Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

da sie na allegro kupic te speedpremiumy 1gb w dualu? (2x512). Jakos nie moge znalezc

1480744[/snapback]

niet ;] poki co nie ma ;)

w ogole jest problem z ich dostaniem... :|

a z testowanymi to juz w ogole :| ehh

@Sakhar, nie podniecaj sie tak :) wlasnie mam 1 kostke, mam moda na 3.3V i leci mi na 230 przy 2.5-2-2-11 z 2.0 nie chce isc... :| troche zonk, to samo przy 220 Mhz... przy 240 sypie bledami jak szalony... jestem w srodku testow wiec wiecej poki co nie powiem...

aha bios koniecznie 2T, bez tego nie bedizesz mial nawet 2-2-2 przy 2.9V ja mialem przy 1T 200@2-2-2@3.3V dopiero...

ehh kostka sie marnuje, po3buje nF4 :)

EDIT: na CL2.5 max to

223MHz 2,5-2-2-11... 225 juz sie sypie...

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CrazyJohn --> lamerskie pytanie - jaki mod T2? :D Chciałem wrzucić D27 Taipan 0.3 (SATA 4250) CPC OFF :)

To cholera jasna jakie kupic kości by dobrze chodziły do 2,9 V? Samsungi TCCC?? Ale ich kuźwa nigdzie nie ma w normalnym obrocie uspołecznionym :D

Nie ma już naprawdę innej alternatywy? :D

Edytowane przez Sakhar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CrazyJohn --> lamerskie pytanie - jaki mod T2? :D Chciałem wrzucić D27 Taipan 0.3 (SATA 4250) CPC OFF :)

To cholera jasna jakie kupic kości by dobrze chodziły do 2,9 V? Samsungi TCCC?? Ale ich kuźwa nigdzie nie ma w normalnym obrocie uspołecznionym :D

Nie ma już naprawdę innej alternatywy? :D

1480961[/snapback]

ja sie jeszcze pomecze i chyba bede zalowal, ze opchnalem hynisia... dojechal do granicy mojego MB, a mogl jeszcze wiecej... ehhh

2T = CPC OFF

do winbondow tylko CPC OFF

ta samsungi sa dobre, ale drooooooooooooooooooooooogie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przylukałem takie oto Hynixy:

oznaczenia pamieci:

PC3200U-30330

0510

HYMD264646D8J-D43

AA-M

made in korea (01)

oznaczenia kosci:

HY5DU56822DT-43

jest to 512 CL 3

jest to coś sensownego czy jakiś nowy szajs???

1480988[/snapback]

spadaj z tym do tematu o hynixach !! :[

DT - nowe gowno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samsungi TCCC drogie ?? cale 140zl na allegro za 512 MB - nie no na maxa drogie

1481036[/snapback]

fakt :| http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53081473

myslalem o TCCD

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53219699 880zl

czyli tych legendarnych... ehh :)

to co to sa te TCCC? dobre jakies? :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jediknight --> a po czym wnosisz, że to BH 5?? :)

Hm, te kości spod linku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53081473 wydają się bardzo apetyczne - dobre napięcie itd. :) Awansuje na pierwsze miejsce na mojej liście zakupowej, zostawiając na drugim miejscu Twinmosy BH -5 1A4T :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sakhar e tam hynisie maja 2.5-4-3-11 i chodza na 1T na 250 tylko, ze BT!

do ludzi z NF2 chcacych winbondy

moje przezycia :)

mam kostke od VerB'a, ktora robi na NF4, podobno :P 252 Mhz na (dzielnik 183) 3.43V ostre alpha i 2-2-2-5

wsadzona do mnie, plytka z modem na 3.3V robi max

223 Mhz 2.5-2-2-11 (2T), 225 juz nie

wszystko testowane GOLDMEMEM i tylko ten program uznaje, jeden blad w nim - znaczy sie niestabilne

czyli nie ma co oczekiwac cudow... kostka zostaje chyba :) i czeka spokojnie na NF4, aczkolwiek spodziewalem sie wiecej

przy CL3 mam wyjca i nie startuje mobo... :| wtf?

jakbym mial teraz kupowac ram to tylko 2x512 *hynix* BT! D43 one lataly mi do 250 na 1T na 2.5-4-3-11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allah jest wielki :D Czyli po kilku dniach poszukiwań i męndzenia po forach, znalazłem wreszcie "swoją kość" :D

Dobra, to biora ją wtedy :) Przy okazji - zakładać jej jakiś radiator?

Mam nadzieje, że się nie przejadę na nich :D i dojadę na nich do FSB 257 :D

jediknight --> ok. juz spadam z Tego wątku, co by Cie nie denerwować :?

Tak czy siak, dzięki wszystkim za pomoc - mam nadzieję, że te 4 posty OT nikogo za mocno nie poirytowały :wink:

Edytowane przez Sakhar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allah jest wielki :D Czyli po kilku dniach poszukiwań i męndzenia po forach, znalazłem wreszcie "swoją kość" :D

Dobra, to biora ją wtedy :) Przy okazji - zakładać jej jakiś radiator?

Mam nadzieje, że się nie przejadę na nich :D i dojadę na nich do FSB 257 :D

jediknight --> ok. juz spadam z Tego wątku, co by Cie nie denerwować  :?

Tak czy siak, dzięki wszystkim za pomoc - mam nadzieję, że te 4 posty OT nikogo za mocno nie poirytowały  :wink:

1481148[/snapback]

WON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mur: :mur: :mur:

idz do hynixow juz!! przeczytaj co tam jest napisane !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crazy nie podobno tylko u mnie tak chodzily na nf4 , dowody masz bo ci dawalem , tccc to szit nie warto brac sa o wiele gorsze od tccd , winbond nie wstaje na cl3 :) taka jego natura ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nf3 nf4 od dfi mozna sporo zwiekszyc mhz przez zmiane alpha , a na nf2 nie dosc ze pamieci ogolnie slabiej ida to jeszcze brak konfiguracji alpha no i nizsze vdim i temu tylko tyle ida .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie na moich 2x256 zapodalem 3.43V i 30 kolek 5 testu w memtescie poszlo :) szkoda ze polowa timngow na auto , zaraz biore sie za otymalizacje reszty timingow :) jak sie uda to bedzie fajnie 9x310@1.47V/div166@3.43V :) co daje 2800MHz na cou i 253MHz na mem ...

@jedi

thx ale bez wc gpu tylko 550 dalej arty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sakhar e tam hynisie maja 2.5-4-3-11 i chodza na 1T na 250 tylko, ze BT!

do ludzi z NF2 chcacych winbondy

moje przezycia :)

mam kostke od VerB'a, ktora robi na NF4, podobno :P 252 Mhz na (dzielnik 183) 3.43V ostre alpha i 2-2-2-5

wsadzona do mnie, plytka z modem na 3.3V robi max

223 Mhz 2.5-2-2-11 (2T), 225 juz nie

wszystko testowane GOLDMEMEM i tylko ten program uznaje, jeden blad w nim - znaczy sie niestabilne

czyli nie ma co oczekiwac cudow... kostka zostaje chyba :) i czeka spokojnie na NF4, aczkolwiek spodziewalem sie wiecej

przy CL3 mam wyjca i nie startuje mobo... :| wtf?

jakbym mial teraz kupowac ram to tylko 2x512 *hynix* BT! D43 one lataly mi do 250 na 1T na 2.5-4-3-11

1481096[/snapback]

poprostu 3.3v u Ciebie to zamalo, ja wystarczy ze podbije z 3.29 na 3.33 (mówie o realnym napieciu) i mi gold nie sypie bledami.

U mnie moje CH5 przy ostrych alphach i 255Mhz nei wstaja na CL2.5, tylko CL2 lub 1.5

PS

Jestes z mojego miasta, napisz na priva z jakiej dzielnicy, mogli bysmy sprawdzic zachowanie AA4T u Ciebie :)

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crazy - mod 3.3V, który masz na swoim Abicie daje bardzo niestabilne napięcia :) Dla przykładu: 2.9V ustawione w biosie i moja kość spoko robi 235 przy 2-2-2... Następnie "włączam" Dirty Punkt i daje mi to przyrost ok 1Mhz... Jeśli chcesz myśleć o stabilnych napięciach polecam 5V vdimm by Owies & Świder :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: :unsure: Hej Crazy cosik słabo...Naprawdę słabo...Musi być inna przyczyna " nie kręcenia" się tych UTT. Przecież to niemozliwe żeby na niższym napięciu(2.9v), niższych timingach(2.5-11-3-3) i gorszych kościach( Prawdziwe M.Tec) w DUALu moje kości śmigały wyżej( 240 FSB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:  :unsure: Hej Crazy cosik słabo...Naprawdę słabo...Musi być inna przyczyna " nie kręcenia" się tych UTT. Przecież to niemozliwe żeby na niższym napięciu(2.9v), niższych timingach(2.5-11-3-3) i gorszych kościach( Prawdziwe M.Tec) w DUALu moje kości śmigały wyżej( 240 FSB)

1482100[/snapback]

UTT to nie Mtec, one sa zupelnie, zupelnie rozne, wiec nie mozna porownywac, moj hynis latal do 250 2,3-4-3-11 a potem to mogl wiecej tylko MB sie skonczyla :|

poprostu 3.3v u Ciebie to zamalo, ja wystarczy ze podbije z 3.29 na 3.33 (mówie o realnym napieciu) i mi gold nie sypie bledami.

U mnie moje CH5 przy ostrych alphach i 255Mhz nei wstaja na CL2.5, tylko CL2 lub 1.5

PS

Jestes z mojego miasta, napisz na priva z jakiej dzielnicy, mogli bysmy sprawdzic zachowanie AA4T u Ciebie :)

1481600[/snapback]

moze, ten mod daje wachajace! sie 3.2 moze ciut mniej...

poszlo PW

Crazy - mod 3.3V, który masz na swoim Abicie daje bardzo niestabilne napięcia :) Dla przykładu: 2.9V ustawione w biosie i moja kość spoko robi 235 przy 2-2-2... Następnie "włączam" Dirty Punkt i daje mi to przyrost ok 1Mhz... Jeśli chcesz myśleć o stabilnych napięciach polecam 5V vdimm by Owies & Świder  :)

1481889[/snapback]

U mnie wyl DP i mam 200 2-2-2 niestabilne wlacze to mam stabilne 200 2-2-2 wiec nie wiem... a moze to jeszcze przed zmiana biosa bylo?... musze spr potem

nie tego 5V to nie bede robil ;] nie chce spalic pol plyty ;] kiedys tam zmienie na NF4 to sobie bede krecil :P poki co musi byc rock stable i w miare bezpiecznie ;] komp dziala mi przez wiekszosc zycia i pracuje i ucze sie na nim, nie moge pozwolic sobie nawet na 1 dniowa awarie... :|

AHA nie interesuje mnie memtest, TYLKO TYLKO i wylacznie GOLDMEM nawet 1 petla, ale musi przejsc bez ANI JEDNEGO err :) takie mam zboczenie i nie mowicie, ze moze w memtescie chodzi itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi