Skocz do zawartości
mart!n3k

Rozwaliłem Słuchawki... ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dostałem wydartego z allegro irivera imp550. Sprzecik super, tylko zaznaczone bylo w aukcji, ze sluchawki padniete. No i dostalem i zabralem sie za analize ich stanu. Prawy kanal dead, lewy zyje i gra przecudnie jak na pchelki o0 (to w koncu sennhy mx300). Zdjalem plastik i zobaczylem sam ten "glosniczek". No i chcialem wyjac te glosniczki z plastkikowych obudow i przypadkowo rozdzielilem od glosniczka taka folie z miedziana obrecza na srodku :/ Jak wlozylem spowrotem do srodka, to sluchawki juz nie graly :/ Co zrobilem, co spieprzylem, a rpzede wszystkim czy da sie je przywrocic do zycia. Pozdrawiam mart!n3k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo widzisz , ta obrecz to nic innego jak cewka ( w sluchawkach , jest to baardzo cieniutki drucik nawiniety na plastik ) ten drucik musi sie gdzies konczyc i zaczynac , te 2 koncowki sa na stale przyczepione do drucikow z kabla , urwales i tyle prad nie dochodzi do cewki nie ma zmien pola elektromagnetycznego nie ma muzyki , to tak po krotce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm 'kawalek zlomu' :/

pozatym to nei wiem czy to takie fajne sluchawki, a etraz radze poszukac tematu, w ktorym ktos prosil o sluchawki do 100zl, podalem tam 2 opcje, wg mnie najlepsze do tej ceny. No i oczywiscie mowimy o NOWYCH sluchawkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi