foxer6 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Cześć mam kingstona dd400 512mb cl2.5,athlona 1800+(1.53)@1.93 palomino i płyte asrock k7s8x i mam do niej biosik w którym moge szperać w pamięciach a więc wszytkie timingi dałem na najmniej czyli 1T albo 2T tylko wszystko na najmniej i mam pytanie czy to tak łatwo schodzi bo inni na forum maja lepsze sprzęty a ich timingi są wieksze więc w czym sęk bo myślałem że obniżania timingów na namniej T daje najwiekszą wydajnośc a ja nic nie odczułem nawet przy ładowaniu windowsa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Na ilu mhz dzialaja twoje pamieci? Jestes pewny ze na 200mhz (400ddr)? Jakie oznaczenie mają kości tej pamięci? W ladowaniu sie windowsa raczej nie zauwazysz jakiejs znaczaco lepszej wydajnosci :wink: Sprawdz roznice np. w Sandrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxer6 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Na bank 200mhz bo w biosie pisze ale zobacze wydajność jeszcze w sis sandra bo go nawet nie użyłem,ale mam pytanie wczoraj robiłem formata mam nowy windows i inne stery i jak zawsze gta vice city mi szarpie ale jak może na 768mb???????koledze na 256 ram elixira ani drgnie a u mnie szarpie przy skręcaniu i rzeczach nie chodzi o karte graf. ale ścina i chrupie a to jest niedopuszczalne może płyta dziadowa albo co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 a według mnie to na 100% karta. U kolegi był podobny problem nawewt jak mu pożyczyłem mój ram i razem było go 1gb to i tak sie cieło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 może nie napewno karta ale na 99% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieszak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Już napisałem jak to może być.. Dwa tematy niżej :) Ale moje elixiry DDR400 CL3:(256MB) W SPD mają CL2,5 (2,5-3-3-7)/DDR333 Ale przy DDR333 mogę je puścić na CL1,5 przy mniejszych (1,5-3-3-7):) Przy CL1,5(1,5-2-2-6) windows strtuje ale w 16 kolorach :P Ale njszbciej jest na CL2(2-2-2-6) Kupione za siedemdziesiąt pare zeta... Na fatkurze pisze OEM :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 hehhe spoko cl1,5 to mi sie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieszak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 hehhe spoko cl1,5 to mi sie podoba 1390506[/snapback] I to na Gigabyte!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 hardcore oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxer6 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Czyli karta szarpie?no to chyba ma w momentach okropne spadki wydajności ale jak szarpie to lampka mi sie świeci na obudowie czyli albo ram albo proc no ale karta też może byc jak uważacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 lampka to hdd czyli może za mało ramku masz??? albo za wolny dysk bo musi doczytywać z dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 poluzuj z timingami i sprawdz wtedy zrob testy sandrą n ~2,5-3-3 i na tych jedynkach :-) i daj scr z jedynek :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Cześć mam kingstona dd400 512mb cl2.5,athlona 1800+(1.53)@1.93 palomino i płyte asrock k7s8x i mam do niej biosik w którym moge szperać w pamięciach a więc wszytkie timingi dałem na najmniej czyli 1T albo 2T tylko wszystko na najmniej i mam pytanie czy to tak łatwo schodzi bo inni na forum maja lepsze sprzęty a ich timingi są wieksze więc w czym sęk bo myślałem że obniżania timingów na namniej T daje najwiekszą wydajnośc a ja nic nie odczułem nawet przy ładowaniu windowsa :mur: 1388818[/snapback] a moze nie wlaczyles wogole trybu performence tylko masz na normal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxer6 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 mam dysk samsung SV4012H 40 GB UDMA-100 jak pisze u mnie na gwarancji niewiem ile on ma nawet obrotów,kurde to może być przyczyna że dysk do kitu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Ja bym wykluczał karte grafiki... U mnie na starym kompie ( celeron 600Mhz i Gf 2 Mx 400 64 MB, 384 MB ram ) gra czasami troszeczke zwalniała, ale o doczytywaniu nie było nawet mowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...