Tolokan_PL Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Co do dostepnosci pamieci w imperium, to jak przegladam liste single i dual pamieci nie widze tam nigdzie SpeedPremium, tylko zwykle kostki TwinMos-a , a te odnosniki ktore dajcie, po ich kliknieciu pokazuje mi ze nie ma takiego produktu.no to ja nie wiem jak to jest: skrin ze stronki imperium z linka który zamieściłem wyżej. z niecierpliwością czekam na jutro/2,8v :) /misobol Tak przy okazji wszelkie radiatory sie sciaga do bicia rekordow, a daje sie wentylatory bo lepiej odprowadzaja cieplo:-P :-P :-P thx za radę :lol: :lol: :lol: PS: te ramki są też tu i tu wiecej nie szukałem, ale myśle że z dostępnościa no problem, tylko czy to są Aa4t/utt/ch5 ?? <_< Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 A ja mam od Rapry 512 twinosów na reamrkach mteca sa to 333 :] 512mb a u rapry chodziły na 252 3,1v 2-2-2-5-1t ale na a64 u mnie na an7 to kicha na cełgo :/ chyba zminei na a64 bo sie nieopąłca tak marnowac pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Szkoda, że w szystkie zdjęcia są ze SpeedPremium na TwinMOS'ach :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Okej , zrobilem "wpalenie sie" ramkow przy duzych predkosciach. Teraz kolej na testy z nikim napieciem. Ustawilem w biosie 2.8v , odczyty pokazuja 2.87v. Probowalem pojechac z 2-3-2-6 , i przy 220 mhz memtest - test 5 przeszedl 21 passow bez bledu, niestety prime95 sie wysypywal bardzo szybko. W tej chwili ustawilem 2-3-3-6 i 230 MHZ, memtesta nie odpalalem , natomiast prime95 smiga juz od 20 minut i sie nie wysypuje, wiec uznaje ze raczej napewno bedzie stabilnie. Chcialem tylko zaznaczyc ze uzywam DFI LanParty NF4 i wyniki tych kostek na moim sprzecie moga byc zupelnie inne niz na waszym sprzecie, dotyczy to duzych zegarow ( 260 ) jak i malych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 na 400mhz przy 2.8 2-2-2-5 ida? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Nie ida na 200 2-2-2 2.8v , do tego trzeba by miec TwinMos SpeedPremium PC3500 1A4T ktore u nas jest niedostepne na BH-5 UTT. Te pamiatki smigaja 200 2-3-2 2.8v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Czy moglbys jeszcze zobaczyc na ile maksymalnie ida przy 2,9 V (taki maks dla Abita NF7)? Oczywiscie przy jak najnizszych tajmingach zalecanych dla NF2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De_Xter Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=48534926 Ja mam bh6 na sprzedaz jak ktos jest zainteresowany. Moze nie taniej od premiumow, ale za to solidniej ;]. Chyba, ze ktos woli nietestowane ch5. http://osk.polhost.pl/~dexter/ polecam przejrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ja mam bh6 na sprzedaz jak ktos jest zainteresowany.Szkoda, ze nie masz dwoch kostek 512 MB :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieloryb Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Witam. Planuje niedlugo budowe systemu na A64 i najwiekszy problem mam z wyborem pamiątek. Te omawiane na CH5 wyglądaja kusząco, zwłaszcza ze kosztuja ok 450zeta :) Mam prosbe do Misobola, czy mozesz jeszcze puścic te pamiatki na ok 3,1-3,4v z timingami 2,5-3-3-x oraz 3-4-4-x.?please wtedy zobaczymy ile im brakuje do kości do TCCD ktore robią średnio 275-285(ale nie wszystkie)na 2,5 - 3 - 3 -x Wiem ze robią je na 2,6-2,8V ale jak sie ma DFI albo OCZboostera to nie ma znaczenia,zwłaszcza, że i tak sie te TCCD grzeją nieżle na 2,8... Byłbym bardzo wdzięczny misobol... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 dla tccd napięcie niewiele daje a nawet może pogorszyć o/c ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Jendrzej nie bluźnij że w Prolinie jest spoko ekipa i da się dogadać, dzwoniłem do nich i spoko przyjedź damy wybrać, przyjechałem i ten sam facet mi mówi że:"... czegoś takiego nie praktykują że dla nich ram to jest ram..." i "...czy biorę czy nie?" Jak dla mnie banda baranów byłem tam raz i mnie zniechęcili na maxa do Siebie. I narazie [gluteus maximus] z moich pamiatek nie wiem gdzie dostać. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 <b>misobol</b> Czy mógłbyś napisać dokładne oznaczenia kości pamięci na tych Twinmosach, bo jak ruszę w sklepy krakowskie to chciałbym mieć super precyzyjna informacje, a że ma być AA4T, to nie wiem gdzie szukać, więc jakbyś był tak miły. A tak OT, co z moim pytaniem na PW do Ciebie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Tolokan, jak zwiedzisz t osię pochwal czy gdzieś znalazłeś bo ja zaniedługo będę miał kasę t omoże coś powalczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Z Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 witam.........wystarczy w numerze part number ( ten na samej górze )P/N aby kończyły się na AA4T , podaję przykład : p/n:M2G9J16A8AMK9F081 AA4T MODEL NO:M2G9J16A-MK - MK to M.tec ; TT-TwinMos S/N:508M55M14600031 - w serial number najważniejsze są pierwsze 3 cyfry tj. 5- rok produkcji 2005 ;8 - tydzień produkcji to na tyle , jakby co mam do opchnięcia 4 takie kostki po 256 MB każda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 ja dzis kupilem zwyklego Twinmosa PC400 512MB z koncówka AA4T za 158zł :) Smiga bez problemu na 250Mhz Cl 1.5-2-2-5 3.1v :) wiecej nie próbowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 ja dzis kupilem zwyklego Twinmosa PC400 512MB z koncówka AA4T za 158zł :)Moglbys zdradzic, gdzie dokonales zakupu? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 160zł o_O, widze że bez ddr boostera u mnie się nie obejdzie :/ ( <2.8 :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Moglbys zdradzic, gdzie dokonales zakupu? ;) 1402751[/snapback] gral.pl ale to nic ci nie da, oni nie handluja twinmosami te mieli przez przypadek ze starej dostawy , byly 3 takie kosci ale tylko jedna AA4T pozostale se AADT na 230Mhz sie nei odpalaly wiec nawet ich nie testowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 dobry a czy wszystkie te twiny zwykle z końcówką aa4t są na remarkowanych winbondach przez m-teca czy na kosci moze byc tez twinmoss lub coś i o które wciencia na pcb chodzi bo ogladajac zdjecia kosci zamieszczonej przez autora nie widze róznicy do zwykłych twinów.nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 160zł o_O, widze że bez ddr boostera u mnie się nie obejdzie :/ ( <2.8 :( ) 1402813[/snapback] to moge Ci zaproponowac Hynixy, na 500Mhz beda chodzily u ciebie bez problemu, sam mialem podobny zestaw jak ty z Hynixami :) a róznica w wydajnosci w superPi 16MB miedzy ustawieniami 2.5-4-3-7 a 1.5-2-2-5 to 20 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 uzbieram kase pogadamy :) zresztą jak widze pracujesz w gralu, tam kupowałem większość mojego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 uzbieram kase pogadamy :) zresztą jak widze pracujesz w gralu, tam kupowałem większość mojego kompa :) 1403722[/snapback] nie pracuje, mam tam tylko znajomych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 dobry a czy wszystkie te twiny zwykle z końcówką aa4t są na remarkowanych winbondach przez m-teca czy na kosci moze byc tez twinmoss lub coś i o które wciencia na pcb chodzi bo ogladajac zdjecia kosci zamieszczonej przez autora nie widze róznicy do zwykłych twinów.nara 1403210[/snapback] Dzis kupilem na aukcji AA4T z napisami na kostkach twinmos, we wtorek sie pochwale jak chodza, mam nadzieje ze bedzie mi pasowala do pary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Tolokan, jak zwiedzisz t osię pochwal czy gdzieś znalazłeś bo ja zaniedługo będę miał kasę t omoże coś powalczę. 1401079[/snapback] Dobra dziś kupiłem te pamiątki w PCP za 230zł, wg Tomwer są to na 100% winbondy, a końcówka oznaczeń to A4T (z jednym A) Noi jak chodzą, no raczej marnie. Ustawienia 2-2-2-11, abitowskie 2,9v i winda się bootuje, ale ani PI, ani prime nawet minuty nie wytrzymuje. :mur: :angry: :mad: Nie wiem co sądzić o tym, wiem że winbondy lubią volty ale skąd ja im wezmę ponad 3??? :sad: Wracam do testów, tyle z mojej strony na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Dobra dziś kupiłem te pamiątki w PCP za 230zł, wg Tomwer są to na 100% winbondy, a końcówka oznaczeń to A4T (z jednym A) Noi jak chodzą, no raczej marnie. Ustawienia 2-2-2-11, abitowskie 2,9v i winda się bootuje, ale ani PI, ani prime nawet minuty nie wytrzymuje. :mur: :angry: :mad: Nie wiem co sądzić o tym, wiem że winbondy lubią volty ale skąd ja im wezmę ponad 3??? :sad: Wracam do testów, tyle z mojej strony na razie. 1404407[/snapback] Jak masz 1A4T, to masz jeszcze lepsze - BH-5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Dobra dziś kupiłem te pamiątki w PCP za 230zł, wg Tomwer są to na 100% winbondy, a końcówka oznaczeń to A4T (z jednym A) Noi jak chodzą, no raczej marnie. Ustawienia 2-2-2-11, abitowskie 2,9v i winda się bootuje, ale ani PI, ani prime nawet minuty nie wytrzymuje. :mur: :angry: :mad: Nie wiem co sądzić o tym, wiem że winbondy lubią volty ale skąd ja im wezmę ponad 3??? :sad: Wracam do testów, tyle z mojej strony na razie. 1404407[/snapback] A co jest napisane na samych kostkach ? twinmos czy Mtec i z jakimi oznaczeniami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Jak masz 1A4T, to masz jeszcze lepsze - BH-5. 1404410[/snapback] Tak mówisz???Ale czy to mnie ma pocieszyć???Tak taka jest końcówka oznaczeń (czyli ostatnie 4 znaki w P/N) 1A4T Kurna czyżbym musiał poszukać kogoś z Krk kto robi mody na NF7? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ocz ddr booster --> ebay.com ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Na kościach jest napisane Twinmos, ale są te fajne kółeczka tłoczone w kościach, więc winbond chyba pewny co? Może popróbować z ustawieniami 2-3-2 lub 2-3-3, bo nawet winda się sypie na 220 :mur: Ponawiam pytanie, czy ktoś w KRK robi mody na NF7? Dokładne znaczenie kości to: Twinmos 05054 TMD7608F8E44B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...