CrazyJohn Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 W pon. przewidywane są dostawy TwinMos-ów do ESC i Imperium. Z tym że w Imperium spodziewają się tylko kostek "single", ale może sie dobierze jakieś kolejne nr seryne... :-) 1443182[/snapback] Ta tylko o ktorej :D i jaka roznica w cenei :P hehe a czy dual ma az takie znaczenie? nie moga byc po prostu 2 kosci? wydaje mi sie, ze wiekszosc ludzi tutaj ma dwie ROZNE kosci w dualu i smiga :) bo przyznam, ze mnie zaskoczyles, chcialem kupic sobie po prostu dwie kostki i puscic w dualu na duzym fsb ;P heeh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 ja tak bede mial , pierwsza 512 kupilem u mnie w city na gieldzie komputerowej a druga dwa dni temu od robota od nas z forum , sa to pojedyncze moduly , mysle ze i tak beda razem smigac w dualu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ja mam single, dwie osobne kośći , aczkolwiek ten sam numer seryjny , rozni sie tylko ostatnia cyferka o 1. Mysle ze do duala jest wazne aby obie kosci byly zbudowane na tym samym chipie i mialy podobne osiagi OC. Jesli ktoras bedzie wolniejsza to zeby bylo stabilnie trzeba bedzie ustawic obie do predkosci tej gorszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ja mam single, dwie osobne kośći , aczkolwiek ten sam numer seryjny , rozni sie tylko ostatnia cyferka o 1. Mysle ze do duala jest wazne aby obie kosci byly zbudowane na tym samym chipie i mialy podobne osiagi OC. Jesli ktoras bedzie wolniejsza to zeby bylo stabilnie trzeba bedzie ustawic obie do predkosci tej gorszej. 1444117[/snapback] no to jest chyba logiczne , ameryki nie odkryles :). Do duala mozna nawet wsadzic hynixa i winbonda, tyle,ze max OC ograniczy gorsza kosc.... BTW ile u was smigaja CH-5 przy 2.9V ? u mnie wychodzi na to, ze 2-3-3-7 232MHz to jest maksa przy takim napieciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Zrobilem dzisiaj w nocy wypalanie moich 1A4T. Teraz dokonam selekcji dwoch najlepszych sposrod czterech i bede je pozniej meczyl w dualu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Pamieci spisuja sie calkiem dobrze , mam ich troche szkoda tylko ze na moim dfi nie moge dac wiecej niz 3.2v zeby dobrze sie nimi pobawic . Ale w tej cenie aktualnie znalesc ciezko cos lepszego . Szkoda tylko ze praktycznie nie robia plyt z duzym vdimm , i trzeba kombinowac albo mody robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Szkoda tylko ze praktycznie nie robia plyt z duzym vdimm , i trzeba kombinowac albo mody robic 1444733[/snapback] Robią takie płyty, dfi na nf4 vdimm do 4volt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 no wlasnie dlatego napisalem "praktycznie" - wyjatek potwierdza regule.... przewaznie jest to gora 2.9v , i trzeba kombinowac mody itp Robią takie płyty, dfi na nf4 vdimm do 4volt :) 1445278[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Czym testujecie pamieci??? Bo jesli stabilnosc ich dzialania opieracie na memtescie i PI16M to jestescie smieszni. U mnie memtest przechodzi na Dual Channell 250MHz przy 3,4V bez zajakniecia, a goldmem sypie bledami az strach. Goldmem jak narazie przechodzi tylko 224MHz (po 8 godzinach byly dwa bledy). @VerB zapodaj mi swoje dokladne ustawienia timingow. W ktorych slotach macie kosci, w zoltych czy pomaranczowych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 te timingo mam dla 1x512 bo nie mam drugiej kostki , bedzie we wtorek , na tych nastawach dojechalem z jedna kostkom do 253MHz na 3.4V aha DQS Skew w biosie mam 255 a tu pokazuje unknow nie wiedziec czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 te timingo mam dla 1x512 bo nie mam drugiej kostki , bedzie we wtorek , na tych nastawach dojechalem z jedna kostkom do 253MHz na 3.4VA czym testowales stabilnosc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jericho666 Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 siemanko kupiłem w czwartek kostke twinmosa cl 2,5 1a4t w złodziejskiej cenie 215zł (jako zwykłae twinmosy) potestowałem je i max co mi poleciały to 205 2-2-2-5 1T przy 2,85v wiec pomyslałem sobie dokupie drugą i coś pokombinuje dziś znalazłem prostego Vmoda do mojej płytki co niby daje 3,3v niestety sprawdzić ile było naprawde nie miałem czym zrobiłem szybko moda i max jaki wycisnołem to 235 2-2-2-5 2T i wszystko by było spoko tylko te 2T, zeby było stabilnie na 1T musiałem zejsc z taktowaniem do 210 najdziwniejsze było to ze zluzowanie czasów nic nie pomagało niestety czasu zbyt duzo nie mam i dokładnie nie posprawdzałem wszystkich mozliwości a moda narazie wywaliłem bo mam jeszcze drugą kość V-data i nie wiem czy by wytrzymała 3,3v czy ktoś wogole ma te pamieci na k8n-neo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 czy ktoś wogole ma te pamieci na k8n-neo ?nie chce wprowadzac w blad, ale na nf7 3ba wgrac bios 2T bo inaczej nawet na 200 sa niestabilne, to chyba wiaze sie z rodzajem kosci i nForce2... takze to, ze masz 2T wcale nie jest takie dziwne -> zobacz pare(nascie) postow wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 mam 2x256 mb speedpremium na 1a4t zainteresowani dzwonic na 5040070095 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 mam 2x256 mb speedpremium na 1a4t zainteresowani dzwonic na 5040070095 1447770[/snapback] eee... Daj znać jak będziesz miał 2x512 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 A czym testowales stabilnosc??? 1446968[/snapback] goldmem -> quicktest -> 2 loopy -> 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 w ESC brak Imperium.net.pl brak :D moze beda speedpremium ;] w "ladnej" (ironia) cenie ;] czy ktos wie gdzie dostac te przecudne kosci <<200zl?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Za darmo daja Dzizas przeciez rzecz prosta ze beda teraz isc w gore. Rozeszlo sie juz ze kosci sa cud miod. Wiec proste ze wiekszosc bedzie chciala na tym zarobic :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 robot od nas z forum mial po 200 zl zwykle pc3200 za 512MB 1a4t , kupielm u niego jedna ale nie wiem czy ma jeszcze , pisal do mnie na gg ze ma nowa partie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) ja mam kilka zwyklych twinmosow na bh-5 utt i do testow mialem tez speedpremium - jak dla mnie to niczym sie nie roznily... to samo pcb , te same kostki - a teraz jak wiadomo juz nie ma testow na oc u winbonda wiec nie ma selekcji.. tylko cena wyzsza Edytowane 16 Maja 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 ja mam kilka zwyklych twinmosow na bh-5 utt i do testow mialem tez speedpremium - jak dla mnie to niczym sie nie roznily... to samo pcb , te same kostki - a teraz jak wiadomo juz nie ma testow na oc u winbonda wiec nie ma selekcji.. tylko cena wyzsza 1448257[/snapback] Jak coś będziesz miał to zaraz mi tu wal na PW i odkładaj dwie piekne szt., najlepiej dwa kolejne nr seryjne. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) ja mam kilka zwyklych twinmosow na bh-5 utt i do testow mialem tez speedpremium - jak dla mnie to niczym sie nie roznily... to samo pcb , te same kostki - a teraz jak wiadomo juz nie ma testow na oc u winbonda wiec nie ma selekcji.. tylko cena wyzsza no wiec wlasnie, ja nie widze czemu mam placic jak za speedpremium skoro moge miec zwykle, nie widze przyczyny czemu mam placic 200zl za zwykle skoro one sa po 170zl... przy 2 to juz 60zl roznicy... of kors jak nie znajde to i te po 200zl wezme ... ale zawsze lepiej taniej... robot od nas z forum mial po 200 zl zwykle pc3200 za 512MB 1a4t , kupielm u niego jedna ale nie wiem czy ma jeszcze , pisal do mnie na gg ze ma nowa partie ... wiem, wiem On i Pieter maja... w 2 roznych cenach :) Za darmo daja Dzizas przeciez rzecz prosta ze beda teraz isc w gore. Rozeszlo sie juz ze kosci sa cud miod. Wiec proste ze wiekszosc bedzie chciala na tym zarobic :| dobrze, ze nie wszyscy mysla tak jak Ty... oj jak dobrze... ja dalej nie wiem czemu mam placic 200 zl za cos co kosztuje 170zl... edited. Edytowane 16 Maja 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 "Ty" zazwyczaj pisze sie z duzej litery. Ale to szczegol Powiem tak Poprostu jestem realista a nie marzycielem Zyjemy w Polsce kolego! Moze czas to sobie uswiadomic. Czy 200 zl za takie kostki to tak duzo?? Wiadomo ze lepiej byloby zakupic za 170. Ale klazdy bedzie chcial zarobic. A pierwszy zrobil to TwinMos wydajac speed premium Czyli zwykle TwiMoski tylko ze przebrane (z lepszymi kostkami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) "Ty" zazwyczaj pisze sie z duzej litery. Ale to szczegolracja, cos mi sie musialo machnac nie tak, sorx Powiem tak Poprostu jestem realista a nie marzycielem Zyjemy w Polsce kolego! Moze czas to sobie uswiadomic. Czy 200 zl za takie kostki to tak duzo?? Wiadomo ze lepiej byloby zakupic za 170. Ale klazdy bedzie chcial zarobic. A pierwszy zrobil to TwinMos wydajac speed premium Czyli zwykle TwiMoski tylko ze przebrane (z lepszymi kostkami) No wiem... niestety... tak czy siak nie zmienia to mojego podejscia i tez nie widze w nim nic zlego :) Edytowane 16 Maja 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 200zl nie wydaje mi sie duzo za te pamieci.... Piter sprzedawal po 250 i mial kupcow . ja juz troche sprzedalem tego ..wiecej niz sie spodziewalem i zamowilem nastepne.. a jezeli ty nie chcesz to nie kupuj - nikt ci nie kaze - chodz po sklepach , hurtowniach itp a moze uda ci sie znalesc , a duzo tych kostek nie ma... ludzie placa za selekcjonowane procki po 200zl wiecej .... i niby dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 200zl nie wydaje mi sie duzo za te pamieci.... Piter sprzedawal po 250 i mial kupcow . ja juz troche sprzedalem tego ..wiecej niz sie spodziewalem i zamowilem nastepne.. a jezeli ty nie chcesz to nie kupuj - nikt ci nie kaze - chodz po sklepach , hurtowniach itp a moze uda ci sie znalesc , a duzo tych kostek nie ma... ludzie placa za selekcjonowane procki po 200zl wiecej .... i niby dlaczego? 1448585[/snapback] robot posiadasz kostki 256 MB??? Jedną dla sportu bym kupił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 robot posiadasz kostki 256 MB??? Jedną dla sportu bym kupił :D zobacz to: mam 2x256 mb speedpremium na 1a4t zainteresowani dzwonic na 5040070095 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 zobacz to: 1448637[/snapback] Dzięki Tyle, że ja potrzebuję jednej kostki. No i chcę mieć gwarancję, że lata przynajmniej lepiej niż te moje kiepskie hyny z podpisu, które wysiadają przy 500 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) NIe ma nigdzie w calej polsce SpeedPremium, Pronox czeka na dostawy i nie wiadomo kiedy beda (wczoraj rozmawialem ze znajomym handlowcem). Zwykle kostki 1A4T niczym sie nie roznia od Speedpremium 1A4T poza naklejka i cena. Zwykly Twinmos 512MB kosztuje jakies 130zł netto zas speedpremium 190-195zł netto. Edytowane 17 Maja 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 UUU drogo PITer :] Moje kosteczki narazie sie pala Zobaczymy jak beda 2GB chodzily z Venicjuszem Na winnim wywala mi sie system po pol godziny przy ustawieniach 230 2-2-2-6 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...