Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Denerwuje mnie to że sie mi wiesza podczas pisania postu...Napisałem jakieś 10 wersów i wszystko sie skasowało.Teraz w skrócie.Grafika mi coś nawala, podczas generowania obrazu co pewien czas przytnie na chwile, co to moze byc??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zapomniałem dodać że miałem to samo na poprzednich kartach tj:4200TI, fx5700,5900XT, no iteraz też...Ktoś mi cos kiedys o sterownikach wspominał ale próbowałem juz różnych i efekt ten sam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Lauda Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zapomniałem dodać że miałem to samo na poprzednich kartach tj:4200TI, fx5700,5900XT, no iteraz też...Ktoś mi cos kiedys o sterownikach wspominał ale próbowałem juz różnych i efekt ten sam... 1389848[/snapback] czemu sadzisz ze to karta graficzna skoro tyle ich przerzuciles ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 No ja nie twierdze że to karta ale umieściłem posta w tym miejscu bo wydaje mi sie że jeśli ktos miał podobny problem to właśnie tu znajde odpowiedz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Wczytaj najsłabsze ustawienia biosu i zobacz co się dzieje (tylko nie 5 minut) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Wczytaj najsłabsze ustawienia biosu i zobacz co się dzieje (tylko nie 5 minut) 1389907[/snapback] Ale ja mam domyślne ustawienie niczego nie zmieniałem... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 No to teraz dałeś do myślenia. Zawsze miałeś tak ustawione ????????? Myślę że powinieneś znaleść opis biosu i dokładnie poczytać i porównać, bo chyba tu leży przyczyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 No to teraz dałeś do myślenia. Zawsze miałeś tak ustawione ????????? Myślę że powinieneś znaleść opis biosu i dokładnie poczytać i porównać, bo chyba tu leży przyczyna 1389921[/snapback] No dobra ale w takim razie dlaczego to samo było na poprzedniej płycie?? (MSI KT3ULTRA ARU).Ta płyta dalej u kumpla chodzi w kompie i nie ma z nia zadnych problemów (nic nie przycina mimo że ma tylko FX 5200 Ultimate)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Może ja dokładniej opisze co sie dzieje> Nie zależnie od tego jaki był sprzęt(rózne płyty i grafy zresztą cała reszta też)podczas generownia obrazu co pewien czas(pare sekund) pojawia sie chwilowy zanik "klatek" (znaczy zeby było jąśniej gra czy benchmark idzie normalnie mnóstwo FPSów i nagle na chwilke "ciach" - przytnie i dalej idzie normalnie). Przykład: Colin 2005 klatki srednio 120-150 i raczej małe wahania ale co pewien łatwy do zapamiętania moment spadają na chwile do 70-90 i zaraz potem jest ok. To samo w benchmarkach: leci se normalnie i co pare sekund "przytnie"i dalej norma...zmieniałem już wszystko,porzyczałem,wymieniałem i zawsze to samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Dobra ja na dzisiaj mam dość,znikam.... Zobacze może jutro(to znaczy za pare godzin )sie coś urodzi co mi pomoże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Jak to możliwe mając taki podpis nie orientować się w podstawowych zagadnieniach :wacko: Mam dwa pomysły: -sterowniki do płyty głównej, proponuje 5.10 -pamiętam sytuacje opisywane przez posiadaczy mobo na nforce2 związane ze źle działającym zegarem wewnętrznym(na bank na tym forum), obiawy takie jak w Twoim przypadku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 z tego co rozumiem to wiesza Ci się także podczas normalnej pracy w sytemie (np. pisanie posta). Jeżeli tak to ja bym zaczął od sprawdzenia pamęci. Sprawdź na kości pożyczonej od kogoś Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Przeskanuj dysk twardy, może ma bady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 z tego co rozumiem to wiesza Ci się także podczas normalnej pracy w sytemie (np. pisanie posta). Jeżeli tak to ja bym zaczął od sprawdzenia pamęci. Sprawdź na kości pożyczonej od kogoś Pozdr 1390244[/snapback] Też myślałem o pamięciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Tak, a co niektórzy powinni zmierzyć sobie temperaturę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Tak, a co niektórzy powinni zmierzyć sobie temperaturę. 1390435[/snapback] a co ma do tego temperatura? Z tymi sterami to by było dziwne (na poprzedniej mobo było to samo) A sprzęt wymieniałem juz kilka razy...Dalej to samo... PS Co do tego ma mój podpis??? Serwisuje sprzęt znaczy znam sie raczej na częściach a nie na sterach >Dla mnie to jakieś przerwania...Pewności nie mam dlatego pytam , może ktos miał podobnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Jak to możliwe mając taki podpis nie orientować się w podstawowych zagadnieniach :wacko: Mam dwa pomysły: -sterowniki do płyty głównej, proponuje 5.10 -pamiętam sytuacje opisywane przez posiadaczy mobo na nforce2 związane ze źle działającym zegarem wewnętrznym(na bank na tym forum), obiawy takie jak w Twoim przypadku. 1390145[/snapback] Szukałem i szukałem i nie moge znależć.Mam prośbe mógłbyś mi jakiegoś linka podesłać do tego posta??? Byłbym wdzieczny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Szukałem i szukałem i nie moge znależć.Mam prośbe mógłbyś mi jakiegoś linka podesłać do tego posta??? Byłbym wdzieczny... 1394511[/snapback] Ktoś sie w końcu zlituje? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Może ja dokładniej opisze co sie dzieje> Nie zależnie od tego jaki był sprzęt(rózne płyty i grafy zresztą cała reszta też)podczas generownia obrazu co pewien czas(pare sekund) pojawia sie chwilowy zanik "klatek" (znaczy zeby było jąśniej gra czy benchmark idzie normalnie mnóstwo FPSów i nagle na chwilke "ciach" - przytnie i dalej idzie normalnie). Przykład: Colin 2005 klatki srednio 120-150 i raczej małe wahania ale co pewien łatwy do zapamiętania moment spadają na chwile do 70-90 i zaraz potem jest ok. To samo w benchmarkach: leci se normalnie i co pare sekund "przytnie"i dalej norma...zmieniałem już wszystko,porzyczałem,wymieniałem i zawsze to samo... 1389934[/snapback] Miałem idebtyczny problem , ale byla to wina wirusika a dokladnie trojana . Siedzial w kompie i za chint zadnym antywirkirm niechcial wyjsc , dopiero w trybie awaryjnym go usunolem . Ale wątpie by u ciebie byla to wina wirusa , a może to wina dysku ??Jak myslicie . trza pomóc koledze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ja czasami tak mialem po zmianach graf np. z r9800se na gf ddr i znou na r9800. ale to tylko jak sterow od grafy nie wywalilem i na nowo nie zainstalowalem, to mi sie na r9800 windows ciol:) Moze to tez byc wina wira, albo jeszcze czegos innego. proponuje wrocic do orginalnego biosu abita (def. ustawienia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Co do biosa- miałem kilka w tym pare oryginalnych z Abita.Na wszystkich było to samo więc zostałem przy modbiosie bo lepsze wyniki... Dyski 100% sprawne, sprawdziłem to od razu a poza tym miałem juz kiedyś pare "chorych" dysków i objawy były zupełnie inne. Powtarzam że to zacinanie jest w identycznych odstępach czasu - ze stoperem w ręku by mozna to zmierzyć. Co jakieś 3 sekundy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Aha jest jeszcze jeden ważny szczegół o którym zapomniałem napisać. Zauważyłem że np w 3DMarku 2003 wszystkie testy przechodzą OK oprócz ostatniego (tego z samolotami) - właśnie wtedy zaczyna ciąć. Zastanawiałem sie jaki wpływ może mieć dżwięk na tą czkawke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Mimo braku zainteresowania i chęci pomocy chyba rozwiązałem problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 No to się pochwal :) A ja swoją drogą to miałem to samo na asusie A7N8X Deluxe ale chodziło o zegar czasu rzeczywistego a ściślej z synchronizacją czasu z serwerem Microsoftu. Każda winda to ma włączone domyślnie. Poprostu wyłączyłem to i problem znikł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Albo nieprecyzyjnie anm tutaj opowiadasz albo po prostu jakies bioprady plyna przez Twoj pokuj :D Skoro na 3 sprzetach robi sie to samo to jak mozna sie domagac czegos od kompa ? Tak serio to wez pomysl po prostu czego jeszcze nie wymieniales (zasilacza, pamieci, kabli, itd). Droga eliminacji dojdziesz do sedna. Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Mialem identyczny problem wczoraj. Ale jak odkrecilem procka to problem zniknal ale odkrecony procek mnie nie satysfakcjonuje wiec po prostu podnioslem mu napiecie i wszystko dziala ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Problem znikł jak znalazłem na topiku o 6800 że niektóre karty nie lubią FastWrite... Wystarczyło że to wyłączyłem w biosie i juz jest git. :D Nic nie skacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...