Skocz do zawartości
Flapjack83

Instalacja Karty Tv Prolink Playtvpro Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupilem dzis karte TV Prolink PlayTVPro Ultra.. otworzylem pudelko, przeczytalem marna instrukcje i zabralem sie do roboty.

Po pierwsze - na plytce nie ma sterownikow DvrXP (choc w instrukcji podana sciezka dostepu do nich!)

Po drugie - 6h juz siedze nad ta karta, przekladalem ja w inne sloty bo byly konflikty z grafika - teraz ich niby nie ma, ale nadal g***o dziala...

Pytanie - czy ktos z Was mial podobny problem (szukalem na forum i jakies ogolne wzmianki tylko byly) - i czy ktos moze mi pomoc?

Acha - sterowniki sciagalem juz najnowsze ze stronki producenta i tez nic.. :(

Dla czepialskich - komputerek spelnia kilkukrotnie minimalne wymagania sprzetowe dla karty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka masz płytę główna? Bo mi nie działa na DFI ultra-D. Znaczy na sofcie firmowym bo jak zainstalowalem jtv to chodzi ale tez dziwnie, bo jak podłącze wyjscie z karty audio na line in do plyty głównej to non stop szumy słychać :blink: jak niedostrojony telewizor. A po 2 uruchomieniu bluskrin :)

Edit:

Sorka Flapjack 83 za podczepke do tematy ale jak ktoś zna remedium to bym był wdzięczny.

Edytowane przez Ulv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta glowna ECS kt600-a...

jutro ide wymienic ten tuner na nowy - facet powiedzial ze "to sie zdarza" i ze on bez problemu uruchamial te karte pod XP... zobaczymy.. ale co nerwow i czasu stracilem to stracilem ;) a jak mi znow nie zadziala to oddam te karte - bo na plycie nie ma katalogu ze sterownikami do XP - a napisane ze sa.. wiec produkt niezgodny z opisem :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi