Skocz do zawartości
Rivam

Jak Wyciągnąć Ścieżkę Dźwiękową Z Płyty Dvd?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję wyciągnąć ścieżkę dźwiękową z płyty DVD. Mam na DVD nagrane fragmenty dwóch meczów - tylko interesuje mnie z nich sam dźwięk. Jakim programem można wyciągnąć ścieżkę dźwiękową z płyty DVD?

Chcę ją wyciągnąć i zapisać na HDD. Potem ją powycinać sobie odpowiednie fragmenty - jakim programem? Na koniec chcę nagrać to wszystko jako audio na zwykły CD.

Będę wdzięczny za pomoc.

P.S. Pomoc pilnie potrzebna, bo w poniedziałek mam ustny egzamin maturalny z polskiego, a te nagrania są mi potrzebne. :)

Edytowane przez Rivam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. Pomoc pilnie potrzebna, bo w poniedziałek mam ustny egzamin maturalny z polskiego, a te nagrania są mi potrzebne. :)

1389094[/snapback]

ciekawe - na ustny egz po3bne Ci nagrania z meczow :) LOL

no ale pomoge Ci:

1. zgrywasz np programem SmartRipper czy tez innym pliki na hdd

2. potem uzywasz programu dvd2avi badz dgindex (z nowego pakietu gordiana) i oddzielasz nim plik audio (przewaznie to jest plik ac3 (filmy 5.1), ale tez bywaja pcm audio (koncerty) oraz mpa (przewaznie mpg)) + tworzy Ci plik *.d2v

3. uzywasz jakiegokolwiek progsa ktory Ci przekonwertuje z np ac3 do wav (tu BeeSweet z pakietu Gordiana)

4. na koncu mozesz uzyc np Cool2000 czy tez innego progsa do obrobki dzwieku

dodatkowo polecam http://www.divx.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe - na ustny egz po3bne Ci nagrania z meczow :) LOL

1389763[/snapback]

Ja zdaję Nową Maturę. Teraz każdy opracowuje temat, który wybierał sobie we wrześniu. Ja mam "Charakterystyczne cechy języka transmisji sportowych i występujące w nim błędy".

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi