzymać.

1419493[/snapback]

Odpuść sobie takie wynalazki, kup taśmę teflonową za 2,50 pln i będziesz miał spokój, ja tak wszystkie gwinty uszczelniłem - prosto, szybko i skutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko trzeba pamiętać żeby taśmy teflonowej za dużo nie nawinąć, tzn nie na całym gwincie, nie za dużo, i w kształcie stożka, bo inaczej nie uszczelni ci się, a to co zetnie gwint wpadnie do układu i będą farfocle z taśmy pływać w układzie :?

Najlepszym rozwiązaniem jest polimer, ale z powodu jego ceny nie stosuje się go za często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko trzeba pamiętać żeby taśmy teflonowej za dużo nie nawinąć, tzn nie na całym gwincie, nie za dużo, i w kształcie stożka, bo inaczej nie uszczelni ci się, a to co zetnie gwint wpadnie do układu i będą farfocle z taśmy pływać w układzie :?

Najlepszym rozwiązaniem jest polimer, ale z powodu jego ceny nie stosuje się go za często.

1420828[/snapback]

ja owijam ze 3-4 razy dookoła i odcinam resztę która się zawija (taśma jest szersza niż gwint) odcinam nożem i po sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpuść sobie takie wynalazki, kup taśmę teflonową za 2,50 pln i będziesz miał spokój, ja tak wszystkie gwinty uszczelniłem - prosto, szybko i skutecznie.

1419949[/snapback]

Nie wiem czy to takie wynalazki. Tak chyba robią hydraulicy. Nic za to nie płaciłem a więc wyszło mi na 0. Jeszcze nie sprawdzałem czy skutecznie. Mam nadzieje że tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to takie wynalazki. Tak chyba robią hydraulicy. Nic za to nie płaciłem a więc wyszło mi na 0. Jeszcze nie sprawdzałem czy skutecznie. Mam nadzieje że tak.

1422084[/snapback]

Wiem, że hydraulicy tak robią ale bez przesady ;) jak hydraulicy zrobią to wystają później kłaki hehe a taśmą jest ładnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi