Ganeon Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 misiu, tak z czystej ciekawosci: sa jakies przeciwskazania przeciwko robieniu z tego reza, czy poprosty sa_lepsze_sposoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 misiu, tak z czystej ciekawosci: sa jakies przeciwskazania przeciwko robieniu z tego reza, czy poprosty sa_lepsze_sposoby 1414772[/snapback] Ta sa lepsze sposoby a przedewszystkim bezpieczniejsze np rury z plexi o grubosci scianek np 6mm albo wiekszej (ideał 1cm) popieram homemade zeby nie było :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 wyraznie napisalem ze zaloze z drugiej strony srubunek i uszczelki zeby bylo szczelne wiec nie wiem misiu skad ci do glowy przyszlo ze gwintowalem te otwory w rezie (czyt ze zrozumieniem) ganeon sa leprze sposoby ale leprze sposoby rownaja sie wikszym kosztom , a ja mam swoj rezik za free i tez sie nada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 rury z plexi o grubosci scianek np 6mm albo wiekszej (ideał 1cm) popieram homemade zeby nie było te 6mm to chyba sumaryczne (np 90/84), bo najwieksze jakie znalazlem to 10mm (90/80).Poza tym po co takie grube scianki? i tak przeciez nie bedzie wkrecal zlaczek w bok takiej rury (jak sobie wyobrazasz uszczelnienie tego? chyba ze wkleic).Gora i dol takiego reza z rury to fakt powinny miec przynajmniej 8mm zeby gwint byl trwaly i szczelny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 te 6mm to chyba sumaryczne (np 90/84), bo najwieksze jakie znalazlem to 10mm (90/80).Poza tym po co takie grube scianki? i tak przeciez nie bedzie wkrecal zlaczek w bok takiej rury (jak sobie wyobrazasz uszczelnienie tego? chyba ze wkleic).Gora i dol takiego reza z rury to fakt powinny miec przynajmniej 8mm zeby gwint byl trwaly i szczelny. 1414813[/snapback] Tak wlasnie bym je umiescił na boku tej rury i wkleił (pewne połaczenie) a co do 1cm scianek to po to zeby były one stabilne i gwint trzymał na całej długosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 nie musi byc taka gruba... juz niedlugo fotki nowego reza by Rn ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Grube ścianki w rezach z tubowych są potrzebne po to, żeby klej miał się czego złapać. Sam robie taki rezerwuar i obawiam się, że przy ściankach grubości 3mm nie będzie to na tyle pewne żeby umieścić to na samej górze obudowy - obok zasiłki. Dlatego trzeba dobrze wszystko przygotować do klejenia no i znaleźć dobry klej - broń Boże Distal. PS Matka zwaliła mi shrouda z szafki. Klejony był wlasnie distalem i zgadnijcie co? to co było klejone odpadło :D także mam dodoatkową robotę. PS Samhain czekamy na foty :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Grube ścianki w rezach z tubowych są potrzebne po to, żeby klej miał się czego złapać. Sam robie taki rezerwuar i obawiam się, że przy ściankach grubości 3mm nie będzie to na tyle pewne żeby umieścić to na samej górze obudowy - obok zasiłki. Dlatego trzeba dobrze wszystko przygotować do klejenia no i znaleźć dobry klej - broń Boże Distal. PS Matka zwaliła mi shrouda z szafki. Klejony był wlasnie distalem i zgadnijcie co? to co było klejone odpadło :D także mam dodoatkową robotę. PS Samhain czekamy na foty :wink: Pozdrawiam 1414876[/snapback] Ja krócce wklejam DISTALEM epoxy i trzyma zajebiscie robiłem test i po wklejeniu złaczki w jakis próbny kawałek nie sa sie jej odkrecic kluczem (klocek zamocowany na imadle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Ja krócce wklejam DISTALEM epoxy i trzyma zajebiscie robiłem test i po wklejeniu złaczki w jakis próbny kawałek nie sa sie jej odkrecic kluczem (klocek zamocowany na imadle) 1414882[/snapback] Tak - ja też uzywałem distalu do wklejania złączek co zresztą wiesz. Do złączek to on jest może i dobry bo nie działaja tam takie siły o których mozna mówić podczas klejenia rezerwuarów, ale ja na pewno nie zaryzykuje klejenia nim zbiornika z wodą. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Widac ze jest wykonany naprawde super, czekam na nizsza cene i fotki mam nadzieje ze powiadomisz o wszystkim w tym topicu :) 1396609[/snapback] Misiek daje znaka :D http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 dzisiaj skończyłem klejenie rezerwuaru tubowego 90/84 klejem UHU - trzyma szczelnie i wytrzymale, dobrze rozprowadzony o dociśnięty na czas klejenie nie pozostawia jakichś bardzo wyraźnych zabrudzeń (kolor: przezroczyty-mleczny) - ogólnie jestem zadowolony foty reza dam razem z całym modem, który powinienem skończyć w tym tygoniu (już drugi tydzień harówki nad tą budą :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...