Skocz do zawartości
foxer6

Czemu Timingi Tak Łatwo Mi Sie Podkręcają?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam kingstona dd400 512mb cl2.5,athlona 1800+(1.53)@1.93 palomino i płyte asrock k7s8x i mam do niej biosik w którym moge szperać w pamięciach a więc wszytkie timingi dałem na najmniej czyli 1T albo 2T tylko wszystko na najmniej i mam pytanie czy to tak łatwo schodzi bo inni na forum maja lepsze sprzęty a ich timingi są wieksze więc w czym sęk bo myślałem że obniżania timingów na namniej T daje najwiekszą wydajnośc a ja nic nie odczułem nawet przy ładowaniu windowsa :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ilu mhz dzialaja twoje pamieci? Jestes pewny ze na 200mhz (400ddr)?

Jakie oznaczenie mają kości tej pamięci?

W ladowaniu sie windowsa raczej nie zauwazysz jakiejs znaczaco lepszej wydajnosci :wink: Sprawdz roznice np. w Sandrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank 200mhz bo w biosie pisze ale zobacze wydajność jeszcze w sis sandra bo go nawet nie użyłem,ale mam pytanie wczoraj robiłem formata mam nowy windows i inne stery i jak zawsze gta vice city mi szarpie ale jak może na 768mb???????koledze na 256 ram elixira ani drgnie a u mnie szarpie przy skręcaniu i rzeczach nie chodzi o karte graf. ale ścina i chrupie a to jest niedopuszczalne może płyta dziadowa albo co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już napisałem jak to może być..

Dwa tematy niżej :)

Ale moje elixiry DDR400 CL3:(256MB)

W SPD mają CL2,5 (2,5-3-3-7)/DDR333

Ale przy DDR333 mogę je puścić na CL1,5 przy mniejszych (1,5-3-3-7):)

Przy CL1,5(1,5-2-2-6) windows strtuje ale w 16 kolorach :P

Ale njszbciej jest na CL2(2-2-2-6)

Kupione za siedemdziesiąt pare zeta... Na fatkurze pisze OEM :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam kingstona dd400 512mb cl2.5,athlona 1800+(1.53)@1.93 palomino i płyte asrock k7s8x i mam do niej biosik w którym moge szperać w pamięciach a więc wszytkie timingi dałem na najmniej czyli 1T albo 2T tylko wszystko na najmniej i mam pytanie czy to tak łatwo schodzi bo inni na forum maja lepsze sprzęty a ich timingi są wieksze więc w czym sęk bo myślałem że obniżania timingów na namniej T daje najwiekszą wydajnośc a ja nic nie odczułem nawet przy ładowaniu windowsa :mur:

1388818[/snapback]

a moze nie wlaczyles wogole trybu performence tylko masz na normal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi