LEON2000 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Mam durona1000 i ECS k7s5a .Obecnie plocek chodzi na 1133 po zmianie oryginalnego BIOSa na FSB112.Chciałbym się dowiedzieć czy połączenie mostków L1 na pewno odblokuje mnożnik.Ta opcja jest widoczna w BIOSIE na moim duronie, a u kolegi który ma athlona1700+ jest niewidoczna .Czy ta płyta ma możliwość ustawiania mnożnika na BIOSIE ze strony OCWorkBench(Cheepo Bios) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Polaczenie L1 odblokuje mnoznik ,ale twoja plyta nie ma mozliwosci jego zmiany ;[ .Zrob inaczej ,zamaluj mostki L7 wtedy uzyskasz 1.85v na procku ,i zmien magistrale na 133 poprostu ,powinien lazic.Wczoraj skladalem kompa kumplowi i durek 1.3 pomyka na 1.45 bez bolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 A temperatur za bardzo nie skoczy obecnie mam 40 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Moshe sobie skakac do 55-60 nawet ,to jest jeshcze w graniacach ,ale oczywiscie mozesh nie dawac takiego vcore od razu ,ten D1.3@1.45 pomyka na standardowym vcore.Najpierw mozesh tak sprobowac, tylko najpierw zwolnij timingi pamieci zeby bylo pewne ze to nie one cie wstrzymuja.Pozatym jesli zamalujesh wszystkie mostki L7 poza jednym to mash 1.8v moshe tak wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Próbowałem puszczać go na 133 przy nominalnych ustawieniach pamięci i komp w ogóle nie startował. Pamięć to DDR i obecnie timingi mam skrócone na maxa i chodzi bez zarzutu (pamięć powinna spokojnie wytrzymać te podkręcenie). Z moskiem to obojętne którego nie zamaluje? Z góry dzięki za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Z pamieciami nigdy nie wiadomo ,szczegolnie na ecsie ,ja bym zapodal jdnak je na 100mhz plus najwolniejshe timingi i sprobowal.A co do mostkow to wazne ktorego nie ale nie pamietam w tej chwili :-) ,poshukaj opisu mostkow ,jest tego kupa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Jeśli chodzi o mostki L7 to ja zamalujesz jeden to masz albo 1,65V albo 1,80V (w zależności który zamalujesz) a jak zamalujesz wszystkie (dwa) to masz 1,85V. Ja bym najpierw sprawdził czy komp wstanie na 133 przy 1,85V potem bym obniżał napięcie. Na ECS K7S5A napewni nie ma zmieny mnożnika w biosie nawet po wgraniu najnowszego biosu Cheepmana(ten co mam w podpisie). Zmienić mnożnik można przez FIZYCZNE CIĘCIE i ŁĄCZENIE odpowiednich mostków. Szukaj na Tomie jest artykół z rozrysowanymi mostkami(Vcore i mnożnik). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Na tej plycie mozesz zrobic naprawde duzo. Najlepiej jednak na poczatek zrobic sobie modyfikacje napiecia, bo bez tego ani rusz. Przy napieciu okolo 2V powinien pujsc na szynie 133, ale bez dobrego chlodzenia nie podchodz. Mozesz tez zrobic modyfikacje plyty tak, zeby obslugiwala zmiane mnoznika. Jesli interesuje Cie zabawa w elektronika, to daj znac wytlumacze Ci jak sie to robi i dam schematy. Ja obecnie mam Durona 1000@1339Mhz przy Vcore 2.032 i chlodzeniu ciecza. Osiagi mam troche slabsze niz Athlon 1.6+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...