Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukałem trochę, głownie na XS i taki bardzo dobry UTT dorównuje średnim starym BH5/6 wiec zamiast rzucać się na te Twinmos-y poszukał bym po allegro starych sprawdzonych BH5/6 których ostatnio tam przybyło. Dla przykładu miałem ostatnio dwie zupełnie różne kości bez żadnego wybierania czy selekcji jedna od Infeniona 256MB BH-5 DDR333 i A-DATA 256MB BH-6 DDR400 bez większych problemów w dualu na 3,3v i 250MHz na 2-2-2-5 i ostrych alphah z czystym GM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukałem trochę, głownie na XS i taki bardzo dobry UTT dorównuje średnim starym BH5/6 wiec zamiast rzucać się na te Twinmos-y poszukał bym po allegro starych sprawdzonych BH5/6 których ostatnio tam przybyło. Dla przykładu miałem ostatnio dwie zupełnie różne kości bez żadnego wybierania czy selekcji jedna od Infeniona 256MB BH-5 DDR333 i A-DATA 256MB BH-6 DDR400 bez większych problemów w dualu na 3,3v i 250MHz na 2-2-2-5 i ostrych alphah z czystym GM.

1496147[/snapback]

ja szukam od jakiegos czasu i srednio z tym, naprawde :)

chyba ze w cenach sporo > niz UTT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1T oczywiscie.

2x256 Mb Bh6 od rapra

1 kostke testowalem u rapra i zrobila 280@3,6v

Mysle ze 2 tez duzo potrafi.

Sugerowalem sie tym linkiem do orba z opisu ;)

Sorki za off topic B)

Zapytam jeszcze raz. Co sadzicie o tych OCZ

OCZ Value Series

Edytowane przez culmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko xD

Przeczytalem topic i widze, ze te memorki nie sa chyba najlepszym wyborem do mojej mobo (Epox 8rda6+ pro - nf2).

Mial ktos stycznosc z takim polaczeniem? Wszelkie uwagi mile widziane :]

pozdr!

1495776[/snapback]

...to jak? nikt nic nie wie -_-:

szukam jakichs dobrych i jak wiadomo niedrogich pamieci. chociaz jesli bede mial pewnosc, ze ladnie smigna moge sie troche bardziej wykosztowac.

Ladnie, czyli np tak: dualu 2x512, cl2-2-2-5 @ 200FSB ~ cl2.5-4-4-8 @ 250FSB, przy 1T (bios by Merlin) oraz max do 2.9V

Czy z tymi Twinami BH-5 UTT jest szansa?

A moze ktos poleci innego fajnego dobrze smigajacego? :D

W najgorszym razie moge probowac zamowic z USA przez znajomych, rowniez szukam typow na taka ewentualnosc. Tam jest tego tyle, ze zawrot glowy :blink:

yo! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zgadniecie jakie memki piotres bedzie mial ?? :D

Niestety poczeka na nie troszeczke. Mam nadzieje ze niewiele

a do mnie trafia te OCZ.

1496486[/snapback]

ohh Culmen musiales zdradzac tajemnice...i to juz tak szybko :-| ...to mial byc sziuprajs .. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dualu 2x512, cl2-2-2-5 @ 200FSB ~ cl2.5-4-4-8 @ 250FSB, przy 1T (bios by Merlin) oraz max do 2.9V

1496662[/snapback]

Czy mi się zdaje czy właśnie chcesz żeby UTT poszły 250 MHz @ 2.9V? To jest raczej niemożliwe, pewnie nawet bh-5 Mardoka tyle nie robią na 2.9V... a swoją drogą weż z allegro HyperX na TCCD, powinieneś tyle mieć właśnie bez problemu za jakieś 550 zł... ale na UTT się nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się zdaje czy właśnie chcesz żeby UTT poszły 250 MHz @ 2.9V? To jest raczej niemożliwe, pewnie nawet bh-5 Mardoka tyle nie robią na 2.9V... a swoją drogą weż z allegro HyperX na TCCD, powinieneś tyle mieć właśnie bez problemu za jakieś 550 zł... ale na UTT się nie da

1496696[/snapback]

dzieki za re :)

UTT rozwazalem razem z OCZ boosterem, bo skoro same kostki sa tansze to moge dokupic taki wynalazek i da rade moze. Boostera opchne kiedys razem z plyta, a kostki beda do kolejnej platformy. Ale ciezko jest zamontowac w mojego epoxa boostera i kosci w dualu, bo z tego co wiem, zawadza o jakies kondensatory i jest niefajnie...

zara rzuce okiem za HyperX'ami, dobrze sobie radza na nf2?

a to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54618559 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@CrazyJohn:

Wcale nie są droższe no chyba że chcesz kupić coś 260MHz i więcej po selekcji wtedy sprzedający może sobie „zaśpiewać” ładną sumkę.

1497560[/snapback]

to zalezy jak patrzec, jak kupujesz kota w worku to nie sa :D

ost poszly CH6 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53924689

gosciu podawal mi oznaczenia kostek... tylko pytanie co z ich o/c :) to ze to winbond o niczym nie swiadczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@civi

Mardok ma racje "wtedy sprzedający może sobie „zaśpiewać” ładną sumkę"

I ja sobie podobno calkiem ladna sumke zazyczylem. Dokladnie jaka zostanie tajemnica miedzy mna a piotresem. Choc wiem ze moglem za nie wiecej zgarnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko. Jezeli na kosciach twinmosa DDR333 mam te dwa koleczka (wtloczenia) tzn ,ze to sa Winbondy??

Update: Poczytalem pierwsza strone i sie okazuje ze to jednak chyba winbondy, bo numer seryjny konczy sie na 50D. Tylko czy to BH5/6 ,CH-5 czy moze jeszcze cos innego? Kurcze bede teraz dokupowal kostke ramu i bede musial sie ostro naszukac za dobrym twinmosami :?

Edytowane przez Karas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko. Jezeli na kosciach twinmosa DDR333 mam te dwa koleczka (wglebienia na kosciach) tzn ,ze to sa Winbondy??

1498445[/snapback]

Mysle ze tak.. ale najlepiej zrob foty lub podaj pelne oznaczenia to powiemy co i jak :)

A no i oprocz koleczek czy masz blaszki takie charakterystyczne:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dzieki za zdjecie, bo to z pierwszej strony cos nie dziala. Dzisiaj wyjme kosc i ja poogladam i stwierdze definitywnie co to za cudo :P Zreszta widac ze ma mozliwosci ,bo na A64 w dualu idzie na FSB225 synchro z Hynixem D43 na luzie przy CL2.5 (na CL2 Hynix wymieka :roll:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi