Rivam Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, potrzebuję wyciągnąć ścieżkę dźwiękową z płyty DVD. Mam na DVD nagrane fragmenty dwóch meczów - tylko interesuje mnie z nich sam dźwięk. Jakim programem można wyciągnąć ścieżkę dźwiękową z płyty DVD? Chcę ją wyciągnąć i zapisać na HDD. Potem ją powycinać sobie odpowiednie fragmenty - jakim programem? Na koniec chcę nagrać to wszystko jako audio na zwykły CD. Będę wdzięczny za pomoc. P.S. Pomoc pilnie potrzebna, bo w poniedziałek mam ustny egzamin maturalny z polskiego, a te nagrania są mi potrzebne. :) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Rivam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 P.S. Pomoc pilnie potrzebna, bo w poniedziałek mam ustny egzamin maturalny z polskiego, a te nagrania są mi potrzebne. :) 1389094[/snapback] ciekawe - na ustny egz po3bne Ci nagrania z meczow :) LOL no ale pomoge Ci: 1. zgrywasz np programem SmartRipper czy tez innym pliki na hdd 2. potem uzywasz programu dvd2avi badz dgindex (z nowego pakietu gordiana) i oddzielasz nim plik audio (przewaznie to jest plik ac3 (filmy 5.1), ale tez bywaja pcm audio (koncerty) oraz mpa (przewaznie mpg)) + tworzy Ci plik *.d2v 3. uzywasz jakiegokolwiek progsa ktory Ci przekonwertuje z np ac3 do wav (tu BeeSweet z pakietu Gordiana) 4. na koncu mozesz uzyc np Cool2000 czy tez innego progsa do obrobki dzwieku dodatkowo polecam http://www.divx.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ciekawe - na ustny egz po3bne Ci nagrania z meczow :) LOL 1389763[/snapback] Ja zdaję Nową Maturę. Teraz każdy opracowuje temat, który wybierał sobie we wrześniu. Ja mam "Charakterystyczne cechy języka transmisji sportowych i występujące w nim błędy". Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...