Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

Na jakim napieciu katujesz te kostki??

Sprobuj 2T

Moze bios kiepsko wspolpracuje z 1T

1488301[/snapback]

juz to pisalem inne kostki idą na 210 MHz przy 2-3-2-8 i 1T bez błędu, to jak moze bios źle pracowac z 1T? Te inne kosci nie byly nawet dobierane do duala!!!!!

Na napieciu 3.3v z wentylatorem dmuchajacym na kości.

Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to próbuj je teraz wymienić na aa4t/1a4t, bo może Ci wcisnąć PowerChipy i będziesz miał problem...

1489634[/snapback]

Już dla mnie zamówil 1A4t bo z nim rozmawiałem.

Przed chwila kupiłem twinmoski AA4T na CH5 i będe je testował. BH5 w reklamacji a musialem cos do kompa wsadzić, kupilem z tej samej serii, do duala.

Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram ogólnie jest dość ciężko zabić (wykluczając przypadki że jest uwalony od nowości) może jednak płyta coś nawala? Wiec tak jak było już napisane, najlepiej sprawdzić na innym kompie to powinno wszystko wyjaśnić.

1489959[/snapback]

No ja od poczatku mialem z nimi problemy, chociaz sie nie spodziewalem , dopiero przy memteście wyszlo że sypia błedami i to na 200MHz i żadne przestawiania czasów nie pomagały, czy to 2-2-2-5, 2-2-2-11, 2,5-3-3-8 sypaly błędami (nawet przy 2T) , wyslalem je do goscia ktory je mi sprzedal i mial takie same przeboje z nimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ntgale, VerB - mozecie podac namiar

1486381[/snapback]

UTT w Warszawie

512 AA4T jest w Blue City w Avans, czy coś takiego

256 AA4T jest tego sporo w WKG

i te i te są dość drogie jak na obecne ceny pamięci

Edit..

Pchać się w CL2.5 to ja nie mam zamiaru po prostu widzę że ludzie wyskakują coraz częściej z CL2.5 na UTT co dla moich kości jest mało osiągalne tak wiec jednak UTT różni się bardziej niż większość sądzi od starych BH-x.

1486936[/snapback]

UTT - gorsze timingi lepiej idą, ale na CL3 nie wstają. dziś może odbiorę stare BH-6 od De_Xter i zobaczymy co potrafią Edytowane przez ntgale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś sprawdze tą kostke na Abicie z podpisu (ale bez modów, bo się od paru miesięcy płyta szykuje by ją oddać do sklepu :P). Jeśli nie działa, to trzeba będzie na giełde pojechać i ją oddać :/ Jeśli działa...no to moge tylko z żalem ją sprzedać... Bo Abita i tak nie będe używał, no i na 2,9V to nie ma krecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To o ile pamiętam stało się podczas burzy a wtedy nie można być pewnym niczego… ram chwilowo mógł dostać trochę więcej V niż było to planowane i że tak powiem już „po ptakach”. Choć dalej na pierwszym miejscu części z którymi może być coś nie tak stawiam mobo, gdyż jest ono 10x bardziej delikatne niż ram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To o ile pamiętam stało się podczas burzy a wtedy nie można być pewnym niczego… ram chwilowo mógł dostać trochę więcej V niż było to planowane i że tak powiem już „po ptakach”. Choć dalej na pierwszym miejscu części z którymi może być coś nie tak stawiam mobo, gdyż jest ono 10x bardziej delikatne niż ram.

1491501[/snapback]

no ja tez tak mysle :) ile mogl dostac ten ram? przeciez zasilka tez ma jakies zabezp. nawet gdyby dostal i 4V to winbond powinien pociagnac przez ktorki czas takie V...

ja np mam siec osiedlowa kablem na wierzchu po blokach i spalila mi sie juz raz sieciowka podczas burzy... jak chcialem sobie kupic filtr to taki kosztuje chyba ok 150 zl tj jakeis 10 sieciowek :D wiec odpuscilem, tak wiem, ze moze za tym isc MB itd, ale poki co odpukac jest ok.

jesli byc takim przezornym to i odpowiedni filtr na kompa, nie sama zwykla popularna "listwa" itd... to sa wypadki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GRR, chciałem sobie 2x TwinMos SP 512mb kupić z pcprojekt.pl to wykupili... grr, a jeszcze wczoraj były.... Gdzie można teraz takie nabyć ?

EDIT: co sądzicie o tym: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53971958 ?

Edytowane przez civi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzone na Abicie. No i [gluteus maximus] blada :mur: sypie błędami przy 200mhz, tylko się powiesić.

Pech mnie prześladuje. Może przy odrobinie szczęscia nie wcisną mi na giełdzie żadego powerchipa.

TEraz moge tylko gdbać co się stało... Znając życie, któryś z domowników przejechał czymś metalowym po odsłonietym PCB ramki (sami wiecie jak to wygląda na kosci 256mb...wszystko jest gołe) w czasie gdy komp działał. Znając życie...to byłem ja, bo już oduczyłem siostre odpalania komputera z śrubokrętu :)

Edytowane przez Hamil_Hamster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do aukcji:

235MHz? :>

tzn, ze to jest ta lipniejsza wersja :)

wydaje mi sie, ze trafiaja sie kosci co ciagna do 235 Mhz i dalej nic nawet na 4V, i takie ktore ida do ok 255Mhz

VerB mial jedna taka i jedna taka, ta 1sza za nic nie szla wyzej...

of kors jak jest dual to ta wolniejsza dyktuje tempo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pcprojekt.pl/forum/viewtopic.php?t=13217 To ten pewnie można zaliczyć do tej "niższej" grupy, tzn takich co nie osiągną >235, tak ?

EDIT: troche mnie denerwuje to moje kupowanie ramu, jak się wkurze, kupie Vitesty u luks__pl :)

Edytowane przez civi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1492976[/snapback]

sadze, ze tak

ten wampir ma DFI NF4 wiec raczej marzenie do o/c

i czemu niby tylko do 2.9V lecial? nie wyzej?

moge sie of kors mylic :) ale ludzie na NF4 odisgaja do 260 Mhz :)

ja nie wiem ;] ja jak bede kupowal to tylko cos testowanego na NF4 i NF2 ;] zeby miec jakis poglad

moj apodobno robi 252 na NF4 i 223 jak widac na NF2, spodziewalem sie wiecej /goldmem passed/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już sam nie wiem co zrobić zakładając że chce mieć pamiątki na wtorek :|

1493012[/snapback]

To ja Ci napisze tak, mam 4x512MB TwinMos SpeedPremium 1A4T i narazie (z braku czasu) testowalem tylko 2 z nich. I obydwie poszly w singlu na 255, na timingach CL2-2-5-2-7 1T, przy napieciu 3,3V. Oczywiscie wszystko GoldMem stable (kazda kostka nocke Thorough test, 0 bledow). Na testy w dualu nie mialem za bardzo czasu i teraz kostki chodza u mnie jak w podpisie, oczywiscie wszystko super stabilnie. Jednym slowem...POLECAM!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale z godnie z tym co napisał CrazyJohn to mogą być "te lepsze" i nie bardzo wiem czy kupowanie kości od osoby z wcześniej podanego linku do dobry czy zły pomysl. A gdzie kupiłeś swoje TwinMOSy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wymagam zbyt wiele od kostek wiec moga byc i te z allegro co na 235 chodza. Oby stabilnie. Pozostaje sie pozbyc moich starcych, wyczesanych BH6

263@3,3v za odpowiednie pieniadze. Jak uwazacie jakby cena zostala na 380 warto?? (za te 2x512Mb)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi