Jedrek71 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Panowie pomocy niewiem dlaczego tak jest? A sprawa wygląda: Mam 1mbitowe łącze wifi z zablokowa nym P2P,i wszystko ok bo tak jest w umowie.Ostatnio od conajmniej 2 tygodni gdy wchodzę do netu to wykres transferu jest bardzo dziwny.Tzn na dzieńdobry przez 10-15 sekund mam 100% przepustowosci ale potem przez minutę praktycznie 0%.Dopiero po 1mnucie mam znów nagły wzrost do 100% a potem 0% i tak przez cały czas.I teraz co mnie dziwi napisałem do mojego osiedlowego operatora i posłałem zrzuty ekranu z 'Netmetera",on mi na to że u niego tez tak jest ,ale łącze jest ok bo ze strony noc.gts.pl plik pociągnę ze 100% przepustowoscią.Dodam ze startując neta ponieważ uzywam Avantbrovsera otwieram odrazu z 30-40 stron więc nie jest to ze trafiłem na kiepski server albo przeciążony.Proszę o odpowiedź bo jest to dla mnie zagadka.Czy mozna ustawić łącze tak ze strony otwierają się ledwoledwo a transfer z powyższej jest 100%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Mozna, to sie nazywa QoS. Jezeli chodzi o te otwierania stron, to wlacz sobie poleceniem "ping -t www.onet.pl", albo inna strone co sie tak dziwnie laduje i zobacz czy nie masz jakichs strat pakietow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...