jediknight Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Właśnie jakim goldmemem testujecie? Quick, Normal czy Thorough? Wiadomo że jak na noc to Thorough ale jak chcecie tylko sprawdzić szybko stabilność? Quick wystarczy? BTW: chyba w końcu poskromiłem te moje pamiątki na 1T... ale sam nie wiem co ja tam ustawiłem że mi tak poszły... w każdym razie dzieki wszystkim za zamieszczane tutaj informacje Edytowane 5 Czerwca 2005 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Właśnie jakim goldmemem testujecie? Quick, Normal czy Thorough? Wiadomo że jak na noc to Thorough ale jak chcecie tylko sprawdzić szybko stabilność? Quick wystarczy?ja GM Quick, wciskam C i F czyli File Report OFF i Contin. Testing OFF. Przejdzie tzn jest ok... przynajmniej w miare ;) Na pewno lepiej niz Memtestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 spoko pamiatki :D dawal ktos wiecej niz 3.6 v ? na nich ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) spoko pamiatki :D dawal ktos wiecej niz 3.6 v ? na nich ? 1483406[/snapback] Ja dawalem nawet 3,8V ale byly nie wygrzane i nic to nie dalo :(, ale chodzily bez problemu na tym napieciu ;) Edytowane 5 Czerwca 2005 przez boryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) niet ;] poki co nie ma ;) w ogole jest problem z ich dostaniem... :| a z testowanymi to juz w ogole :| ehh @Sakhar, nie podniecaj sie tak :) wlasnie mam 1 kostke, mam moda na 3.3V i leci mi na 230 przy 2.5-2-2-11 z 2.0 nie chce isc... :| troche zonk, to samo przy 220 Mhz... przy 240 sypie bledami jak szalony... jestem w srodku testow wiec wiecej poki co nie powiem... aha bios koniecznie 2T, bez tego nie bedizesz mial nawet 2-2-2 przy 2.9V ja mialem przy 1T 200@2-2-2@3.3V dopiero... ehh kostka sie marnuje, po3buje nF4 :) EDIT: na CL2.5 max to 223MHz 2,5-2-2-11... 225 juz sie sypie... 1480779[/snapback] To cienkie kostki :wink: Moj winbond z podpisu pracuje na pewno na 230 2-2-2-11-1T 3.0V alphy bez zmian na NF2 -_^ Licze na 250 i 3.3v ale czekam na chlodzenie na procka ciagle. Byle do srody xD Boje sie co beda potrafic na DFI NF4 mojego brata o_O Ale fakt faktem ze zaplacilem za nie dobre 4 stowy 3 miechy temu @ Boryna Przerobiles dysk maxtora ata133 na SATA ? o_O Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 @ Boryna Przerobiles dysk maxtora ata133 na SATA ? o_O 1483490[/snapback] Pewnie dal przelotke Abita SERILLE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) To cienkie kostki :wink: Moj winbond z podpisu pracuje na pewno na 230 2-2-2-11-1T 3.0V alphy bez zmian na NF2 -_^ Licze na 250 i 3.3v ale czekam na chlodzenie na procka ciagle. Byle do srody xD Dobra, ale czym testujesz? Bo wiesz u mnie winda wstaje i na 250, ale GM sypie, ze az szok i masz 1T czyli ladnie... moje dopiero na 2T ida znosnie... POZA TYM MASZ BH-6 czyli lepsze kostki do NF2... te nowe UTT sa raczej do NF4... tam pokazuja co potrafia, ja tez poluje na BH-6 zeby zobaczyc co z tego wyjdzie... Najchetniej na 2x512 ma ktos? :) Edytowane 6 Czerwca 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Dobra, ale czym testujesz? Bo wiesz u mnie winda wstaje i na 250, ale GM sypie, ze az szok i masz 1T czyli ladnie... moje dopiero na 2T ida znosnie... POZA TYM MASZ BH-6 czyli lepsze kostki do NF2... te nowe UTT sa raczej do NF4... tam pokazuja co potrafia, ja tez poluje na BH-6 zeby zobaczyc co z tego wyjdzie... Najchetniej na 2x512 ma ktos? :) 1483581[/snapback] Goldmem i memtest86+ (tego nie jestem pewiem) tested. "0" Bledow. 2-2-2-11-1T-Alphy-bez-zmian 3.0v Na wiecej poki co nie moge sobie pozwolic poki jade na WR IV i temperaturki nie sa zachecajace. W srode byc moze dojdzie SP-97 + AS5 + Vantec tornado, zobaczymy co potrafia. Musze jeszcze zalozyc na nie jakies radiatorki bo przy 3.0 sa wyraznie cieple w b. dobrze wentylowanej budzie. PS. Jak polujesz na 2x512MB to bedzie Ci b.ciezko i beda dosc drogie. 