Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh

to jest takie forum na ktorym piszac post trzeba zaznaczyc bardzo duzo rzeczy bo zawsze sie znajdzie ktos komu w oczy kole i sie dopier...

@Yotomeczek

Mimo wszystko ladne zegary

1551713[/snapback]

:mur: :mur:

wtf

od tego jest chyba forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie najlepiej sprawdza sie napiecie 3.2v +0,03 zolte sloty - sproboj tak yoto , wyzsze vdim =gorsza stabilnosc , timingi 1.5-2-2-0 superpi jakos prawie 250 z tego co pamietam przeszlo . , bos xcell

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek się przypomne troche : najpierw miałem jedną kostke 256mb CH5 UTT, która się kręciła na jakieś 255mhz i padła po tygodniu, później w swoim ogromnym pechu dostałem drugą zwaloną kość (wczesniej nie miałem pewności czy zwalona, ale ostatnio sprawdzałem na innych kompach i...).

Dziś dostałem trzeciego z kolei Twinmosa UTT...na szczescie ten działa :]

Na napięciu 3,1V dosć ładnie się kręci, jak na CH5...na jakieś 225mhz. Wszystko by było dobrze gdyby nie fakt, że na 3,3V kręci się identycznie :) Czy sądzicie, że to kwestia wygrzania ramki na wysokich napięciach?

Edytowane przez Hamil_Hamster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek się przypomne troche : najpierw miałem jedną kostke 256mb CH5 UTT, która się kręciła na jakieś 255mhz i padła po tygodniu, później w swoim ogromnym pechu dostałem drugą zwaloną kość (wczesniej nie miałem pewności czy zwalona, ale ostatnio sprawdzałem na innych kompach i...).

Dziś dostałem trzeciego z kolei Twinmosa UTT...na szczescie ten działa :]

Na napięciu 3,1V dosć ładnie się kręci, jak na CH5...na jakieś 225mhz. Wszystko by było dobrze gdyby nie fakt, że na 3,3V kręci się identycznie :) Czy sądzicie, że to kwestia wygrzania ramki na wysokich napięciach?

1552575[/snapback]

Moje 3 kostki, które mi zostaly, CH5 GM bez wygrzania przechodza na 250MHz 3.3v, wiec jak na CH5 to słabo ci sie kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nf2 utt duzo gorzej chodza niz na nf4 wiec nawet nie ma co porownywac

1553098[/snapback]

tylko Hamil Hamster pisze ze mial jedna kostke która mu chodzila na 255MHz a teraz ta mu chodzi na 3,3v na 225 wiec jest róznica, skoro mu jedna chodzila to ta druga tez mogła tyle chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem o tym , ale te jego poprzednie kostki mogly isc na nf4 duzo wyzej , wiec nie ma sensu porownywac tych wynikow , tymbardziej ze na dfi mozesz zmieniac alphy dzieki ktorym mozna je jeszcze wyzej puszczac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko podwazam twoja teorie ze skoro to jest NF2 to nie moze pójść 255MHz skoro jedna mu poszla to druga tez moze i w porównaniu z ta pierwsza ta druga chodzi gorzej. Chyba to jasno napisalem. I nie uzywałbym w tym wypadku argumentu typu bo to jest Nf2 i nie będzie chodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nigdzie nie napisalem ze na nf2 te pamieci nie moga isc na 255 mhz , tylko ze ida mniej niz na nf4 i daltego nie ma sensu porownywac osiagow pamieci na tych 2 platformach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nigdzie nie napisalem ze na nf2 te pamieci nie moga isc na 255 mhz , tylko ze ida mniej niz na nf4 i daltego nie ma sensu porownywac osiagow pamieci na tych 2 platformach .

1553272[/snapback]

Przeczytaj sobie jeszcze raz swoja wypowiedx o 9:26, dałes do zrozumienia że na NF2 nie ma szans, chyba ze nie pamietasz co piszesz. Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, posiadam takie oto pamięci : twinMos speed premium PC3200 2*256dual channel, abita AN7. Pamięci są z serii 1A4t czyli zakładam że są to bh5, ale o co chodzi na napięciu nawet 3.1V nie wstają do windy na 2-2-2-x 1T więc czego to może być problem ?? kontrolera na nf2 >?

oznaczenia na kościach to tmd7608f8e44b, proszę o pomoc. testowałem różne biosy i lipa, więc co źle robię ? można je wygrzać pod żarówką ?? zmieni to cos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, posiadam takie oto pamięci : twinMos speed premium PC3200 2*256dual channel, abita AN7. Pamięci są z serii 1A4t czyli zakładam że są to bh5, ale o co chodzi na napięciu nawet 3.1V nie wstają do windy na 2-2-2-x 1T więc czego to może być problem ?? kontrolera na nf2 >?

oznaczenia na kościach to tmd7608f8e44b, proszę o pomoc. testowałem różne biosy i lipa, więc co źle robię ? można je wygrzać pod żarówką ?? zmieni to cos ?

1553966[/snapback]

jakie fsb? :D :D hehe

u mnie na 200 2-2-2-11 nie bylo stabilne przy 1T :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie na fsb 200 qrde w dualu nie ma bata żeby było stable na 2-2-2-x od czego to zależy ?? próbuję właśnie wygrzewać pod żarówką 40w zobaczymy czy to coś zmieni, u ciebie na każdym V było to samo ? Ciekawe czy może to być od tego, że mój abit czyli AN7 i twój NF7 nie mają zasilania na ddr z lini 5V. :/ Na nF7 jest mod ale na an7 nie ma :(

Edytowane przez piwczan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cavarr

4x512 1A4T

udało mi sie cos takiego...

Dołączona grafika

div150 D-2-2-6-2-7-16-2-3-2-6-1552-1-E-DS-0-L7-L2-11.0-7.0-256-D-16-3-E

jesli masz tez 4x512...

zreszta-zwroc uwage na MaxAsLat(11.0) i ReadPre(7.0) W moim przypadku czasem wystarczy zmienic o 1(czy 0.5) i komp nawet nie bootuje...

Edytowane przez mars77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cavarr

4x512 1A4T

udało mi sie cos takiego...

div150  D-2-2-6-2-7-16-2-3-2-6-1552-1-E-DS-0-L7-L2-11.0-7.0-256-D-16-3-E

jesli masz tez 4x512...

zreszta-zwroc uwage na MaxAsLat(11.0) i ReadPre(7.0) W moim przypadku czasem wystarczy zmienic o 1(czy 0.5) i komp nawet nie bootuje...

1554459[/snapback]

wielkie dzięki :) jak wrócę do domu to na pewno sprawdzę :)

Powiedz jeszcze czym sprawdzałeś pamiątki : <_< na takich ustawieniach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie na fsb 200 qrde w dualu nie ma bata żeby było stable na 2-2-2-x od czego to zależy ?? próbuję właśnie wygrzewać pod żarówką 40w zobaczymy czy to coś zmieni, u ciebie na każdym V było to samo ? Ciekawe czy może to być od tego, że mój abit czyli AN7 i twój NF7 nie mają zasilania na ddr z lini 5V. :/ Na nF7 jest mod ale na an7 nie ma :(

1553982[/snapback]

od razu zapuscilem 3.3 z raila, nie bawilem sie napieciami, ale ogolnie to 225 jest nie do przeskoczenia na NF7...

a co do 200 to nie wiem, naprawde moze tak jak wyzej - kontroler pamieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi