MasterMind Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Właśnie zamontowałem na swoim kompie Athlona 2500+ Mobile. Po uruchomieniu kompa (w Biosie ustawiłem fsb 166) Wykrywa mi go z częstotliwością 1000Mhz jesli zmniejsze fsb w Biosie wykrywa mi jeszcze mniej. Tu wkleje opis jaki mi na temat tego procesora podaje AIDA32 Właściwości procesora Typ procesora Mobile AMD Athlon XP-A, 1000 MHz (3 x 333) Nazwa kodowa Barton Seria A2 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 512 KB (On-Die, Full-Speed) Chyba coś za mały mnożnik jest? Ktoś może siez czymś takim spotkał? Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 po raz enty bios o nazwie MERLIN!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 bo masz zapewne mnożnik 6 ustawiony nie umiesz zmienić zresztą patrz wyżej jak byk przyklejony topic o tych procach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 po raz enty bios o nazwie MERLIN!!!! 1389178[/snapback] daj jakis link do tego biosu nie moge nic konkretnego znalez w google Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 a co ma bios merlina do tego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ten epox z tego co pamietam jezeli dasz mnoznik wiecej niz 12.5 to własnie robi takie byki, ale w innych biosach tego nei ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Jedno rozwiązanie: "(3 x 333)". Masz ustawiony mnożnik na 6. :D FSB daj na 166MHz a w BIOSie w opcji "CPU Multiplier" albo "CPU Ratio" walnij opcję 11. Wtedy 11x166=1826MHz (czyli Barton 2500+). Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 o kurde...to takie HITY są z tymi prockami. Myślicie ze jak zaloze tego procka w moim kompie to bede mógł ustawic na tym biosie standardowym (bo taki mam) 200x10 na mojej płycie glownej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Sądze że bez problemu da rade... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...