512MB nie sa tak rewelacyjne jak 256 a wiadomo ze 2x256 to juz ciut za malo. Edytowane 6 Czerwca 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Goldmem i memtest86+ (tego nie jestem pewiem) tested. "0" Bledow. 2-2-2-11-1T-Alphy-bez-zmian 3.0v Na wiecej poki co nie moge sobie pozwolic poki jade na WR IV i temperaturki nie sa zachecajace. W srode byc moze dojdzie SP-97 + AS5 + Vantec tornado, zobaczymy co potrafia. Musze jeszcze zalozyc na nie jakies radiatorki bo przy 3.0 sa wyraznie cieple w b. dobrze wentylowanej budzie. PS. Jak polujesz na 2x512MB to bedzie Ci b.ciezko i beda dosc drogie. 512MB nie sa tak rewelacyjne jak 256 a wiadomo ze 2x256 to juz ciut za malo. 1483619[/snapback] a to zwrazam honor, jam GM przeszedl bez bledow to sorry :) ale pol tego forum sie podnieca, ze prime nie przechodzi, GM, M+ ani SPI tez nie, ale przeciez oni kompa nie do benchmarkow uzywaja a do grania... :| No poluje, poluje i co z tego :D zreszta ja mam swira, mialbym kase to juz bym zmienil na 64bit :D ale nie mam, sadze, ze ta kostka pokaze jednak co potrafi, ale po dovoltowaniu, a tego nie mam jak zrobic (5V odpada ;]) zobaczymy... :) moze trafie lepsza :) moze trafie BH6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbpro Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam wszystkich chcialbym kupic te pamieci tylko nie moge ich znalesc gdzie mozna je kupic obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam wszystkich chcialbym kupic te pamieci tylko nie moge ich znalesc gdzie mozna je kupic obecnie 1485104[/snapback] 512MB raczej nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 jak poszuka to znajdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 jak poszuka to znajdzie 1485185[/snapback] Ale mówie o nowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Ale mówie o nowych... 1485654[/snapback] ale ja też... jak ktoś chce mogę dać namiar w Wawie ale tanie nie są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 wystarczy do media mark pojechac , widzialem u siebie mnostwo AA4T , 256 , 2x256 . 512 , 2x512 , ale cena za 256MB byla okroopna 129 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 ntgale, VerB - mozecie podac namiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 A ja mam troszke inne pytanko. Mam teraz Twinmosy tak jak w podpisie tylko ze od jakiegos tygodnia chodza na FSB220 2-3-3-11 1T 2.9V full stable (seria TTD7608F8E50B). Chcialem dokupic 512MB w Lodzi i pewnie jakbym pochodzil, gdzies bym znalazl TM na BH-5. Tylko nie wiem jak one beda wspolpracowac ze soba w dualu. Moze lepiej poszukac pamiatek z podobnej serii tylko czy da sie je jeszcze dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Dostalem ostatnio twinmosy speedpremium na kosciach BH5 utt i okazalo sie ze sa walniete, nie dzialaja nawet na standartowych timingach, czyli 2,5-3,3,8 a moje stare twinmoski bez problemu chodzily na 210MHz na 2,3,2,8, moze to byl przypadek, ale osobno chodzily jedna na 230 2-2-2-5 a druga 220 2-2-2-5, wysylam do reklamacji bo to mial byc zestaw dual channel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 a probowales na 2T ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 a probowales na 2T ? 1486695[/snapback] po pierwsze procek Venice niepodkrecony po drugie to są jednostronne moduly , ktore chodza na 1T, po 3 to jest czestotliwośc nominalna, po 4 to winbony BH5 wiec powinny biegac w dualu znacznie wyzej.Puszaałem moje stare twinmosy(obustronne) i chodzily przy 1T na 2-3-2-8 przy 210 mhz bez problemu w dualu i nie byly dobierane do duala!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) hmm - a w dobre sloty wkladales? bo moze to ma znaczenie Edytowane 8 Czerwca 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) hmm - a w dobre sloty wkladales? bo moze to ma znaczenie 1486734[/snapback] Jeżeli jedne pamieci chodza bezplednie w tych slotach a drugie nie to jak sloty mogą miec znaczenie? Pisalem o tych innych pamieciach ze je testowalem kilka postów wyzej. screen z memtesta winbony BH5 UTT walniete Edit: przy czasach typu 2-2-2-5 też wywala Edytowane 9 Czerwca 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 no to daj znac jak dostaniesz pamieci z wymiany - bo jak dla mnie skoro osobno kostki dzialja bezproblemowo to nie sa walniete - mysle ze to kwestia ustawien czy czegos tam jeszcze - bo w dualu pracuja pamieci roznych producentow itp wiec troche dziwne zeby te same kostki nie chialy ze soba dzialac - rozumiem kilka/kilkanascie mhz mniej - ale nie zeby wogole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Jak u was na tych UTT sprawa z CL2.5 ? Ja mam „stare” BH-5 na PCB PowerBrain od OCZ i u mnie danie CL2.5 tylko pogarsza sprawę jak już się ram włączy na CL2.5 to jest sukces ale jak już chce się złapać stabilność na CL2.5 to zaczynają się prawdziwe schody… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) no to daj znac jak dostaniesz pamieci z wymiany - bo jak dla mnie skoro osobno kostki dzialja bezproblemowo to nie sa walniete - mysle ze to kwestia ustawien czy czegos tam jeszcze - bo w dualu pracuja pamieci roznych producentow itp wiec troche dziwne zeby te same kostki nie chialy ze soba dzialac - rozumiem kilka/kilkanascie mhz mniej - ale nie zeby wogole 1486890[/snapback] Myślę ze sa źle dobrane do duala, po prostu. Jak chce reklamowac to nie moge sie powolac na to że sie źle podkręcają więc powołuje sie na to że nie dzialaja zgodnie ze specyfikacją. Edytowane 8 Czerwca 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 jak mialem stare bh-6 to tez cl 2.5 tylko pogorszalo stabilnoc - wiec nie ma co kombinowac . Z testow wynika ze nowe UTT juz troszke lepiej chodza na poluzowanych timingach 2.5-3-3 bodajze niz na 2-2-2.. gdzies wczeasniej dawalem link do testow UTT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Pchać się w CL2.5 to ja nie mam zamiaru po prostu widzę że ludzie wyskakują coraz częściej z CL2.5 na UTT co dla moich kości jest mało osiągalne tak wiec jednak UTT różni się bardziej niż większość sądzi od starych BH-x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 zobacz gdzies 2-3 strony wczesniej dalem link cyba do testow UTT na vrzone czy jakos tak , w przypadku UTT zmiana cl na 2.5 czy rcd na 3 poprawia stabilnosc , gdzies nawet Piter chyba zrobil testy - trcd zmnienione z 2 na 3 to 1 sek w superpi 4mb a duzo wiecej mozna je podkrecic - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) Paskudna sprawa...ale to było do przewidzenia, zawsze gdy trafi mi się jakiś fajny sprzecik to coś się musi najzywczajniej zj**ać :/ Otóż tak : wczoraj się nudziłem i postanowiłem sobie sprawdzić czy moje SI-97 da rade schłodzić pasywnie mojego procka. Wiec dałem mnożnik 6,5, na ramkach miałem 229mhz w dualu, 3,3V. Bawiłem się aż dałem na procka 1,25V z biosu i w pewnym momencie grania zrobił mi sie restart, po którym miałem zwalony jeden plik systemowy... No i od tej pory moja kostka CH5 UTT, która robiła 255mhz przy 3,3V a i na 257 dawała rade , wysypuje mi w pierwszych momentach golda przy 200mhz i luźnych timingach :mad: Co jest do cholery?! Czy zanim pójde na giełde i w ramach gwarancji wymienie to co niegdyś fajnie się kręciło, na pierwszą z brzega kostke na pcchipsach, powinienem coś zrobić? Może bios zmienić w mobo? /EDIT - Może ktoś mi powie chociaż czy te ramki są już do kosza czy coś można zaradzić na takie problemy? Bo mnie szlag trafia :mur: Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 ale tak jak wspomnialem we singlu chodza nawet niexle, jedna kostka bez problemu na 230MHz przy 2-2-2-5 a druga na 222 przy 2-2-2-5 tyiko single channel mnie nie interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...